Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ

Έφυγε από κοντά μας ο Νίκος Γύπαρης

Συνάδελφε, φίλε, συναγωνιστή, αγαπημένε Νίκο, καλό ταξίδι …

 

Ο Σύλλογος μας και ολόκληρη η οικογένεια της ΕΡΤ  θρηνούμε την ξαφνική απώλεια του αγαπημένου μας  Νίκου Γύπαρη.

 alt

 Η καρδιά του Νίκου  σταμάτησε να χτυπάει λίγες ώρες μετά την πλήρη λειτουργία του ψηφιακού δικτύου εκπομπής της ΕΡΤ, αυτής της            σημαντικής τεχνικής λειτουργίας, που υπηρέτησε με  αυταπάρνηση σε ολόκληρη  την υπηρεσιακή του διαδρομή.

Ο Νίκος σπούδασε Ηλεκτρονικά και εργάστηκε στην ΕΡΤ από το 1986, αρχικά στο τμήμα Αναμεταδοτών και στη συνέχεια στο ΚΕ Υμηττού, συνταξιοδοτήθηκε λίγο πριν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Από την πρώτη στιγμή καταδίκασε το μαύρο και το πραξικοπηματικό κλείσιμο της  ΕΡΤ, στρατεύτηκε στον αγώνα για την επαναλειτουργία της, στήνοντας πομπούς και κεραίες και συμμετέχοντας σε κάθε κινητοποίηση.  

Οι κοινωνικοί  αγώνες, η συνδικαλιστική δράση, η πολιτική  συνειδητοποίηση,  η συμμετοχή σε κινήματα και αγώνες ολοκλήρωναν ένα πλούσιο χαρακτήρα  ενεργού πολίτη.

Η αλληλεγγύη, ο αλτρουισμός  και η συντροφικότητα ήταν  οι αρχές που ποτέ δεν εγκατέλειψε. Η καλοσύνη, η αγάπη και η  μοναδική ευγένεια  του ‘‘συντροφάκου’’,  ήταν  πηγαία και αναλλοίωτα χαρακτηριστικά,  που κανείς μας δεν θα ξεχάσει.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη   Φεβρουαρίου,  ώρα 16:00,

στον  Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου  - Κοιμήσεως Θεοτόκου 15 Κάντζα – Λεοντάρι

και η ταφή στο  Κοιμητήριο των Γλυκών Νερών

Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην πολυαγαπημένη του σύζυγο, στην αδελφή του, στα παιδιά του και στα εγγόνια του και σε όλους τους οικείους του.


Το ΔΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ

 

 

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΥΜΗΤΕ 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΜΗΤΕ εύχεται στα μέλη του Συλλόγου,

στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους της ΕΡΤ και  των ΜΜΕ


Ευτυχισμένα Χριστούγεννα, Ειρηνικό, Αγωνιστικό, Δημιουργικό το 2019

 

 

 

 

 

Δεν βλέπετε τα νέα μεταμνημονιακά χριστουγεννιάτικα δένδρα, ούτε επανδρωμένο διαστημικό όχημα στο κέντρο του γαλαξία.

 

Είναι τα κεραιοσυστήματα των Κέντρων Εκπομπής με τους Τεχνικούς μας  γαντζωμένους  στους παγωμένους πυλώνες τους ! 

 

Τους τελευταίους μήνες και αυτές τις γιορτινές μέρες  οι Τεχνικοί του Δικτύου Εκπομπής της ΕΡΤ,  ελάχιστοι σε αριθμό,  μακριά από τις οικογένειες τους και τη θαλπωρή του σπιτιού τους μέσα στο χιονιά και τους αέρηδες, κρεμασμένοι στους παγωμένους πυλώνες - με κίνδυνο της ζωής τους - εγκαθιστούν και θέτουν σε λειτουργία σε όλη την Ελλάδα τους νέους ψηφιακούς πομπούς της ΕΡΤ. 

Το έργο αυτό ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, μεσ' στην καρδιά του Χειμώνα, για να αποκτήσει η ΕΡΤ αυτόνομο Δίκτυο εκπομπής. 

