Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΕΔΟΕΑΠ

ΑΜΕΣΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΔΟΕΑΠ

Την επόμενη εβδομδα θα υπαρξει μια online πλατφόρμα για να στείλουμε τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία για την απόκτηση  αριθμού μητρώου στο ΕΔΟΕΑΠ για την χρησιμοποίηση όλων των ύπηρεσιών του.
 
Αν κάποιος χρειάζεται ωστόσο χρειάζεται  άμεσα τις ιατρικές υπηρεσίες και θέλει να πάει από τα γραφεία και να μην περιμένει αυτή την online διαδικασία θα χρειαστει τα παρακάτω εγγραφα:
  • 2 φωτογραφίες μικρές.
  • φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
  • φωτοτυπία 1ης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης που θα φαίνεται το IBAN λογαριασμού  ή  εκτύπωση απο ebanking που να φαίνεται το IBAN του λογαριασμού.
  • φωτοαντίγραφο κάποιου εγγράφου που θα φαίνεται ο ΑΜΚΑ ( https://www.amka.gr/AMKAGR/).
  • φωτοαντίγραφο αποδεικτικού ΑΦΜ ( εκκαθαριστικό εφορίας).
 

ΕΔΟΕΑΠ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΕΔΟΕΑΠ:Οδηγίες προς νέους ασφαλισμένους

 
 
 
Αγαπητοί ασφαλισμένοι,
Σας καλωσορίζουμε στο νέο ασφαλιστικό σας φορέα, τον ΕΔΟΕΑΠ.
Μετά την ψήφιση του Νόμου 4498/2017 μια νέα εποχή ξεκίνησε για τον ΕΔΟΕΑΠ και όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Ο ΕΔΟΕΑΠ ως
Ενιαίος, Αυτοδιοίκητος, Δημοσιογραφικός Οργανισμός αποτελεί πρότυπο στο ασφαλιστικό σύστημα σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας και προσφέρει πρωτοβάθμια περίθαλψη στις σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του.
Πρωταρχικός στόχος της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ είναι η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών όλων των ασφαλισμένων του Οργανισμού, παρέχοντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και περίθαλψης υψηλού επιπέδου και  διασφαλίζοντας ισότιμη  και εύκολη πρόσβαση, άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση αξιοποιώντας το σύνολο των δομών των ιατρικών  υπηρεσιών και τις δυνατότητες του υψηλά εξειδικευμένου ιατρικού δυναμικού. Το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΔΟΕΑΠ είναι ένα από τα  πολυτιμότερα κεφάλαια που διαθέτει.
Σε μια προσπάθεια γνωριμίας, με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωσή σας και την εξυπηρέτησή σας κρίναμε σκόπιμο να καταγράψουμε χρήσιμες πληροφορίες για το νέο σας Ασφαλιστικό φορέα καθώς και βασικές οδηγίες προκείμενου να διευκολύνουμε την πρόσβασή σας στις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.
ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ –ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ
Στα κτίρια των οδών Σισίνη 18 & Ηριδανού και Ορμηνίου 38,στεγάζονται οι διοικητικές και ιατρικές υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.
Η διάρθρωση των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών έχει ως εξής:
  • Στο κτίριο στη Σισίνη  στεγάζονται,
  • το Τμήμα Υγείας και Περίθαλψης του Οργανισμού για την κοστολόγηση δαπανών υγείας και ένα μέρος της νοσοκομειακής περίθαλψης, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων, για την υποδοχή των ασφαλισμένων και την υποβολή αιτήσεων τους καθώς και το Τμήμα ηλεκτρονικών ιατρικών ραντεβού, στο ισόγειο.
  • η Αίθουσα Εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ» και το Παιδιατρικό ιατρείο, στον πρώτο όροφο.
  • το Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Εργαστήριο του Οργανισμού, το Γυναικολογικό τμήμα και το Ορθοπεδικό ιατρείο, στο δεύτερο όροφο.
  • τα Ιατρεία του Οργανισμού, στον τρίτο όροφο.
  • το Οδοντιατρικό τμήμα του και το επεμβατικό ιατρείο, στον τέταρτο όροφο.
  • το Γραφείο Διευθυντή, το Γραφείο Αρχιάτρου, η Νομική Υπηρεσία, οι Ελεγκτές Ιατροί, το τμήμα Ασφάλισης, οι Γραμματείες Δ/ντη και Αρχιάτρου στον πέμπτο όροφο.
  • Τα γραφεία τoυ Προέδρου Δ.Σ., του Γενικού Γραμματέα Δ.Σ., του Ταμία Δ.Σ. και του Προέδρου ΤΥΠ, η Αίθουσα Συνεδριάσεων και η Γραμματεία του Διοικητικού Συμβουλίου, στον έκτο όροφο.
  •  Στο κτίριο της Οδού Ορμηνίου στεγάζονται,
  • Το Φυσικοθεραπευτήριο του Οργανισμού, στο ισόγειο. Το Φυσικοθεραπευτήριο λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 έως τις 7:00, είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, όπως ηλεκτροθεραπεία, laser, υπέρηχα, δινόλουτρα, παραφινόλουτρα και είναι διαμορφωμένο, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται, ασφαλισμένοι που πάσχουν από ορθοπεδικά και νευρολογικά προβλήματα, αλλά και περιπτώσεις αποκατάστασης μετεγχειρητικών καταστάσεων.
  • Το Παιδοψυχιατρικό ιατρείο στο ισόγειο.
  • Το Θεραπευτικό Γυμναστήριο στον πρώτο όροφο.
  • Το Φυσιατρικό ιατρείο στον 2ο όροφο.
  • Τμήματα του Τομέα Διοικητικού, Λειτουργίας των Υπηρεσιών και Οικονομικού (Προμήθειες, HR),  ο Τομέας Πληροφορικής και τα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας, στον δεύτερο όροφο.
  • Τμήματα του Τομέα Διοικητικού, Λειτουργίας των Υπηρεσιών και Οικονομικού ( Λογιστήριο, Έσοδα), στον τρίτο όροφο.

