Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ

Γενική Συνέλευση εργαζομένων της ΕΡΤ3

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ3

 

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, από όλες τις ειδικότητες, που συμμετείχαμε σε γενική συνέλευση στις 27/4/2018, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για τον τρόπο λειτουργίας και τις συνθήκες εργασίας, καθώς και την αγωνία μας για την πορεία της ΕΡΤ και ΕΡΤ3.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο οργανόγραμμα για την ΕΡΤ που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. διότι:
    1 καταρτίστηκε εν κρυπτώ, με μη δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων
    2 κατοχυρώνει την υπάρχουσα κατάσταση που είναι υπεύθυνη για τις παθογένειες της ΕΡΤ και τα προβλήματα των εργαζομένων
    3 δεν εκφράζει κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό για την εκπλήρωση του κοινωνικού ρόλου που καλείται να επιτελέσει η ΕΡΤ και δεν ολοκληρώνεται με τον απαιτούμενο αριθμό των εργαζομένων που χρειάζεται
    4 κατακερματίζει τη Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας, επιχειρώντας να  παγιώσει την κάλυψη των τεχνικών κενών με εσωτερικές μετακινήσεις, την ώρα που η ΕΡΤ έχει τρομερή έλλειψη προσωπικού
    5 καταργεί τη Διεύθυνση Μελετών και Ανάπτυξης, σε μια εποχή όπου η τεχνολογική αναβάθμιση είναι αναγκαία
    6 δημιουργεί προϋποθέσεις ασφυκτικού ελέγχου της ενημέρωσης μέσα από το newsroom. Δεν πρόκειται απλά για ένα εργαλείο συντονισμού των ενημερωτικών μέσων της ΕΡΤ αλλά για ένα συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης στην ιεράρχηση της επικαιρότητας και στον καθορισμό των στόχων, προτεραιοτήτων και αναγκών για την κάλυψή της, σε στενή επαφή με την πολιτική εξουσία.  
    7 δεν περιλαμβάνει καμία δέσμευση της διοίκησης για την τύχη και τη αντιμετώπιση της συνεχούς  υποβάθμισης των 19 περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ.
   
Μήπως τελικά, διοίκηση και κυβέρνηση επιθυμούν να καταστήσουν την ΕΡΤ «μικρή και ευέλικτη», όπως το μοντέλο της ΝΕΡΙΤ;

Περισσότερα...

 

Γενική Συνέλευση ΠΑΣΥΜΗΤΕ - Διοικητικός Απολογισμός

Στη ΓΣ  του  ΠΑΣΥΜΗΤΕ  στη συζήτηση για το Διοικητικό Απολογισμό αναλύθηκαν οι  ενέργειες και  δράσεις του ΔΣ σχετικά με :

