Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ

Ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβερνήσεως (10/2/2015) εξήγγειλε την επανίδρυση της Εθνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

Ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβερνήσεως και την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την Κυβέρνηση (10/2/2015) εξήγγειλε την επανίδρυση της Εθνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

(Προγραμματικές Δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης 10/2/2015 –https://www.youtube.com/watch?v=2kdbIsfJPBg)

Επαναλειτουργία ΕΡΤ (από 0:35 έως 4:12)

« … Ξεκινώ αμέσως και λέω ότι στο πλαίσιο αυτό θέλω να ανακοινώσω στην Εθνική Αντιπροσωπεία ότι σε χρονικό διάστημα ενός μήνα θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επανίδρυση της Εθνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ, γιατί ο λαός μας αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ.

Ο νόμος για την επανίδρυση της ΕΡΤ θα έρθει στη Βουλή των Ελλήνων σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. Θα δημιουργεί ένα διαυγές και συνταγματικά κατοχυρωμένο νομοθετικό πλαίσιο χωρίς ρεβανσισμούς, χωρίς προχειρότητες χωρίς μαύρο στις οθόνες»

Η πληγή που άνοιξε στο σώμα της Δημοκρατίας μας θα κλείσει. Δεν επιθυμούμε όμως και επιστροφή στο παρελθόν, στο παρελθόν των αστρονομικών μισθών για λίγους κι εκλεκτούς, στο παρελθόν των εξωφρενικών δαπανών, στο παρελθόν δηλαδή όπου κάποιοι ήταν πιο ίσοι από τους άλλους εργαζομένους.

Σημείωση 1η:

Ο νόμος για τη δημοκρατική και πολυφωνική νέα ΕΡΤ αποκαθιστά την αδικία που βιώνουν 20 μήνες τώρα οι συμπολίτες μας που εργάζονταν στην ΕΡΤ την ημέρα του μαύρου. Ο αγώνας τους διδάσκει αξιοπρέπεια και απαιτεί άμεση δικαίωση. Όσοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ επιθυμούν, μπορούν να γυρίσουν στη νέα ΕΡΤ. Η επαναπρόσληψη τους δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς συνεχίζεται η χρηματοδότηση της νέας ΕΡΤ από το ανταποδοτικό τέλος.

Σημείωση 2η:

Θα ελεγχθούν οι προϋπολογισμοί της ΝΕΡΙΤ και θα εξεταστούν ηθελημένες ασάφειες, αποκλίσεις και αναθεωρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρω τελευταίος προϋπολογισμός της ΕΡΤ, προέβλεπε δαπάνη για ρεύμα, φωταέριο, ύδρευση, και τηλεπικοινωνίες 3.700.000€, ο αντίστοιχος προϋπολογισμός της ΝΕΡΙΤ για το 2014 12.000.000€. Προϋπολογισμός ΝΕΡΙΤ για το 2015 τα 13.800.000€, μετά τις εκλογές 8.000.000€. Η πολιτική μας βούληση είναι καθαρή και συνίσταται σε μια λέξη και μόνο, διαφάνεια.

Παράλληλα εντός ενός ετήσιου πλαισίου ανασυγκρότησης του νέου φορέα οδηγούμαστε σε μια ΕΡΤ δημοκρατική και ανεξάρτητη στηριγμένη στην εμπειρία της πολύμηνης αυτοδιαχείρισης ανοιχτή στην κοινωνία, που θα επενδύει στον πολιτισμό και θα στηρίζει νέους δημιουργούς και τη νεολαία. Μια ΕΡΤ που αποκτά το δικό της δίκτυο ψηφιακής τηλεόρασης και επαναφέρει τη μετάδοση σήματος στους Έλληνες της Ομογένειας.

