Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΥΜΗΤΕ 24/4/2019

Αγία Παρασκευή  24  Απριλίου  2019

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

μαζί με τις ευχές του ΔΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ  σε όλα τα μέλη και τους σδφους μας για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία,  θέλουμε ταυτόχρονα να διαβεβαιώσουμε  όλους και  όλες, ότι θα συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερη ένταση την προσπάθεια υπεράσπισης και προώθησης  των δικαιωμάτων  και των αιτημάτων του κλάδου μας, σε όλα τα επίπεδα και πρωτίστως στο εργασιακό και στο μισθολογικό.

Αυτό αποτυπώθηκε  και αποδείχτηκε περίτρανα στην  πρόσφατη  τακτική απολογιστική  ΓΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ,  στην οποία  υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και παρουσία των μελών μας από την Αθήνα, αλλά και από αρκετές Περιφερειακές μονάδες, παρά την προσπάθεια υπονόμευσης και ακύρωσης  βασικών νόμιμων δικαιωμάτων και καταστατικών υποχρεώσεων αλλά και της γενικότερης λειτουργίας του Συλλόγου μας από μια μικρή μειοψηφία.

Η συντονισμένη επίθεση που δέχτηκε ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ για την ακύρωση της ενεργού συμμετοχής μας στη διαπραγμάτευση και στη σύναψη της ΣΣΕ, έπεσε στο κενό. Αυτή η μικρή μειοψηφία  αφού πρώτα  υποστήριξε τη προσφυγή της  ΠΟΣΠΕΡΤ και του ΠΣΥΠΕΡΤ, στην επιτροπή του άρθρου 15 του Νόμου 1264/82,  εναντίον του Συλλόγου μας,  μετά ζητούσε  –  παραπλανητικά και εκβιαστικά  -  υπογραφές από τα μέλη μας εναντίον αυτού του πρωταρχικού και θεμελιώδους δικαιώματος μας  και στο τέλος  ζήτησε  από το σώμα της  ΓΣ  την καταψήφιση του απολογισμού του Διοικητικού Συμβουλίου,  ώστε να ακυρωθούν οι αποφάσεις και οι ενέργειες της πλειοψηφίας του  Δ.Σ.  Όμως η Γ.Σ.  ενέκρινε και στήριξε με μεγάλη πλειοψηφία όλες τις ενέργειες του Συλλόγου κατά την προηγούμενη περίοδο  και κυρίως τις αποφάσεις  της πλειοψηφίας του  ΔΣ  για το Οργανόγραμμα, για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας,  για την προϋπηρεσία των σδφων και για όλα τα εργασιακά και μισθολογικά μας αιτήματα,  που έχουμε καταθέσει  ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης και έχουμε  υποχρέωση να διεκδικήσουμε  με την ενεργό παρουσία μας  στη διαδικασία για τη σύναψη της  ΣΣΕ. 

Είναι σε όλους γνωστό ότι ο Τεχνικός κλάδος όλα αυτά τα χρόνια παρά τις αντιξοότητες, την υποβάθμιση, τις τεράστιες ελλείψεις στις θέσεις εργασίας και σε εξοπλισμό  υπηρετεί  την ΕΡΤ με συνέπεια και προσήλωση στην αποστολή της προς το κοινωνικό σύνολο και την πολιτεία.  Από την πρώτη μέρα της  επαναλειτουργίας της  ΕΡΤ  ανταποκριθήκαμε αποτελεσματικά σε όλες τις  προκλήσεις, με κάλυψη 24ωρων ζωντανών  προγραμμάτων στο Ραδιόφωνο, 20ωρων  (τώρα 22 ωρών) στην Τηλεόραση, με χιλιάδες  ώρες ζωντανών συνδέσεων το μήνα,  με κορυφαία την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και λειτουργίας του ψηφιακού τηλεοπτικού δικτύου σε όλη τη χώρα και την πλήρη αποδέσμευση από την Digea,  μέσα στο χειμώνα σε  ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Είμαστε αποφασισμένοι  να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε πιο δυναμικά για την άμεση και δίκαιη υλοποίηση της ΚΥΑ, για την υπογραφή της ΣΣΕ με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου μας,  για τη δίκαιη και νόμιμη ρύθμιση των  ωραρίων μας, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, για τη νόμιμη και δίκαιη αμοιβή της πρόσθετης απασχόλησης και της αποζημίωσης των μετακινήσεων.  Την ίδια ώρα ενώ η  Διοίκηση αδιαφορεί για όλα αυτά,  συνεχίζει και πολλαπλασιάζει  τις  μικτές και τις εξωτερικές παραγωγές με στρατιές εξωτερικών ‘’συνεργατών’’, τις εργολαβίες με την αλόγιστη πλέον εκχώρηση των εξωτερικών μεταδόσεων, των μονοκάμερων, του μοντάζ, της συντήρησης εγκαταστάσεων, των μουσικών παραγωγών, της ηχοληψίας, των πάντων, χωρίς καμιά διαδικασία και κυρίως χωρίς την εφαρμογή των προβλέψεων που αφορούν τις δημόσιες δαπάνες. Επιτέλους πότε θα  συνειδητοποιήσει  η  Διοίκηση και η  Κυβέρνηση,  ότι  η  ΕΡΤ είναι ένας  Δημόσιος  Οργανισμός  για τον οποίο ισχύουν νόμοι και κανόνες που κανείς δεν μπορεί  να  παραβιάζει  για κανένα λόγο ;