 • Παραστάσεις και επιστολές  στη Διοίκηση και στο Υπουργείο για τις θέσεις εργασίας, τα μισθολογικά, επιδόματα  ΕΑΕ και τις προϋπηρεσίες.
 • Τις κανονικές άδειες και τη δυνατότητα παράτασης.
 • Τις παραστάσεις και τις επιστολές με τις  προτάσεις μας για Τεχνικά ζητήματα ανάπτυξης της  ΕΡΤ  στο  Υπουργείο  Ψηφιακής  Πολιτικής.
 • Τις συναντήσεις στο  Υπουργείο Εργασίας  για το  Ασφαλιστικό και τον ΕΔΟΕΑΠ.
 • Τις διεκδικήσεις για τα Βαρέα και ανθυγιεινά στην Επικουρική ασφάλιση & στην Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 • Τις συναντήσεις στο  Υπουργείο Οικονομικών  για το μισθολογικό, την ΚΥΑ και τα δεδουλευμένα 2012-13.
 • Τις Προτάσεις για την ανάπτυξη της εσωτερικής παραγωγής και της Τεχνικής ανάπτυξης για τα εκτός έδρας, για τα ωράρια κ.α. σε σύσκεψη με συμμετοχή όλων των υπηρεσιακών παραγόντων.
 • Την έγκαιρη και τεκμηριωμένη τοποθέτησή μας στο σχέδιο της πρότασης του Οργανογράμματος, τόσο στο ΔΣ, όσο και σε έκτακτη ΓΣ. Εκφράσαμε με επιχειρήματα  την έντονη αντίθεσή μας, καθώς και τις προτάσεις μας.
 • Την απαίτηση για πραγματικό Τεχνικό Έλεγχο του προγράμματος και τη στήριξη στους σδφους, που τον πραγματοποιούν με ευσυνειδησία, με συνεχείς παραστάσεις στη Διοίκηση, με απόσυρση του τεχνικά ακατάλληλου προγράμματος, με επιστολές διαμαρτυρίας στη Διοίκηση, για την τήρηση του κανονισμού προμηθειών, των συμβάσεων προμήθειας προγράμματος και την αξιοπιστία της ΕΡΤ.
 • Την απαίτηση για εκτός έδρας με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στις μετακινήσεις, στη διαμονή,  και σίτιση.
 • Την επιμόρφωση  και την εκπαίδευση  των μελών μας σε συνεργασία  με το ΤΕΙ Αθήνας (τώρα Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τη συμβολή του Υπουργείου Παιδείας και της ΕΡΤ.
 • Τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με αποδοχές, έως 10 μέρες, η οποία υλοποιήθηκε από τη Διοίκηση. Θα προσπαθήσουμε να την επεκτείνουμε.
 • Τις συναντήσεις με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας  και τον Ειδικό Γραμματέα, για τα ωράρια, τις κανονικές άδεις, τις ημέρες ανάπαυσης, τα πρόσθετα, το σύστημα Εργάνη  και  άλλα εργασιακά θέματα.
 • Τη μεταφορά των σδφων εντός και εκτός  Υπηρεσίας  τις νυκτερινές ώρες  και  την αποζημίωση της δαπάνης βενζίνης ή Ταξί.
 • Τη διαρκή επικοινωνία με τα μέλη μας στην Αθήνα και στην Περιφέρεια στους χώρους δουλειάς.
 • Την επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο, με σύγκληση του ΔΣ στην ΕΡΤ3, για όλα τα τοπικά θέματα, συναντήσεις στα Τμήματα Τ/Ο και Ρ/Φ, επίσκεψη στο ΚΕ  ΑΜ  Μαλγάρων  και την αναγκαιότητα  επαναλειτουργίας του.
 • Την οργάνωση ενημερωτικών  συζητήσεων για το Ραδιόφωνο, για το ασφαλιστικό, για τα εργασιακά.
 • Την αλληλεγγύη στους σδφους στο  Βήμα FM  και στο  MEGA Channel.
 • Τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις και ημερίδες στο χώρο της Ραδιοφωνίας & της Τηλεόρασης,  τοποθετήσεις και  ομιλίες.
 

Δελτίο Τύπου Μαζική - δυναμική ΓΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ

Αγία Παρασκευή 26 Απρίλη 2018


Δελτίο Τύπου

Μαζική - δυναμική ΓΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ

Συναδέλφισσες , -φοι

Πραγματοποιήθηκε η  ετήσια τακτική ΓΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ  σε μια περίοδο όπου τα ζητήματα που μας απασχολούν παραμένουν άλυτα αυξάνοντας την ανησυχία στους εργαζόμενους και τους Τεχνικούς που υπηρετούν την ΕΡΤ και τα αδιέξοδα στην ίδια την εταιρία και το μέλλον της.

Τα μέλη του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, όλοι εμείς, δείξαμε το πραγματικό διαχρονικό μας ενδιαφέρον με την μαζική και δυναμική μας συμμετοχή -  από όλους τους χώρους δουλειάς, από Αθήνα, Περιφέρεια και ΕΡΤ3, ενδυναμώνοντας έτσι τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο σε ολόκληρη την παραγωγική διαδικασία και τη λειτουργία της ΕΡΤ.