Γραφεία Θεσσαλονίκης

Τα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ στη Θεσσαλονίκη στεγάζονται σε ιδιόκτητο κτίριο στην οδό Τσιμισκή 43 (Εμπορικό Κέντρο «Πλατεία»), όπου έχουν την έδρα τους ο Αντιπρόεδρος και ο Αναπληρωτής Ταμίας του Οργανισμού.
Το Τμήμα Υγείας και Περίθαλψης Θεσσαλονίκης καλύπτει γεωγραφικά τις περιφέρειες της Μακεδονίας και της Θράκης, εξυπηρετώντας τους ασφαλισμένους σε ασφαλιστικά και υγειονομικά θέματα.
Στα ιατρεία του Οργανισμού (Παθολογικό, Καρδιολογικό, Παιδιατρικό, Ακτινολογικό, Οφθαλμιατρικό, Οδοντιατρικό) παρέχεται υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα επιλογής από ένα ευρύ δίκτυο συμβεβλημένων ιατρών όλων των ειδικοτήτων, διαγνωστικών κέντρων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Επίσης, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου 40 λειτουργεί πλήρως οργανωμένο φυσικοθεραπευτήριο για τις ανάγκες των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη.
 
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι ώρες λειτουργίας του Οργανισμού είναι από τις 8 το πρωί έως τις 19.00.
Οι διοικητικές υπηρεσίες λειτουργούν καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 16.00.
Για να συνδεθείτε με τις Ιατρικές και Διοικητικές Υπηρεσίες μπορείτε να καλείτε:
Στην Αθήνα: στο Τηλεφωνικό Κέντρο 2107264700 και
στη Θεσσαλονίκη στο 2310 278271,  από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 16.00
Το τηλεφωνικό κέντρο Κέντρο στην Αθήνα λειτουργεί από τις 08.00-17.00.
Για να συνδεθείτε με τις Ιατρικές Υπηρεσίες επιλέγετε 1
Για τη Γραμματεία Αρχιάτρου και την Έκδοση Εισιτηρίων Νοσηλείας πιέστε 1
Για τη Γραμματεία Γυναικολογικού και Ορθοπεδικού πιέστε 2
Για τη Γραμματεία των λοιπών Ιατρείων πιέστε 3
Για τη Γραμματεία Ακτινολογικού πιέστε 4
Για τη Γραμματεία Μικροβιολογικού πιέστε 5
Για τη Γραμματεία Οδοντιατρείων πιέστε 6
Για το Φυσικοθεραπευτήριο πιέστε 7
 