Για όλα αυτά τα ζήτημα που μας αφορούν  η  συμμετοχή  και  η  ετυμηγορία κάθε  σδφου  μας δίνει τη δύναμη ώστε ο Σύλλογός μας να είναι, όπως έχει υποχρέωση, ακόμη πιο ισχυρός, διεκδικητικός και μαχητικός.

 

 

Καλό Πάσχα

 

        Το Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.

 

 

 

Έφυγε από κοντά μας ο Βασίλης Φωτούς …

Έφυγε από κοντά μας ο  Βασίλης Φωτούς …

 

Ο Σύλλογος μας, το Ραδιόφωνο και ολόκληρη η οικογένεια της ΕΡΤ θρηνεί μία ακόμα τραγική απώλεια  που προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο. 

 

Έφυγε από κοντά μας βιαστικά και άδικα ο αγαπημένος μας συνάδελφος και φίλος Βασίλης Φωτούς, χθες το απόγευμα. Ο Βασίλης έδωσε τη μάχη με την επάρατο με θάρρος και αξιοπρέπεια,  μαζί με τα αδέλφια του και τους φίλους του. Έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων σε ηλικία 55 ετών. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε σε όλους μας βαθειά θλίψη και οδύνη.

 

Ο Βασίλης σπούδασε ηλεκτρονικά, από το 1988 εργαζόταν στην ΕΡΤ, στον Κεντρικό Έλεγχο Ραδιοφωνίας. Η υπηρεσιακή του διαδρομή χαρακτηρίζεται  από την  αγάπη του στο Ραδιόφωνο,  που υπηρέτησε πιστά,  με αξιοπρέπεια,  με ήθος, αλλά και  με κορυφαία τεχνικά προσόντα.  Πάντα  με  χαμόγελο, πάντα καλοσυνάτος,  πρόθυμος και υπεύθυνος στο υπηρεσιακό του καθήκον. Η απώλεια του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το πλατύ του χαμόγελο, την καλοσύνη του, το ήθος του, τις αρχές του.

 

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο  Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις 11:30,

στον Ι. Ν. Αγίου Τρύφωνος στο Κοιμητήριο  Κηφισιάς,

Αγίου Τρύφωνος και Καρπάθου  (πίσω από το Ζηρίνειο Στάδιο)

 

Μέσα από την καρδιά μας  εκφράζουμε τη  βαθειά  μας θλίψη και τα ειλικρινή  μας  συλλυπητήρια στη μητέρα του Άννα, στα αδέλφια του Αλέκα και Πέτρο  και σε όλους τους οικείους του.


Καλό σου ταξίδι συνάδελφε και φίλε  …


Το  ΔΣ  του  ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΣΥΜΗΤΕ 11/4/2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αποφάσισε και συγκαλεί την ετήσια
TAKTIKH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 
στις 11 Απριλίου 2019 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 13:00 

στο Studio Ε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
Λεωφ. Μεσογείων 432 Αγία Παρασκευή
 
Με θέματα Ημερήσιας Διάταξης :
 
1. Γενική Ενημέρωση
2. Διοικητικός Απολογισμός
3. Οικονομικός Απολογισμός - Έκθεση Ε.Ε.
4. Πρόγραμμα δράσης
5. Οικονομικός Προϋπολογισμός
6. Συλλογική Σύμβασης Εργασίας
 

Επισημάνουμε ότι η συμμέτοχη μας στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας είναι
εξαιρετικά   σημαντική και απαραίτητη για την  άμεση ενημέρωση μας σχετικά με
όσα   συμβαίνουν    στο   χώρο   μας, και για τις  προτάσεις των μελών, σε όλα τα
ζητήματα και ιδιαίτερα στη ΣΣΕ.
Η   σοβαρότητα      των   θεμάτων    απαιτεί    την ενεργή   συμμετοχή όλων μας.
Υπενθυμίζουμε    ότι για τη διευκόλυνση  της συμμετοχής στη    Γ.Σ.  έχουν δικαίωμα
απουσίας 3 ωρών από την   εργασία τους,  όσοι υπηρετούν στην Αττική και 24 ωρών,
όσοι υπηρετούν στην Περιφέρεια (εκτός από τα εντελώς απαραίτητα για τη λειτουργία
της Υπηρεσίας μέλη μας).