Στη συζήτηση του διοικητικού απολογισμού ιδιαίτερα επισημάνθηκαν οι θέσεις του Συλλόγου και η αντίθεση μας πάνω σε καίρια ζητήματα όπως :

 • Τη συνεχώς αυξανόμενη παρουσία εργολάβων σε πολλούς τομείς, που εισάγει εργασιακές συνθήκες γαλέρας στους σδφους που χρησιμοποιούν  και υποβαθμίζει το παραγόμενο προϊόν σε σχέση με τη ποιότητα και τις τεχνικές προδιαγραφές της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
 • Η επιτακτική πλέον ανάγκη για την πλήρωση των κενών θέσεων εργασίας σε όλες τις τεχνικές μονάδες και τις υπηρεσίες με σταθερές σχέσεις εργασίας,  νόμιμη  και δίκαιη αμοιβή και ασφάλιση
 • Η εισήγηση του νέου οργανογράμματος της ΕΡΤ που επιφέρει καίριο πλήγμα στη λειτουργία του Τεχνικού Κλάδου, με το κατακερματισμό της οργανωτικής δομής της ΓΔ Τεχνολογίας και με βλαπτικό αποτέλεσμα στο παραγόμενο έργο. Στην ουσία επαναφέρεται η κάθετη δομή ανάπτυξης των τεχνικών τμημάτων ανά μέσο, ενός μοντέλου ανάπτυξης δομών και προσωπικού δηλαδή, που κινείται σε εντελώς αντίθετη πορεία σε σχέση με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα.
 • Τα ερωτήματα και οι ανησυχίες μας σχετικά με τη δομή και λειτουργία της ΕΡΤnet  μετά την υπαγωγή στο Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας και πάλι  σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να αλλοιωθεί ή να αμφισβητηθεί η αυτόνομη ανάπτυξη και λειτουργία του Δικτύου Εκπομπής της ΕΡΤ , οι θέσεις και  οι  όροι εργασίας σε αυτό.

Επίσης αναλύθηκαν όλες οι ενέργειες και οι δράσεις του ΔΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Δείτε εδώ:

   Παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός και η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.


Υπερψηφίστηκε ο οικονομικός προϋπολογισμός και ο προσδιορισμός της συνδικαλιστικής εισφοράς στα 4 € με ισότιμη κατανομή στο Σύλλογο και στην Ομοσπονδία, όπως ζητούσαν τα μέλη μας λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Επίσης επαναβεβαιώθηκε η δέσμευση του συλλόγου για αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια.

 Στη ΓΣ ήσαν  118  παρόντες.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της ΓΣ :

                        Διοικητικός              Οικονομικός            Οικονομικός

                        απολογισμός          απολογισμός          προϋπολογισμός

Ψήφισαν                  99                               99                               99

Άκυρα                       0                                 0                                0

Υπέρ                       95                               97                               96

Κατά                         3                                 2                                3

Λευκά                       1                                 0                                0


 

Περισσότερα...

 

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ , ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΥΜΗΤΕ.

Συναδέλφισσες, -φοι,


Πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ  για το νέο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΡΤ (Οργανόγραμμα).


Ο Σύλλογος μας κατέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τον Τεχνικό  Τομέα, έτσι όπως τεκμηριώθηκαν μέσα από θεσμικές διαδικασίες Γενικές Συνελεύσεις και  Συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΠΑΣΥΜΗΤΕ.

Αποστέλλουμε συνημμένα τις θέσεις του Συλλόγου όπως κατατέθηκαν, καθώς και  το σχέδιο της Διοίκησης.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


 

Σελίδα 3 από 317

Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
Κανένα γεγονός

Η σελίδα μας στο Facebook

Facebook Image
GO_TO_TOP