Για τις Διοικητικές Υπηρεσίες επιλέγετε  2.
Και στη συνέχεια
Για το Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων πιέστε 1
Για τη Νοσοκομειακή Περίθαλψη πιέστε 2
Για τον Τομέα Ασφάλισης πιέστε 3
Για το Λογιστήριο πιέστε 4
Για τα Έσοδα πιέστε 5
Για τη Γραμματεία Διεύθυνσης πιέστε 6
Για τη Γραμματεία Διοίκησης πιέστε 7
Διαφορετικά, μπορείτε να περιμένετε να συνδεθείτε με το Τηλεφωνικό Κέντρο.
Μετά τις 17.00, μπορείτε να συνδεθείτε καλώντας τη γραμμή του τηλεφωνικού κέντρου με τις εξής επιλογές:
Για τη Γραμματεία Γυναικολογικού και Ορθοπεδικού πιέστε 1
Για τη Γραμματεία Παιδιάτρου πιέστε 2
Για τη Γραμματεία των λοιπών Ιατρείων πιέστε 3
Για τη Γραμματεία Ακτινολογικού πιέστε 4
Για τη Γραμματεία Οδοντιατρείων πιέστε 5
Για το Φυσικοθεραπευτήριο πιέστε 6
 
Για τα ωράρια των ιατρών του ΕΔΟΕΑΠ μπορείτε να επισκεφθείτε την ΕΝΟΤΗΤΑ –ΙΑΤΡΟΙ ΕΔΟΕΑΠ – Αθήνα/ Θεσσαλονίκη στην επίσημη ιστοσελίδα www.edoeap.gr
 