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
 
Το Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.
 

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΣ ΠΑΣΥΜΗΤΕ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

 Αγία Παρασκευή  27  Μαρτίου  2019

 

Ετήσια τακτική ΓΣ ΠΑΣΥΜΗΤΕ

ΣΣΕ για τους εργαζόμενους χωρίς αποκλεισμούς

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

αναμφισβήτητα αυτό το διάστημα και οι επόμενοι μήνες αποτελούν μια  εξαιρετικά κρίσιμη αλλά και καθοριστική περίοδο για τα δικαιώματα και το μέλλον των εργαζομένων της ΕΡΤ.  Σοβαρές  εκκρεμότητες πρέπει να κλείσουν, τάχιστα και προς το συμφέρον των εργαζομένων, με συνεννόηση και σύμπνοια, από όλους τους εμπλεκόμενους.

Αυτή τη στιγμή προέχουν: Η εργασιακή και ασφαλιστική εξασφάλιση μας με την πρόσφατα δημοσιευμένη ΚΥΑ των συμψηφισμών.  Η σύναψη της Επιχειρησιακής ΣΣΕ, κορυφαίας σημασίας και ιδιαίτερης βαρύτητας εργασιακός στόχος. Οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε  με Δημοκρατική συμμετοχή και με θεσμικές διαδικασίες στη θετική τους έκβαση και να κλείσουν έτσι εκκρεμότητες 5 και 10 χρόνων αντίστοιχα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον, που θα μας διασφαλίζει εργασιακά και θα αποδίδει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα δικαιώματα μας.

Το ΔΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, από τις πρώτες συναντήσεις, τον περασμένο Δεκέμβρη, με τη νέα Διοίκηση, έθεσε τα άμεσης προτεραιότητας θέματα, την έκδοση της ΚΥΑ της αναβίωσης, την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε Τεχνικούς και σε εξοπλισμό, την απόδοση της προϋπηρεσίας και στις καλλιτεχνικές ειδικότητες, όπως και στις άλλες και εξέφρασε τη θέση του για την σύναψη ΣΣΕ  με τη συμμετοχή  όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΕΡΤ.  Όπως είχε υποχρέωση εκ του καταστατικού και δικαίωμα εκ του Νόμου, (παρά την άρνηση μιας μικρής μειοψηφίας), έκανε όλες τις ενέργειες, (παραστάσεις, συναντήσεις, πλαίσιο αιτημάτων, επιστολές και εξώδικα) για να προχωρήσουν ενωτικά και θεσμικά οι διαδικασίες της ΣΣΕ και να προωθηθούν τα δίκαια και χρονίζοντα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των μελών μας, όπως έχουν καταγραφεί από τα όργανα του Συλλόγου.  Μαζί με άλλα δύο πρωτοβάθμια σωματεία ΣΕΚΟΧΕΡΤ και ΕΕΕΡΤ, αποστείλαμε επίσημη πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΡΤ και θέσαμε το πλαίσιο, για τη σύναψη επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ, παρά τις διαβεβαιώσεις του Διευθύνοντος, ότι άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες της ΣΣΕ, κωλυσιεργούσε χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.  Μέχρι που στις 14/3/2019, αφού παρέλαβε την πρόσκληση μας με το πλαίσιο, ζήτησε την ίδια ημέρα την έναρξη των  διαπραγματεύσεων για την ΣΣΕ. Όρισε την Επιτροπή που θα εκπροσωπεί τη Διοίκηση και καθόρισε την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας στις 26/3/2019. Προσκάλεσε την ΠΟΣΠΕΡΤ, με τη δυνατότητα παρεμβάσεων και συνυπογραφής των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, όπως ρητά προβλέπει ο Νόμος για όλα τα επιχειρησιακά Σωματεία οποιασδήποτε επιχείρησης. Επίσης στάλθηκε το σχετικό  email  σε όλους τους χρήστες @ert.gr και επιστολή προς τα σωματεία.