Αυτές τις μέρες η σκέψη μας είναι κοντά τους, στέλνουμε τις ευχές  μας και ως γιορτινή κάρτα αυτό το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο σε υψόμετρο 1700 μέτρων και στα  95 μέτρα πάνω από το έδαφος  ! 

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !  

 

Το ΔΣ του   ΠΑΣΥΜΗΤΕ

 

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΩΡΩΝ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

 

Αγία Παρασκευή   25  Νοεμβρίου  2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΩΡΩΝ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ  και  ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ  Ε.Α.Ε.

Συναδέλφισσες,  - φοι,

 

όπως γνωρίζετε υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων, που έχουν δικαιώσει τους  αιτούντες τα δώρα και τα επιδόματα που έχουν περικοπεί με τους μνημονιακούς νόμους. Επιπλέον, τα δικαστήρια έχουν κρίνει ότι η παντελής  κατάργηση των σχετικών παροχών  δεν έχει αιτιολογηθεί πλήρως και επαρκώς από τους σχετικούς νόμους.

Μετά δε την ένταξη μας στο ενιαίο μισθολόγιο, εκτός της διεκδίκησης των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Άδειας, προκύπτει ανάγκη διεκδίκησης και του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας,  που προβλέπεται στο Ν.4024/2011 αρθρ. 15 και που αποτελεί  πάγιο  αίτημα του Συλλόγου μας. Με  βάση την αρχή της ισότητας μπορούμε  να τα διεκδικήσουμε  και  για τα παρελθόντα έτη.

 

Τα όρια της κατάθεσης αγωγών είναι η 31η Δεκεμβρίου 2018

Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ - απέναντι στα μέλη του - αναλαμβάνει  την ευθύνη της δικαστικής διαδικασίας.  Η συμφωνία μας με το δικηγορικό γραφείο  προβλέπει 20 € ανά ενάγοντα σε κάθε αγωγή.

Αυτό  το ποσό  θα καταβληθεί  από το Σύλλογο και περιλαμβάνει  όλα τα έξοδα  έως την επιδίκαση των αγωγών, χωρίς καμία προσωπική επιβάρυνση των μελών μας. Στην περίπτωση επιτυχούς έκβασης θα καταβληθεί η συμφωνηθείσα αμοιβή ποσοστού 4% επί του επιδικασθέντος ποσού  και ταυτόχρονα  όλο το ποσό της αρχικής δαπάνης του ΠΑΣΥΜΗΤΕ θα επιστραφεί στο Ταμείο του Συλλόγου.

 

Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα που εμφανίζεται με την ενεργοποίηση του παρακάτω συνδέσμου,  ή  να περάσετε από  τα γραφεία του Συλλόγου  έως την  30η Νοεμβρίου 2018.

Για την ανάθεση της υπόθεσης θα συνταχθεί σχετικό συμφωνητικό.

Για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας πατήστε εδώ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

 

 Το  ΔΣ  του  ΠΑΣΥΜΗΤΕ

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΣΥΜΗΤΕ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Αγία Παρασκευή  10  Οκτωβρίου  2018

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Η πορεία της ΕΡΤ, τα ζητήματα του Τεχνικού κλάδου, τα συσσωρευμένα και χρονίζοντα προβλήματα των μελών μας είναι τα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν το Σύλλογό μας.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αποφάσισε ομόφωνα και συγκαλεί

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

στις 22 Οκτωβρίου  2018 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 13:00

στο  Studio Β  στο  Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Λεωφ. Μεσογείων 432 Αγία Παρασκευή

 

Με θέματα Ημερήσιας Διάταξης :

 1. Γενική Ενημέρωση
 2. Οι διεκδικήσεις των Τεχνικών, μορφές και τρόποι κινητοποιήσεων, μαζικές συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις.

   

  Η προσέλευση όλων είναι αναγκαία και απαραίτητη

Υπενθυμίζουμε ότι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη Γ.Σ. έχουν δικαίωμα απουσίας 3 ωρών από την εργασία τους, όσοι υπηρετούν στην Αττική και 24 ωρών, όσοι υπηρετούν στην Περιφέρεια (εκτός από τα εντελώς απαραίτητα για τη λειτουργία της Υπηρεσίας μέλη μας).