ΑΠΟΓΡΑΦΗ- ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ
Επισημαίνεται ότι με βάση τις διατάξεις του Κανονισμού Υγείας του ΕΔΟΕΑΠ, το δικαίωμα στην περίθαλψη αρχίζει από την ημερομηνία συμπλήρωσης του Απογραφικού Δελτίου, το οποίο ενέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης για τα στοιχεία που δηλώνει το νέο μέλος είτε αυτά αφορούν στον ίδιο, είτε σε προστατευόμενα μέλη του.
Κατά την απογραφή τα νέα μέλη λαμβάνουν Α.Μ. και σχετική ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η ηλεκτρονική κάρτα που λαμβάνουν τα μέλη μετά την εγγραφή τους ενέχει θέση ασφαλιστικής ταυτότητας και είναι προσωποποιημένη, με φωτογραφία τους, τον Α.Μ. και το ονοματεπώνυμό τους. Είναι χρώματος μπλε για τους ιδίους και χρώματος κίτρινου για τα προστατευόμενα μέλη τους.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Το Τμήμα Ηλ.ραντεβού και η γραμμή 15315 παρέχει άμεση εξυπηρέτηση στους ασφαλισμένους και διευκολύνει την ομαλή πρόσβαση στα ιατρεία του Οργανισμού. Συμβάλλει καθοριστικά στην οργανωτική τους λειτουργία και προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τους χρόνους αναμονής. Φροντίζει ακόμη να ενημερώνει προσωπικά τους ασφαλισμένους σε περιπτώσεις ακυρώσεων ή μεταβολών, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία.
Επιπλέον, η τήρηση του προκαθορισμένου χρόνου, διευκολύνει  την ποιότητα της επικοινωνίας μεταξύ γιατρού-ασθενή καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού και  συμβάλλει στη μείωση της έντασης και του άγχους όλων των εμπλεκομένων.
Σας υπενθυμίζουμε ότι το ραντεβού είναι απαραίτητο για όλες τις ειδικότητες, εκτός των Παθολόγων και του Παιδιάτρου.
Για τις αιματολογικές – βιοχημικές εξετάσεις καθώς και για το Ακτινολογικό Τμήμα, δεν απαιτείται ραντεβού. Απαραίτητο είναι ωστόσο το παραπεμπτικό του θεράποντος ιατρού ΕΔΟΕΑΠ.
Για να κλείσετε ραντεβού σε γιατρό του ΕΔΟΕΑΠ μπορείτε:
  • Να καλέσετε τη γραμμή ηλεκτρονικών ραντεβού 15315 (ώρες 08.00-17.00 καθημερινά εκτός Σ/Κ)
  • Να κάνετε απ’ απευθείας συνεννόηση στο τμήμα Ηλ. Ραντεβού  (στο ισόγειο του κτιρίου της οδού Σισίνη) με φυσική παρουσία.
Κατά την προσέλευσή σας στο Τμήμα ηλ. ραντεβού  παραλαμβάνετε ως υπενθύμιση ειδικό έντυπο, όπου αναγράφεται η ώρα, η ημερομηνία του ραντεβού σας, ο ιατρός και το είδος της εξέτασης.
Αν χρειαστεί να ακυρώσετε ή να τροποποιήσετε το ραντεβού σας, οφείλετε να ενημερώσετε έγκαιρα. Η συνέπεια στην ώρα προσέλευσης και η επιμελής τήρηση του προγράμματος των ραντεβού είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων των ασφαλισμένων.
Σε περίπτωση μη έγκαιρης προσέλευσης, το ραντεβού σας θα ακυρώνεται.
Για τα ωράρια των Ιατρών ΕΔΟΕΑΠ μπορείτε να ενημερώνεστε στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΑΤΡΟΙ ΕΔΟΕΑΠ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τις ημέρες και ώρες που δεν λειτουργεί ο Ασφαλιστικός μας Οργανισμός (Σαββατοκύριακα, αργίες, νυχτερινές ώρες) οι ασφαλισμένοι μπορούν να συμβουλεύονται τον εφημερεύοντα ιατρό, από τον οποίο και θα παίρνουν σχετικές οδηγίες για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν.
Τηλέφωνο εφημερίας 210.72.50.050
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση ανάγκης νοσοκομειακής περίθαλψης κατά τις νυχτερινές ώρες, ο ιατρός ΕΔΟΕΑΠ δεν μπορεί να εκδώσει εισιτήριο και θα πρέπει ο ασφαλισμένος να απευθυνθεί σε δημόσιο νοσοκομείο.
 
ΠΑΡΟΧΕΣ-ΥΓΕΙΑ
Ένας από τους 3 κλάδους από τους οποίους αποτελείται ο ΕΔΟΕΑΠ είναι αυτός της υγείας και των κοινωνικών παροχών. Ο Οργανισμός είναι ΝΠΙΔ, αυτοχρηματοδοτούμενος και αποτελεί πρότυπο φορέα στο χώρο των ΦΚΑ γιατί με τα οργανωμένα Ιατρεία του και την συνολική οργάνωση του στην κάλυψη των υπηρεσιών υγείας, παρέχει υψηλής ποιοτικής στάθμης Ιατρικές υπηρεσίες.
 
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
O ΕΔΟΕΑΠ έχει ενταχθεί από 1ης Ιουνίου 2018 στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) και οι ασφαλισμένοι του μπορούν να επισκέπτονται τον ιατρό της επιλογής τους, ο οποίος θα εκδίδει ηλεκτρονικές συνταγές που θα μπορούν να εκτελούν οι δικαιούχοι σε όλα τα φαρμακεία μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Οι συνταγές έχουν διάρκεια εκτέλεσης 15 ημερών, ενώ κατά την κρίση του θεράποντος ιατρού μπορούν να εκδίδονται συνταγές 6μηνης διάρκειας για τα χρόνια νοσήματα. Για όσες συνταγές η αξία τους υπερβαίνει τα 500,00 €, ένα μήνυμα εκτυπωμένο στη συνταγή θα αναφέρει τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ασφαλισμένος ώστε να θεωρηθεί η συνταγή του και στη συνέχεια να εκτελεστεί.
Επισημαίνουμε στους ασφαλισμένους μας ότι δεν αλλάζει τίποτε άλλο στον τρόπο συνταγογράφησης, δηλαδή συνεχίζει να πραγματοποιείται βάσει της εμπορικής ονομασίας κάθε φαρμάκου και όχι της δραστικής ουσίας του, ενώ η συμμετοχή του ασφαλισμένου στη δαπάνη είναι 25% για όλα τα φάρμακα, εκτός από αυτά που η νομοθεσία προβλέπει συμμετοχή 10% ή 0%.
 
ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΕΣ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Διαγνωστικές εξετάσεις διενεργούνται με παραπεμπτικό θεράποντος ιατρού ΕΝΤΟΣ ΕΔΟΕΑΠ (ΔΩΡΕΑΝ) ή ΕΚΤΟΣ ΕΔΟΕΑΠ (με την προβλεπόμενη συμμετοχή ασφαλισμένου). Ιατρικές επισκέψεις διενεργούνται είτε εντός ΕΔΟΕΑΠ για ιατρικές ειδικότητες που υπάρχουν στον Οργανισμό, είτε σε συμβεβλημένους ιατρούς, δωρεάν για όλους τους ασφαλισμένους.
Εάν ο ιατρός της επιλογής του ασφαλισμένου δεν είναι συμβεβλημένος, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να καταβάλει τη δαπάνη της επίσκεψης και να προσκομίσει στον Οργανισμό τη νόμιμη απόδειξη για να δικαιωθεί τα χρήματα που δικαιολογεί ο ΕΔΟΕΑΠ για την επίσκεψη.
Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι θα αποζημιώνονται για τις ιατρικές επισκέψεις με το ποσό των €20,00 ευρώ / επίσκεψη. Το όριο για επισκέψεις σε παθολόγους και παιδιάτρους συμβεβλημένους και μη, είναι 4 ανά μήνα  με αμοιβή €20,00 / επίσκεψη για τις πρώτες δύο και €15,00 για τις δυο επόμενες. Για όλες τις άλλες ειδικότητες ισχύει το όριο των 2 επισκέψεων ανά μήνα με € 20,00. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που απαιτούνται επαναλαμβανόμενες μηνιαίες επισκέψεις ειδικών θεραπειών, αυτές θα πρέπει να εγκρίνονται από τους ιατρούς ειδικότητας του Οργανισμού, μετά από αιτιολόγηση με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Ο ΕΔΟΕΑΠ παρέχει στην ιστοσελίδα του καταστάσεις με όλους τους συμβεβλημένους ιατρούς και διαγνωστικά κέντρα, ενώ δημιούργησε μια ειδική ενότητα ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – Πού με συμφέρει? ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του Οργανισμού να εντοπίζουν άμεσα πού μπορούν να πραγματοποιήσουν διαγνωστικές εξετάσεις με την καταβολή της μικρότερης δυνατής συμμετοχής τους.
Η εφαρμογή αυτή δημιουργήθηκε για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ με σκοπό τη διευκόλυνση τους  και θα εμπλουτίζεται διαρκώς. Πρόκειται για μια εφαρμογή ιδιαίτερα χρηστική που διευκολύνει την αναζήτηση της πιο συμφέρουσας επιλογής ενώ υπάρχει και δυνατότητα εκτύπωσης.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Επισημαίνουμε σε όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους νέα μέλη ότι για εισαγωγή σε Νοσοκομείο ή Κλινική συμβεβλημένη/ή μη συμβεβλημένη.
Η κάλυψη της δαπάνης νοσηλείας τους πραγματοποιείται μόνο εφόσον έχουν προμηθευτεί από τον Οργανισμό το απαραίτητο εισιτήριο.
Σχετικά με τη Νοσοκομειακή Περίθαλψη, σύμφωνα με το Άρθρο 7 του Κανονισμού Υγείας ΕΔΟΕΑΠ, προβλέπονται τα εξής :
 
H διαδικασία  εισαγωγής
Η εισαγωγή στο νοσηλευτικό ίδρυμα γίνεται έπειτα από έγγραφη μηχανογραφημένη εντολή (εισιτήριο) του Τ.Υ.Π., μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Στην εντολή προσδιορίζεται η θέση στην οποία δικαιούται νανοσηλευτεί ο ασφαλισμένοςη μέγιστη διάρκεια ημερών νοσηλείας, η διάγνωση εισόδου σύμφωνα με τη διεθνή κωδικοποίηση ICD10, καθώς και το νοσηλευτήριο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η νοσηλεία.
Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία ή κλινικές πραγματοποιούνται με φροντίδα των ασφαλισμένων ή των συγγενών τους και άμεση ενημέρωση της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΕΔΟΕΑΠ, σε ιδρύματα της απόλυτης επιλογής του ενδιαφερομένου.
 