Αναφέρθηκε και από άλλους υπουργούς της Κυβέρνησης θέλω και εγώ να υπογραμμίσω ότι η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει την κανονικότητα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θα κινηθούμε κατά το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία. Εφαρμόζουμε άμεσα επαρκές θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των οικονομικών των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και άλλων μέσων ενημέρωσης. Τελειώνουμε οριστικά με τα δάνεια άνευ εγγυήσεων και με αδιαφανείς όρους παραχώρησης. Εφαρμόζουμε τέλος όσα έχει προβλέψει ο νόμος σε σχέση με την προκήρυξη διαγωνισμών για την ανοιχτή και διαφανή αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Η πληροφόρηση, η ενημέρωση και η επιμόρφωση του λαού δεν είναι εμπόρευμα, αλλά θεμέλιο της Δημοκρατίας και η Κυβέρνησή μας θα το προστατέψει και θα το εγγυηθεί. …»

 

ΦΕΚ 207 Β' / 30.1.2015 - Αρμοδιότητες υπουργού Επικρατείας, κ. Νίκου Παππά


Δημοσιεύθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ 207 Β' / 30.1.2015, απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την οποία καθορίζονται οι αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς αναλαμβάνει όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Προβολής, την εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτές, καθώς και τα θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. 

alt

 

Ενιαίο Μητρώο Ασφάλισης-Ασφαλιστικής Ικανότητας «ΑΤΛΑΣ»

 Ενιαίο Μητρώο Ασφάλισης-Ασφαλιστικής Ικανότητας «ΑΤΛΑΣ»

https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Pages/Home.aspx

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλάει στον ΑΝΤ1 για τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.

http://www.antenna.gr/news/watch?cid=_u5_n6_u_n_vi%24z_m%3d&p=1


Κατρούγκαλος: 3.475 δημόσιοι υπάλληλοι θα επαναπροσληφθούν

 29/1/2015

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλάει στον ΑΝΤ1 για τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.


Για ΕΡΤ : 03:36-03:52

 

Ο ΣΥΡΙΖΑιος πρύτανης του... μπιντέ των 30.000, τώρα Πρόεδρος της ΕΡΤ..."Πρώτη φορά...Αριστερά" Έλληνα!!!

Παρασκευή, Ιουνίου 19, 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑιος πρύτανης του... μπιντέ των 30.000, τώρα Πρόεδρος της ΕΡΤ..."Πρώτη φορά...Αριστερά" Έλληνα!!!

O τέως (χλιδάτος) πρύτανης του Α.Π.Θ. Γιάννης Μυλόπουλος, ορίστηκε νέος πρόεδρος της ΕΡΤ3. Πρόκειται σίγουρα για ένα σαφές δείγμα, του πως θα πορευτεί η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων.

Πρόκειται για τον διαβόητο πρύτανη της… «χρυσής λεκάνης», καθότι η τουαλέτα που «ανακαίνισε» στο γραφείο του κόστισε μόλις 30.000 ευρώ (ψιλοπράγματα…).

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μόνο σκάνδαλο κατά τη διάρκεια της πρυτανικής του θητείας. Υπήρξαν κι άλλα, όπως τα ταξίδια του στην Κωνσταντινούπολη για να παντρέψει τη γραμματέα του πουχρεώθηκαν στο Ίδρυμα, ένα i-phone που...

έδωσε στην ηθοποιό Ν. Δραγούμη ο αντιπρύτανης Ι. Παντής, χρεώνοντας στο πανεπιστήμιο, συνεχείς και πανάκριβες «ανακαινίσεις» και άλλα πολλά.

Και βέβαια, ο λεγάμενος προέρχεται από την… αθάνατη και… εφτάψυχη ΠΑΣΟΚΑΡΑ (ολέ!), στην οποία ήταν και υποψήφιος βουλευτής της Α΄ Περιφερείας Θεσσαλονίκης, αλλά «μεταγράφηκε» στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε έπραξαν όλα τα ξύπνια συντρόφια του, μόλις είδαν ότι το «καράβι» έμπαζε νερά. Μάλιστα πέρυσι, παραλίγο να μπει και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο «κόπηκε» την τελευταία στιγμή.

Σημειωτέον, ότι αν και κομμουνιστής, άρα και υπέρμαχος της δημόσιας παιδείας, μετά το τέλος της πρυτανείας του, έπιασε δουλειά στην… παραπαιδεία, σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

http://paspartoy.blogspot.gr/2015/06/30000.html


 

Σελίδα 315 από 315

Αύγουστος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Κανένα γεγονός

Η σελίδα μας στο Facebook

Facebook Image
GO_TO_TOP