 

Επίσης σας καλούμε στην

 

Πανσωματειακή συγκέντρωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

την Τετάρτη 17/10/2018  στις 13:00 στο studio C

 

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Γαβριήλ Κασιμάτης

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Δημήτριος Κούνης


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΥΜΗΤΕ 1/10/2018

Αγία Παρασκευή      1  Οκτωβρίου 2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες,  - φοι,

 

στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν  το κλάδο μας, τόσο στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, όσο και στον τομέα της Τεχνικής & Παραγωγικής  λειτουργίας,  αλλά και  της ΕΡΤ  στο σύνολο της. Τα εργασιακά & μισθολογικά μας ζητήματα, αλλά και τα θέματα της  Τεχνικής λειτουργίας σε σχέση με τη γενικότερη πορεία  της ΕΡΤ αφήνουν λίγα περιθώρια αισιοδοξίας.

 

Γίνεται πλέον αντιληπτή σε όλους μας  -  στο ΔΣ και στα μέλη μας  -  η διόγκωση  των προβλημάτων του κλάδου μας και η συνεχής  υποβάθμιση των Τεχνικών.

 • Η ΚΥΑ  για την αναβίωση και τη συνέχεια της εργασιακής σχέσης μας, τα οφειλόμενα 2012 -13,  η προϋπηρεσία των προσληφθέντων με το ΠΔ και των νεοπροσληφθέντων,  το επίδομα Επ & Ανθ  Εργασίας  βρίσκονται  στην πρώτη γραμμή  διεκδίκησης του Συλλόγου.  Η  ΚΥΑ ενώ έχει πάρει υπογραφή από  όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς,  καθυστερεί στις Υπηρεσίες, για τον υπολογισμό του συνολικού ποσού, που θα συνοδεύει  το ΦΕΚ, γεγονός που μας δημιουργεί έντονη ανησυχία.  
 • Οι ελλείψεις τεχνικών σε πολλές οργανικές μονάδες  γίνονται  εντονότερες  ακόμα και μετά την περίοδο  των θερινών αδειών, καθιστώντας ιδιαίτερα επισφαλή τη λειτουργία κρίσιμων μονάδων ( όπως Ροή  Ρ/Φ και Τ/Ο,  Κ.Ε. Ρ/Φ και Τ/Ο, ΚΕ Δικτύου,  συντήρηση εγκαταστάσεων, στούντιο, εξωτερικές μεταδόσεις  κ. α. ).
 • Οι εργολαβίες με ενοικιαζόμενους Τεχνικούς και υπηρεσίες διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται.
 • Οι περιπτώσεις των αναθέσεων  κάλυψης και παραγωγής μεγάλων γεγονότων  σε εργολάβους  είναι σκανδαλώδεις.  Πρόσφατο παράδειγμα η ανάθεση της κάλυψης των εγκαινίων της  ΔΕΘ, της ομιλίας και της συνέντευξης τύπου του Πρωθυπουργού σε Ιδιωτικό  OB Van, με παρέμβαση του ίδιου του παραγωγού του Πρωθυπουργού. Μια ακόμα ανάθεση που επιβάρυνε την ΕΡΤ με επιπλέον μεγάλο κόστος. Η απαξίωση και η στοχοποίηση των Εξωτερικών Μεταδόσεων είναι πρωτοφανής.
 • Η εφαρμογή του ωραρίου των 7,5 ωρών δεν παράγει καμιά πρακτική  ή  ουσιαστική ωφέλεια για τους τεχνικούς και την εργασία σε βάρδιες, αφού καταργεί το διάλειμμα, συνεχίζονται οι 20 ( ! ) και πλέον διαφορετικές ενάρξεις με λογική ‘’λάστιχου’’ και εφαρμόζεται για πρώτη φορά η πρόσθετη εργασία χωρίς όμως αντίστοιχη πρόσθετη αμοιβή, που πρέπει άμεσα να τακτοποιηθούν και να ρυθμιστούν οι ενάρξεις των ωραρίων έως 6 το  24ωρο.  
 • Το  επενδυτικό πρόγραμμα του 2018  δεν υλοποιείται  στο μεγαλύτερο μέρος του, λόγω χρονοβόρων διαδικασιών και γραφειοκρατίας, χωρίς ωστόσο να μεταφέρονται  τα ανεκτέλεστα ποσά στο νέο οικονομικό έτος.  Αντίθετα ξοδεύονται υπέρογκα ποσά δεκάδων εκατομμυρίων  €, για τους επτά της Super League και άλλων αθλητικών μεταδόσεων,  με αποφάσεις express και χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες.  Ειδικότερα στην παραγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων  της Super League δεν προβλέπεται η  συμμετοχή της ΕΡΤ με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, γεγονός που αυξάνει ακόμα περισσότερο  το κόστος. 
   