Τι ισχύει σε επείγουσες περιπτώσεις
Σε επείγουσες περιπτώσεις η εισαγωγή γίνεται πάντα κατόπιν συνεννοήσεως με την Ιατρική Υπηρεσία ή τον ιατρό εφημερίας του ΕΔΟΕΑΠ κατά τις ημέρες και ώρες που ο Οργανισμός δεν λειτουργεί.
Ο ΕΔΟΕΑΠ καλύπτει το σύνολο των δαπανών νοσηλείας σε όλες τις κρατικές δομές και στα ιδιωτικά θεραπευτήρια με τα οποία έχει συνάψει συμβάσεις συνεργασίας.
Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιλέξει να νοσηλευθεί σε μη συμβεβλημένο θεραπευτήριο, θα εξοφλήσει ο ίδιος τις δαπάνες νοσηλείας του και θα προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να δικαιωθεί του ποσού που καλύπτει ο ΕΔΟΕΑΠ για τη συγκεκριμένη νοσηλεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να είναι ενήμερος ότι θα χρειαστεί να καταβάλει ο ίδιος, μέρος των εξόδων νοσηλείας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με νοσηλεία σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 210-7264885.
 
Ο Κανονισμός Υγείας ΕΔΟΕΑΠ καθώς και οι ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ, ΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ & ΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.edoeap.gr
 
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΕΔΟΕΑΠ
 Η διασφάλιση της στοματικής υγείας των ασφαλισμένων και ειδικότερα η πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και ανακούφιση από τον πόνο των παθήσεων των οδόντων, του στόματος, των γνάθων και των γύρω ιστών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της γενικής υγείας. Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ  έχοντας ως μόνιμο προσανατολισμό την προαγωγή της υγείας των ασφαλισμένων καθώς και την πρόληψη, εφαρμόζει διευρυμένη πολιτική υγείας σύμφωνα με τον Κανονισμό Υγείας του Οργανισμού.
Το ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ του ΕΔΟΕΑΠ στεγάζεται στον 4ο όροφο του κτιρίου της οδού Σισίνη με ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ από 08.00-19.00
Αποτελείται από 4 έδρες, επανδρωμένες με σύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα νέας τεχνολογίας για γενική και ειδική οδοντιατρική περίθαλψη. Στελεχώνεται από οδοντιάτρους υψηλού επιπέδου και εξειδίκευσης σε θέματα περίθαλψης, πρόληψης και θεραπείας καθώς και στην άμεση αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
Τηλ. Γραμματείας Οδοντιατρείων 210 7264762
Τα ωράρια των οδοντιάτρων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού  στην ενότητα ΙΑΤΡΟΙ ΕΔΟΕΑΠ, επιλέγοντας την ειδικότητα ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ.
Για την εξυπηρέτηση στα οδοντιατρεία και τα ραντεβού τους, οι ασφαλισμένοι μπορούν να καλούν στη γραμμή των ηλεκτρονικών ραντεβού του ΕΔΟΕΑΠ 15 315 ή δια ζώσης, στο τμήμα των ραντεβού.
Βάσει του άρθρου 11 του Κανονισμού Υγείας του ΕΔΟΕΑΠ, δικαίωμα στην οδοντιατρική περίθαλψη έχουν:
  • Τα άμεσα μέλη, με την εγγραφή τους στα μητρώα του ΕΔΟΕΑΠ
  • Τα προστατευόμενα (έμμεσα) μέλη, δύο (2) έτη μετά την εγγραφή τους στον ΕΔΟΕΑΠ.
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ            
Ο ΕΔΟΕΑΠ έχει αναπτύξει δίκτυο συνεργαζομένων Οδοντιάτρων  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να εξασφαλίσει παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης.
Οι δαπάνες που αφορούν σε οδοντοτεχνικές εργασίες και στα έξοδα για τα υλικά οδοντοτεχνίας, σύμφωνα με τον Κανονισμό Υγείας, θα επιβαρύνουν τον ασφαλισμένο, όπως ισχύει και για τις εντός του Οργανισμού οδοντοτεχνικές εργασίες.
Σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται:
Ο ασφαλισμένος επισκέπτεται τον οδοντίατρο της επιλογής του, συμβεβλημένο ή μη. Ο οδοντίατρος εξετάζει τον ασφαλισμένο και καθορίζει την απαιτούμενη θεραπεία. Η θεραπεία περιγράφεται σε γνωμάτευση την οποία εκδίδει και υπογράφει ο οδοντίατρος. Τη γνωμάτευση αυτή προσκομίζει ο ασφαλισμένος για έγκριση στον Ελεγκτή Οδοντίατρο του ΕΔΟΕΑΠ. Σε περίπτωση που η δαπάνη της θεραπείας υπολείπεται των 70,00 € δεν χρειάζεται προέγκριση από τον Ελεγκτή. Κατά τη λήξη των εργασιών ο ασφαλισμένος επισκέπτεται ξανά για έλεγχο τον Ελεγκτή και του παραδίδει την πρωτότυπη γνωμάτευση.
Σε περίπτωση επιλογής μη συμβεβλημένου οδοντιάτρου, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να προσκομίσει και το νόμιμο παραστατικό πληρωμής του οδοντιάτρου, ώστε να δικαιωθεί του ποσού που δικαιολογεί για τη θεραπεία του ο Οργανισμός.
 Το Δίκτυο Συμβεβλημένων Οδοντιάτρων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ
 
