Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ

Νέο «μπλόκο» της ΝΕΡΙΤ στην επαναλειτουργία της πραγματικής ΕΡΤ – Παρέμβαση… υπουργού στον Ν. Παππά!

Νέο «μπλόκο» της ΝΕΡΙΤ στην επαναλειτουργία της πραγματικής ΕΡΤ – Παρέμβαση… υπουργού στον Ν. Παππά!

Ημ/νια Δημοσίευσης: Κυ 8 Μαρ 2015

 

Στον συμψηφισμό οφειλομένων και καταβληθέντων έχει «κολλήσει» το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με τη ΝΕΡΙΤ να βάζει νέο «μπλόκο».

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει να συμψηφιστούν για τους 22 μήνες του «μαύρου» όλα τα ποσά που έχουν λάβει ως αποζημιώσεις ή ωςέσοδα προσπορισμού, με τους μισθούς υπερημερίας και τις υπόλοιπες δόσεις της αποζημίωσης που δεν τους καταβλήθηκαν ποτέ. Με αυτό τον τρόπο, όσοι επέλεξαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται, με τεράστιο προσωπικό κόστος, θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα, επιτέλους, να πάρουν μια βαθιά οικονομική ανάσα, που θα τους βγάλει από την ανέχεια στην οποία έχουν περιέλθει.

 

Ζουν από συσσίτια και χωρίς ρεύμα

Να μην ξεχνάμε ότι είναι άνθρωποι οι οποίοι προκειμένου να σταθούν με αξιοπρέπεια, υπερασπιζόμενοι την ίδια την Δημοκρατία, αποστερήθηκαν βασικών αγαθών, με δεκάδες από αυτούς να σιτίζονται εδώ και μήνες από τα συσσίτια ή να ζουν με κομμένο ρεύμα (!) εργαζόμενοι παράλληλα στην Ελεύθερη ΕΡΤ.

Από την άλλη πλευρά, θα καλούνταν να επιστρέψουν κάποιο μέρος από τα μεγάλα ποσά που έχουν λάβει ως αποζημίωση, όσοι προσέτρεξαν να στελεχώσουν τα μορφώματα του «μαύρου» (ΔΤ – ΝΕΡΙΤ).

Ο συμψηφισμός λοιπόν, αφορά στους πάντες. Δεν υπάρχουν μόνο κάποιοι που θα λάβουν αλλά και κάποιοι που θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα, αν τελικά επιλέξουν να ξαναεργαστούν στην νέα ΕΡΤ. Δεν είναι μόνο ηθικό, είναι και δίκαιο, για αυτό είναι και σωστό, αναφέρουν κύκλοι της ertopen.

 

Το μπλόκο των «νεριτάδων»

Μαθαίνουμε λοιπόν, πως την προηγούμενη Τρίτη, η νέα πολιτική ηγεσία και οι εργαζόμενοι είχαν συμφωνήσει σε όλα, συμπεριλαμβανομένου και του συμψηφισμού. Την Πέμπτη, όμως, παρουσιάστηκε απόσταση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ρόλο έπαιξε, η έντονη αντίδραση από τουςυπαλλήλους της ΔΤ – ΝΕΡΙΤ οι οποίοι χρησιμοποίησαν κάθε οδό προκειμένου να διατυπώσουν τις σφοδρές τους αντιρρήσεις στην κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις τους έφτασαν σε τέτοιο σημείο που μέχρι και ένας υπουργός φέρεται να ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά να «ξανασκεφτεί το θέμα»!

Η δικαιολογία είναι πως αν γίνει αυτό για την περίπτωση της ΕΡΤ, τότε μπορεί να χρειαστεί να εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις επαναπροσλήψεων. Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι, όμως, έχουν εξηγήσει στην ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου πως η όποια επιβάρυνση από τον συμψηφισμό θα αφορά αποκλειστικά στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ και όχι στον κρατικό προϋπολογισμό.