 • Μετά την χαοτική σύνθεση και την εφαρμογή του  νέου Οργανογράμματος είναι πια αντιληπτές και γίνονται ολοένα πιο  έντονες οι  δυσλειτουργίες που  δημιουργούνται  σε όλη την αλυσίδα παραγωγής  &  μετάδοσης προγράμματος καθώς και η υποβάθμιση της  τεχνικής λειτουργίας, η συρρίκνωση του Τεχνικού κλάδου και της ΕΡΤ ευρύτερα. Οι τοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης πραγματοποιήθηκαν  χωρίς κανόνες και διαδικασίες αξιοκρατικές, αλλά στο μεγαλύτερο αριθμό τους με προσωπικές επιλογές ημετέρων.  Η πολυαναμενόμενη  τοποθέτηση του προσωπικού και η καταγραφή των οργανικών θέσεων, ώστε να εντοπιστούν οι ελλείψεις,  βρίσκεται ακόμη στα συρτάρια.

  Η ΠΟΣΠΕΡΤ αγνοώντας τις προτάσεις και τις διαμαρτυρίες των Τεχνικών υποστήριξε με κάθε τρόπο ένα παρωχημένο προσωποκεντρικό Οργανόγραμμα, αδιαφορώντας για το βλαπτικό αποτέλεσμα που θα επιφέρει στην ΕΡΤ. Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας αποκομμένη  από τα προβλήματα των εργαζομένων και τους χώρους εργασίας αρκείται σε επικοινωνιακές εκρήξεις  και απροκάλυπτα  επιλέγει  ρόλο ΣυνΔιοίκησης  σε  όλα τα επίπεδα. 
  Τώρα  μας  καλεί  σε απεργιακούς αγώνες, χωρίς ενημέρωση, χωρίς οργάνωση, χωρίς στόχο.

  Ο  ΠΑΣΥΜΗΤΕ  αυτά τα τρία χρόνια στήριξε και ανέδειξε την άοκνη  προσπάθεια των συναδέλφων μας για την λειτουργία, την ύπαρξη και την ανασυγκρότηση της ΕΡΤ. Υπεύθυνα και τεκμηριωμένα με ανοικτές θεσμικές διαδικασίες, Γ. Σ. και συζητήσεις, με ειδικούς & εμπειρογνώμονες, με τα μέλη του Σωματείου,  ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο  που διαρκώς εμπλουτίζει  και διευρύνει.

  Δεν είμαστε διατεθειμένοι  να δεχθούμε προειλημμένες αποφάσεις άλλων. Πρωταρχική σημασία έχουν οι θέσεις και οι προτάσεις των μελών μας  και των συναδέλφων μας. Θα συγκληθούν άμεσα  τα όργανα του Συλλόγου για να ακουστούν όλες οι απόψεις με ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες να οργανώσουμε ένα μαζικό, αποτελεσματικό τρόπο διεκδίκησης για  τα δικαιώματα των μελών μας και την υπεράσπιση της ΕΡΤ. 

  Το  ΔΣ  του  ΠΑΣΥΜΗΤΕ

 

Σελίδα 10 από 326

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Κανένα γεγονός

Η σελίδα μας στο Facebook

Facebook Image
GO_TO_TOP