Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ

Στάση εργασίας αύριο 26 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ και στα άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αγία Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2020

Συναδέλφισσες ,  συνάδελφοι ,

Ο  Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών ΕΡΤ και η  Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ

αύριο 26  Νοεμβρίου 2020

συμμετέχουν με 2ωρη  στάση εργασίας  από 11:00 έως 13:00

στις απεργιακές κινητοποιήσεις,

μαζί  με τις   Συνεργαζόμενες Ενώσεις  στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
(ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΦΕ),


συντασσόμενοι  με τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, τα εργασιακά και οικονομικά δικαιώματά τους, που κινδυνεύουν εν μέσω της συνεχιζόμενης και επιδεινούμενης υγειονομικής κρίσης,
στηρίζοντας τις  απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ,  για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, ενάντια στα καταστροφικά εργασιακά και ασφαλιστικά νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την πανδημία.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται την ίδια μέρα.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ενάντια σε όλες τις αντεργατικές αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις και σε όλες τις παρεμβάσεις που, εν μέσω των οδυνηρών, διαλυτικών εργασιακών, οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών της πανδημίας, υπονομεύουν ακόμη περισσότερο τη ζωή, την ασφάλιση, τα δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.

ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ :

 • Στήριξη και ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, όπου απαιτηθεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
 • Ενίσχυση του ΕΔΟΕΑΠ, για τη στήριξη της ενημέρωσης, προκειμένου να διενεργεί εβδομαδιαία τεστ για τον κορωνοιό, ιδιαίτερα σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.
 • Τασσόμαστε υπέρ της επιδότησης της εργασίας και όχι υπέρ της επιδότησης της αναστολής της εργασίας γιατί η ενημέρωση, ιδιαίτερα τώρα, εν μέσω πανδημίας, δεν μπαίνει σε αναστολή.
 • Οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί, διοικητικοί και όλοι οι άνθρωποι της ενημέρωσης με ενιαία φωνή αντιτασσόμαστε σε κάθε απόπειρα μείωσης του αριθμού των εργαζομένων στα τηλεοπτικά κανάλια. Αντιτασσόμαστε ακόμη στο χτύπημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων με πρόσχημα την κρίση ενώ οι καναλάρχες καρπώνονται όλο και περισσότερα χρήματα από την πολιτεία.
 • Η κρίση και η πανδημία κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την στήριξη του έντυπου Τύπου από την πολιτεία με διαφάνεια και ισοτιμία, προς όφελος των εργαζομένων και των ασφαλιστικών Ταμείων και όχι για να καταλήξουν οι οικονομικές ενισχύσεις στη τσέπη ορισμένων εργοδοτών.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ και των σωματείων της ΕΡΤ καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν

στην 2ωρη στάση εργασίας της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου 2020


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


* Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν τις κινητοποιήσεις.


 Ο Πρόεδρος    Κασιμάτης Γ

 Ο Γενικός Γραμματέας    Ματλής Σ.

 

Αναβολή της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης.

Αγία Παρασκευή  02  Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, συνεδρίασε σήμερα και συζήτησε διεξοδικά τα νέα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον Covid – 19,  που θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο 3 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμόδιων αρχών στην Αττική και σε άλλες περιοχές θα εφαρμοστεί γενική απαγόρευση  συνεδρίων, συγκεντρώσεων και συναθροίσεων.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα νέα  δεδομένα το ΔΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ αποφάσισε ομόφωνα:


την αναβολή της ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ,

που είχε προγραμματιστεί για τις  4  Νοεμβρίου  2020  ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 13:00 στα Studio  C και  E της Ραδιοφωνίας στο  Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου βρίσκεται σε  επικοινωνία με τις Υγειονομικές αρχές, όπως  και με τις  αρμόδιες Υπηρεσίες τις ΕΡΤ και θα ενημερώνει τα μέλη σχετικά.

Ως εκ τούτου θα υπάρξει νέα πρόσκληση, για την σύγκληση της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με  τα ιδία θέματα  ημερήσιας διάταξης. 


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                       Κασιμάτης Γ.

Ο Γενικός Γραμματέας     Ματλής  Σ.