Επίσης, πρότειναν ο συμψηφισμός να γίνει σε βάθος τριετίας ώστε να μην «φορτωθούν» άμεσα τα σχεδόν άδεια ταμεία που καλείται να παραλάβει από την ΝΕΡΙΤ η νέα διοίκηση της ΕΡΤ. Συνδικαλιστικές πηγές ανέφεραν στο nez.gr την προηγούμενη εβδομάδα ότι το θέμα του συμψηφισμού είναι μια από τιςκόκκινες γραμμές των αγωνιζόμενων εργαζόμενων. Μάλιστα, υποστήριζαν πως δεν είναι θέμα οικονομικό (για αυτό και είναι έτοιμοι να συζητήσουν κάθε παράμετρο σχετική με τις οικονομικές πτυχές του ζητήματος) αλλά είναι ζήτημα αρχής! Δεν γίνεται, ισχυρίζονται, εκείνοι που και έλαβαν όλο το ποσό των αποζημιώσεων (δεκάδες χιλιάδες ευρώ), και πήραν μισθούς 22 μηνών αλλά και με την στάση τους στέρησαν το μεροκάματο σε 2.000 ανθρώπους, να βρεθούν σχεδόν 2 χρόνια μετά να συνεχίζουν απρόσκοπτα την εργασία τους, σαν να μην πέρασε μια μέρα από το «μαύρο», με καλύτερους όρους μάλιστα, και να κρατήσουν και όλες τις απολαβές, έχοντας την ίδια στιγμή απέναντι τους εξαθλιωμένους συναδέλφους τους, που αρνήθηκαν, πέρα και πάνω από κάθε κόστος, να υπηρετήσουν την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

 

http://www.nez.gr

 

Νέα αναμονή για την ΕΡΤ

Νέα αναμονή για την ΕΡΤ

07/03/2015

Πριν από το Eurogroup της Δευτέρας θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τη νέα ΕΡΤ. Παράλληλα το σχέδιο θα αποσταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να πιστοποιηθεί πως δεν υπάρχει επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, καθώς τα έσοδα θα προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος.

 

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε επικοινωνία του υπουργού επικρατείας, με το σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, Πέτρου Μάη για να υπάρξει αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης. Η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεων, όπως για παράδειγμα να μην έχει αποδοθεί για το 2014 η προσδιορισμένη εισφορά των 91 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του κράτους. Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο το βάρος με την προϋπολογισμένη εισφορά του 2015 θα είναι τεράστιο για τη νέα ΕΡΤ, αφού θα πλησιάζει τα 200 εκατ. ευρώ.

Ο νόμος που συντάσσεται θα έχει ως βάση τον ιδρυτικό Νόμο λειτουργίας της ΕΡΤ, όμως είναι πολύ πιθανό να απορροφήσει τη ΝΕΡΙΤ ΑΕ, ώστε «να μην υπάρξει μαύρο» και να μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα κάποιες από τις συμβάσεις της εταιρείας, όπως αυτή του Champions League.

 

http://www.typologies.gr

 

 

Από την ΝΕΡΙΤ στην ΕΡΤ : Να η ευκαιρία κ.Τσίπρα !

Από την ΝΕΡΙΤ στην ΕΡΤ : Να η ευκαιρία κ.Τσίπρα !

Γράφει ο Βασίλης Γκόλτσιος - Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων.

Σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα , η ΕΡΤ αναμένεται να ανασυσταθεί και να επαναλειτουργήσει από μηδενική βάση, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά πόρους από το ανταποδοτικό τέλος.

Μέσα στο Μάρτιο, την προσεχή εβδομάδα, θα έχει τελειοποιηθεί και ψηφισθεί το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Στην συνέντευξη που ακολούθησε μετά την επίσκεψη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είχε δηλώσει.

“Έχουμε ήδη επεξεργαστεί ένα σχέδιο και θα το εφαρμόσουμε, θα είναι στις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, ώστε να ανασυγκροτηθεί η ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση σε μια νέα βάση σε σχέση με αυτό που ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια(…). Θα ελέγχεται και σε μεγάλο βαθμό θα διοικείται και από τους ανθρώπους της, θα είναι μια ΕΡΤ στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών, ανεξάρτητων Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών.

Θέλω να γίνω σαφής ότι σε αυτό το σχεδιασμό τον βασικό πυρήνα των ανθρώπων που αντιστέκονται και επιμένουν στο μετερίζι για την πλουραλιστική ενημέρωση όχι απλά θα τον συνυπολογίσουμε και θα τον εντάξουμε, σε αυτόν τον σχεδιασμό αυτός ο κόσμος θα είναι συμμέτοχος και θα λάβει μέρος της ευθύνης, θα λάβει μέρος στην ευθύνη και στη συναπόφαση”.

Ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας κ Ν. Παππάς στις προγραμματικές δηλώσεις τις Κυβέρνησης δήλωσεαπό το βήμα της Βουλής:

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ, γιατί ο λαός το αποφάσισε». Σε ένα μήνα, την προσεχή εβδομάδα ,έρχεται στην Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο με το οποίο θα καθορίζεται η επανίδρυση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

η ΕΡΤ ανοίγει ξανά «χωρίς ρεβανσισμούς, χωρίς μαύρο, η πληγή που άνοιξε στο σώμα της Δημοκρατίας μας θα κλείσει», τονίζοντας πάντως,πως δεν «μιλάμε για επιστροφή στο παρελθόν των αστρονομικών μισθών».