Όμως δυστυχώς το Προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ είχε εντελώς αντίθετη άποψη. Ενώ δεν έχει κάνει καμία ενέργεια και ούτε ποτέ επίσημα είχε εκφράσει την πρόθεση του να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και οι διαπραγματεύσεις για τη ΣΣΕ, μόλις παρέλαβε την πρόσκληση, χωρίς να  συγκαλέσει τα όργανα, άσκησε προσφυγή στην Επιτροπή του αρθ. 15 του Ν. 1264/82, εναντίον του Συλλόγου μας και των άλλων σωματείων, που δήλωσαν την θέση τους να συμμετέχουν στη σύναψη ΣΣΕ. Επιπλέον με τον τρόπο αυτό ακύρωσε την έναρξη των διαπραγματεύσεων της ΣΣΕ.

 

Σε αυτή την πρωτοφανή αντισυναδελφική και διασπαστική ενέργεια, που παραβιάζει κατάφορα το καταστατικό, τις αρχές και τους κανόνες του συνδικαλισμού, το ΔΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ στη χθεσινή συνεδρίαση αποφάσισε να αμυνθεί με  προσφυγή - ανταίτηση στην  ίδια επιτροπή για να διαφυλάξει τα δικαιώματα των μελών μας και των σδφων μας έτσι ώστε να συνεκδικαστούν την ίδια ημέρα  (ορίστηκε στις 8/4/2019 ώρα 09:00) και να μην καθυστερήσει περισσότερο η διαδικασία της ΣΣΕ.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η σύγκληση της ετήσιας τακτικής ΓΣ κατά την οποία θα γίνει διεξοδική συζήτηση για όλα τα ζητήματα με ιδιαίτερη έμφαση στη ΣΣΕ.

Πρόσκληση σε  τακτική Γενική  Συνέλευση

Το ΔΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ αποφάσισε και συγκαλεί την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση,

την Παρασκευή 5/4/2019 και ώρα 13:00 με απαιτούμενη απαρτία το 1/5 τουλάχιστο των ταμειακά τακτοποιημένων μελών,

στο Studio E της Ραδιοφωνίας, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (Λεωφ. Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή).

Σε περίπτωση μη απαρτίας, συγκαλείται δεύτερη συνεδρίαση, με απαιτούμενη απαρτία το 1/6 των μελών που προαναφέρθηκαν,

τη Δευτέρα  8/4/2019, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο,  

Αν πάλι δεν επιτευχθεί απαρτία τότε το Δ.Σ. συγκαλεί τρίτη συνεδρίαση :

την Πέμπτη 11/4/2019 και ώρα 13:00 στον ίδιο χώρο

Με θέματα Ημερήσιας Διάταξης :

  1. Γενική Ενημέρωση
  2. Διοικητικός Απολογισμός
  3. Οικονομικός Απολογισμός - Έκθεση Ε.Ε.
  4. Πρόγραμμα δράσης
  5. Οικονομικός Προϋπολογισμός
  6. Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Η προσέλευση όλων είναι αναγκαία και απαραίτητη

Υπενθυμίζουμε ότι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη Γ.Σ. έχουν δικαίωμα απουσίας 3 ωρών από την εργασία τους, όσοι υπηρετούν στην Αττική και 24 ωρών, όσοι υπηρετούν στην Περιφέρεια (εκτός από τα εντελώς απαραίτητα για τη λειτουργία της Υπηρεσίας μέλη μας).

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

        Το Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.

 

 

 

Κ.Υ.Α. συμψηφισμών - αναβίωσης των εργαζομένων της ΕΡΤ


Συναδέλφισσες,  -φοι,

εκδόθηκε η πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση των  Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής, Εργασίας και Οικονομικών, για τη ρύθμιση του τρόπου πληρωμής των τελικώς οφειλομένων ποσών που προκύπτουν από την αναβίωση των συμβάσεων εργασίας ή έμμισθης εντολής του προσωπικού της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., καθώς και της διαδικασίας εκκαθάρισης και απόδοσης των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών.

Διαβάστε  τη σημερινή απόφαση   ΑΡΙΘ. ΟΙΚ 21423 EΞ 2019   η οποία είναι συνέχεια της προηγούμενης   ΚΥΑ 920/24.4.2017   και  μια εκκρεμότητα τεσσάρων σχεδόν χρόνων από την ψήφιση του Νόμου 4324/2015 για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.    
 
Το Δ.Σ. και οι νομικοί σύμβουλοι του Συλλόγου θα μας ενημερώσουν για όλα τα ζητήματα που μας αφορούν και προκύπτουν από την εφαρμογή αυτής της απόφασης.
 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 
 
 
Το ΔΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ
 
 

Σελίδα 9 από 326

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Κανένα γεγονός

Η σελίδα μας στο Facebook

Facebook Image
GO_TO_TOP