 

Ανακοίνωση ΠΑΣΥΜΗΤΕ , ΕΕΕΡΤ , ΣΕΚΟΧΕΡΤ

Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικώ Τεχνικών ΕΡΤ ( ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. )

Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ ( Ε.Ε.ΕΡΤ )

Σωματείο Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών  Χορωδίας ΕΡΤ ( Σ.Ε.Κ.Ο.Χ.ΕΡΤ )

Αγία Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2020
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,Πριν ενάμιση χρόνο μετά από ενέργειες της σύμπραξης των τριών Σωματείων ΠΑΣΥΜΗΤΕ,ΕΕΕΡΤ και ΣΕΚΟΧΕΡΤ, η Διοίκηση της ΕΡΤ ξεκίνησε τις διαδικασίες της ΣΣΕ.Όμως η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο ΠΣΥΠΕΡΤ ( 22 / 3 / 2019 ), προσέφυγαν από κοινού στην Επιτροπή τουΑρθ. 15 του Ν. 1264/82, προκειμένου να αποκλείσουν κάθε άλλο Σωματείο, από την κορυφαίααυτή διαδικασία, για όλους τους εργαζόμενους.Η απόφαση της Επιτροπής δικαίωσε τα Σωματεία μας, ορίζοντάς τα, ως τα πλέοναντιπροσωπευτικά και αρμόδια, για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη Επιχειρησιακής ΣΣΕ μετην ΕΡΤ ΑΕ. Ταυτόχρονα έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία της ΣΣΕ, σε όλα ταπρωτοβάθμια της ΕΡΤ, τα οποία και συμμετείχαν με τους εκπροσώπους τους σε όλες τιςσυνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν.Έκτοτε η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο ΠΣΥΠΕΡΤ έχουν επιδοθεί σε έναν ανίερο αγώνα εμπλοκής τωνσυλλογικών διαπραγματεύσεων. Με διάφορα νομικίστικα τερτίπια καταφέρνουν νακαθυστερούν, εις βάρος των εργαζομένων, τις διαπραγματεύσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περσινό πραξικόπημα στον ΠΑΣΥΜΗΤΕ και η δεκάμηνη αναστολή της ΣΣΕ.Μετά την δικαστική και ηθική δικαίωση του εκλεγμένου Δ.Σ. του Συλλόγου και αφού δενμπορούν πλέον να συνεχίσουν την εμπλοκή με τροχοπέδη τον ΠΑΣΥΜΗΤΕ, επανέρχονται με νέα προσφυγή, στην ίδια Επιτροπή, πάλι εναντίον των Σωματείων μας, η οποία εκδικάζεταιαύριο 16 Οκτωβρίου στις 09:00 , στην Ευελπίδων, Κτίριο 6 , αίθουσα 12.Εδώ και χρόνια οι πρακτικές της ηγεσίας της ΠΟΣΠΕΡΤ το μόνο που κάνουν είναι να πλουτίζουντους νομικούς τους συμβούλους και να κατασπαταλούν τα χρήματα των συναδέλφων.Υποσχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους σε όποιο σωματείο και αν ανήκουν ότι θα αντέξουμεκαι θα ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ τη συλλογική σύμβαση, όσο και αν δεν το θέλουν, γιατί αυτό είναι τοΔΙΚΑΙΟ και αυτό θα γίνει.Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ( πλην δημοσιογράφων ) είναι οι μόνοι εργαζόμενοι, χωρίς ΣΣΕ για 13χρόνια . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ …

Για τα Δ.Σ

των Σωματείων:

ΠΑΣΥΜΗΤΕ ο Πρόεδρος Κασιμάτης  Γαβριήλ 

                 ο Γενικός Γραμματεας Ματλής Στ.

ΕΕΕΡΤ        ο Προεδρος Παπανικήτας Εμ.

                 ο Γενικός Γραμματέας Σιμιτζής Αλ

ΣΕΚΟΧΕΡΤ  ο Πρόεδρος Γρατσίας Αν.