Όσοι πρώην εργαζόμενοι το επιθυμούν μπορούν να γυρίσουν στις δουλειές τους, οι αμοιβές των οποίων δεν θα επηρεάσουν τον προϋπολογισμό, καθώς καλύπτονται από το ανταποδοτικό τέλος.

Θα επανασυστήσουμε την ΕΡΤ, που θα είναι δημοκρατική και ανεξάρτητη, με διαφάνεια, αξιοποιώντας την πολύμηνη εμπειρία της αυτοδιαχείρισης, τόνισε ο κύριος Παππάς.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) ιδρύθηκε το 1975 και ήταν ο Δημόσιος Φορέας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης στην Ελλάδα

Η επωνυμία της ήταν «ΕΡΤ Α.Ε.» και ανήκε εξ' ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο.Ως Δημόσιος φορέας Ενημέρωσης, η ΕΡΤ όφειλε να εκπέμπει πανελλαδικά.

Οι κύριες υπηρεσίες της ΕΡΤ ήταν η εκπομπή 5 τηλεοπτικών προγραμμάτωνκαι 27 ραδιοφωνικών εκ των οποίων τεσσάρων πανελλαδικών και των υπολοίπων τοπικών σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Η φωνή της Ελλάδος ήταν ο σταθμός της ΕΡΤ που απευθυνόταν στους Έλληνες του εξωτερικού, με ειδήσεις, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, που αφορούσαν την Ελλάδα και εξέπεμπε μόνο στα βραχέα κύματα.

Είχε δικό του δορυφορικό πρόγραμμα με εκπομπή σε άλλες ηπείρους με στόχο την ενημέρωση του απόδημου Ελληνισμού.

Η ΕΡΤ μετέδιδε καθημερινά δελτία ειδήσεων με την εθνική και διεθνή επικαιρότητα, ντοκιμαντέρ, talkshows, αθλητικά γεγονότα και κινούμενα σχέδια. Προγράμματα όλων των ειδών. Ενημερωτικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές (ξένες και ελληνικές σειρές, μαγκαζίνο και τηλεπαιχνίδια), αθλητικές εκπομπές, ταινίες, ντοκιμαντέρ, μουσικές εκπομπές, παιδικό πρόγραμμα κλπ.

Έκλεισε στις 11 Ιουνίου 2013 με μια αμφιλεγόμενη απόφαση της κυβέρνησης που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.Στις 19 Αυγούστου του 2011, η τότε κυβέρνηση ,στα πλαίσια εκσυγχρονισμού και περιορισμού του λειτουργικού κόστους ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση της εταιρείας. Τα κύρια κανάλια της ΕΡΤ θα ήταν η ΝΕΤ και η ΕΤ3, ενώ τα προγράμματα της ΕΤ1 θα ενσωματώνονταν στους εναπομείναντες δύο σταθμούς.

Τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ θα διέκοπταν τη λειτουργία τους και τα προγράμματά τους θα ενσωματώνονταν επίσης στα προγράμματα της ΝΕΤ και της ΕΤ3.

Η ERTWORLD επίσης θα άλλαζε το πρόγραμμά της για να εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του Απόδημου Ελληνισμού.

Ακολούθησε γενικός ξεσηκωμός των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Η Κυβέρνηση έπνεε τα λοίσθια και οποιαδήποτε αλλαγή απετράπη.

Στις 11 Ιουνίου 2013, ο αρμόδιος Υπουργός Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως τα μεσάνυχτα της ιδίας μέρας, η ΕΡΤ θα έκλεινε οριστικά και οι περίπου 2.656 εργαζόμενοι της θα απολύονταν.

Ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργούσε ένας νέος Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας με προσωπικό κάτω των 1.000 ατόμων.

Στις 12 Ιουνίου 2013, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τον φορέα που θα αντικαθιστούσε την ΕΡΤ. Την Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνέτ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)

Το τι επακολούθησε είναι λίγο η πολύ γνωστά σε όλους.

Σήμερα όμως είμαστε στο δια ταύτα.

Η κυβέρνηση άλλαξε

Η νέα κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και ήδη έχει καταρτίσει ένα σχέδιο νόμου.

Τι άραγε υπονοεί η Κυβέρνηση ότι η ΝΕΑ ΕΡΤ δεν θα έχει καμία σχέση με την ΕΡΤ που έκλεισε και ότι η επανασύστασή της θα γίνει από μηδενική βάση;

Έχει κάποιο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο επανακαθορίζονται οι ανάγκες με βάση τα σημερινά δεδομένα και τις ανάγκες της κοινωνίας μας στην από εδώ και τώρα εποχή;

Μέχρι στιγμής έχουμε μόνο δηλώσεις και ένα σχέδιο νόμου με πολλές αοριστίες.