                 ο Γενικός Γραμματέας  Ζηγουράκης Ν.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣTHN ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣTHN

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι,

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αποφάσισε ομόφωνα και συγκαλεί την  

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

στις  4  Νοεμβρίου  2020 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 13:00

στα Studio C και E της Ραδιοφωνίας

στο  Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Λεωφ. Μεσογείων 432 Αγία Παρασκευή

Με θέματα Ημερήσιας Διάταξης :

 1. Γενική Ενημέρωση  –  Σ.Σ.Ε.
 2. Διοικητικός Απολογισμός
 3. Οικονομικός Απολογισμός - Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
 4. Πρόγραμμα δράσης
 5. Οικονομικός Προϋπολογισμός
 6. Εκλογή Τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, για τη διενέργεια των εκλογών

Η προσέλευση και η μαζική συμμετοχή μας, σε αυτές τις κορυφαίες καταστατικές λειτουργίες  του Συλλόγου,  είναι αναγκαία και απαραίτητη.

Υπενθυμίζουμε ότι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη Γ.Σ. έχουν δικαίωμα απουσίας 3 ωρών από την εργασία τους, όσοι υπηρετούν στην Αττική και 24 ωρών, όσοι υπηρετούν στην Περιφέρεια (εκτός από τα εντελώς απαραίτητα για τη λειτουργία της Υπηρεσίας μέλη μας).

Υπογραμμίζεται ότι η Γενική Συνέλευση  θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους  κανόνες και τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid – 19, όπως  προβλέπονται από τις αρμόδιες αρχές. Για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος εξασφάλισε τη χρήση των αναγκαίων χώρων, με τα κατάλληλα τεχνικά μέσα, έτσι ώστε να επιτραπεί η μεγαλύτερη δυνατή  προσέλευση των μελών, σε συνδυασμό με την  τήρηση όλων των απαιτουμένων μέτρων ασφάλειας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

Προεδρός    Κασιμάτης Γ.

Γενικός Γραμματέας     Ματλής Σ.

 

Πρόσκληση στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

Αγία Παρασκευή  12  Οκτωβρίου 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣTHN

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι,

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αποφάσισε ομόφωνα και συγκαλεί την  Εκλογοαπολογιστκή Γενική Συνέλευση, στις 23/10/2020 και ώρα 13:00 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (Λεωφ. Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή).

Σε περίπτωση μη απαρτίας, συγκαλείται δεύτερη συνεδρίαση στις 29/10/2020, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Αν πάλι δεν επιτευχθεί απαρτία τότε το Δ.Σ. συγκαλεί τρίτη συνεδρίαση :

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

στις  4  Νοεμβρίου  2020 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 13:00

στο  Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Λεωφ. Μεσογείων 432 Αγία Παρασκευή

Με θέματα Ημερήσιας Διάταξης :

 1. Γενική Ενημέρωση  –  Σ.Σ.Ε.
 2. Διοικητικός Απολογισμός
 3. Οικονομικός Απολογισμός - Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
 4. Πρόγραμμα δράσης
 5. Οικονομικός Προϋπολογισμός
 6. Εκλογή Τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, για τη διενέργεια των εκλογών

Η προσέλευση όλων είναι αναγκαία και απαραίτητη.

Υπενθυμίζουμε ότι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη Γ.Σ. έχουν δικαίωμα απουσίας 3 ωρών από την εργασία τους, όσοι υπηρετούν στην Αττική και 24 ωρών, όσοι υπηρετούν στην Περιφέρεια (εκτός από τα εντελώς απαραίτητα για τη λειτουργία της Υπηρεσίας μέλη μας).

Υπογραμμίζεται ότι η Γενική Συνέλευση  θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους  κανόνες και τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid – 19, όπως  προβλέπονται από τις αρμόδιες αρχές. Για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος θα εξασφαλίσει τη χρήση των αναγκαίων χώρων, με την κατάλληλη διαμόρφωση, έτσι ώστε να επιτραπεί η μεγαλύτερη δυνατή  προσέλευση των μελών, σε συνδυασμό με την  τήρηση όλων των απαιτουμένων μέτρων ασφάλειας.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

Πρόεδρος   -   Γαβριήλ Κασιμάτης 

Γενικός Γραμματέας     -    Ματλής Σταύρος


 

Σελίδα 4 από 326

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Κανένα γεγονός

Η σελίδα μας στο Facebook

Facebook Image
GO_TO_TOP