Σίγουρα η ΕΡΤ που ιδρύθηκε το 1975 είχε ανάγκη βασικού εκσυγχρονισμού και προσαρμογής στα σημερινά δεδομένα και στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες.

Πολλές υπηρεσίες έχουν ξεπερασθεί και πολλές νέες είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν.

Σαράντα χρόνια μετά την ίδρυσή της και με τις αλματώδεις τεχνολογικές η ΕΡΤ πραγματικά πρέπει να στηθεί σε νέες βάσεις.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση, με το αψυχολόγητο κλείσιμο της ΕΡΤ πυροδότησε κύμα διαμαρτυριών και αντιδράσεων σε όλη την χώρα, γκρέμισε ένα όχι και ιδιαίτερα ευαγές Ίδρυμα με σημαντικά υψηλό κόστος λειτουργίας και όχι ιδιαίτερες προοπτικές.

Το χειρότερο ήταν ότι δεν είχε σχέδιο για την επόμενη ημέρα.

Οι ερασιτεχνισμοί που επακολούθησαν και που συνεχίσθηκαν μέχρι σήμερα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Η σημερινή Κυβέρνηση έχει μία μοναδική ευκαιρία.

Παρέλαβε από την προηγούμενη Κυβέρνηση ουσιαστικά ένα μεγάλης αντικειμενικής αξίας και χρησιμότητας οικόπεδο μέσα στο οποίο μπορεί με άνεση, χωρίς ιδιαίτερη πίεση από τον χρόνο, να δημιουργήσει «την ΕΡΤ του μέλλοντος». Η σπουδή για την αποκατάσταση των εργαζομένων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδυασθεί με τον σχεδιασμό του νέου φορέα που ευαγγελίζεται.

Με συγκεκριμένο σχέδιο , αξιοποιώντας διεθνείς εμπειρίες και το στελεχιακό δυναμικό που θα επαναφέρει και που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την Εταιρία, μπορεί να δημιουργήσει έναν Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας μας μέσα από έναν ανταγωνισμό ποιότητος και όχι φθήνιας. «Η δημιουργία μιας σύγχρονης, ανταγωνιστικής, δημοκρατικής και πολυφωνικής ΕΡΤ», κατά τον κ. Παππά.

Τους δίνεται συνεπώς μεγάλη και μοναδική ευκαιρία ,να δημιουργήσουν έναν σύγχρονο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα.

Θα την αξιοποιήσουν;

Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015

http://makpress.blogspot.com


 

Αρ. αποφ. 627/2015 για μουσικά σύνολα ΕΡΤ

Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.


Οι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει αγωγή, μετά την κατάργηση του κρατικού φορέα τηλεόρασης και ραδιοφωνίας.


Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την απόφαση σε μορφή PDFhttp://www.enikos.gr/society/302332,Oloklhrh-h-dikastikh-apofash-gia-ta-moysika-synola-ths-ERT.html

 

Government to table bill reinstating public TV ERT on Monday

Government to table bill reinstating public TV ERT on Monday

On Monday, the government will table a draft bill to parliament on the reopening of former public broadcaster ERT, which was shut down by the previous government.

Theo Ioannou |

07 Mar. 15

 

The bill will include provisions for the return of the employees who were laid off in 2013, when the-then New Democracy-led government coalition closed it down, and for a smooth transition to ERT from the state channel NERIT which replaced it. It will also include an audit of NERIT.

The government said the new state TV will be competitive and will operate based on its true mission, which is to inform, educate and entertain the public. ERT will be truly independent from any public or private interests, ensuring polyphony, independent information and high quality content.

The broadcaster’s funding will derive from the fee collected through power utility bills for public television and will not burden the state budget, the government added. It will be run by a seven-member board of directors, two of which will be representatives of the employees. The bill will also include provisions abolishing benefits and privileges.

The upcoming bill has been under attack by the European partners in Brussels and has become an item in the ongoing negotiations. European lenders are worried that the re-hiring of the 2,500 ERT employees who were laid off will place a burden on the country's already stressed out budget.

The government has offered no backup plan if the European partners refuse to greenlight the bill, but according to reports, if that happens, it could push the bill further, tabling it after the end of the summer.

Source: AMNA

http://www.thetoc.gr/eng/news/article/government-to-table-bill-reinstating-public-tv-ert-on-monday

 

 

Σελίδα 313 από 316

Δεκέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Κανένα γεγονός

Η σελίδα μας στο Facebook

Facebook Image
GO_TO_TOP