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ-ΠΑΡΟΧΕΣ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΛΕΧΩΙΔΟΣ
Το επίδομα λεχωίδος αφορά σε γυναίκες άμεσα μέλη και αποτελεί μέρος της απώλειας του μισθού τους κατά την περιγεννητική άδεια, η οποία διαρκεί 119 ημέρες (ημερολογιακές). Το Διοικητικό Συμβούλιο, σε περιπτώσεις αποχής από την εργασία λόγω τοκετού μπορεί να παρέχει στα αμέσως ασφαλισμένα θήλεα μέλη του (λεχώνες)ειδικό βοήθημα ίσο με το σύνολο των αποδοχών της από εργασία ασφαλιστέα στον ΕΔΟΕΑΠ 45 ημερών, οι οποίες λαμβάνονται από μία μόνο πηγή κατ’ επιλογή της ενδιαφερόμενης με την προϋπόθεση ότι θα προσκομιστεί βεβαίωση του εργοδότη ότι αυτή δεν έλαβε μισθό ή επίδομα για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Το παραπάνω βοήθημα παρέχεται έπειτα από αίτηση της ενδιαφερομένης ασφαλισμένης. (Αρθρο 16, παρ. 3α ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΕΔΟΕΑΠ)
Συγκεκριμένα, μετά την εξάντληση της υποχρέωσης του εργοδότη, η ασφαλισμένη μπορεί να υποβάλλει σχετική αίτηση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν για την αίτηση είναι τα εξής:
  • Υπεύθυνη δήλωση, που να  δηλώνει αν έχει άλλη εργασία
  • Βεβαίωση από τον εργοδότηπου θα αναφέρεται το διάστημα της περιγεννητικής αδείας, ποιες είναι οι μικτές μηνιαίες αποδοχές και για ποιο διάστημα έχει πληρωθεί. Αν υπάρχει και δεύτερη εργασία, επισυνάπτεται και από εκεί σχετική βεβαίωση.
ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
Σε εν ενεργεία ασφαλισμένους που απέχουν από την εργασία λόγω ασθενείας με βεβαίωση του ΕΔΟΕΑΠ και για την οποία ασφαλίστηκαν στον Οργανισμό και παρατείνεται περισσότερο από τριάντα ημέρες, παρέχεται ειδικό επίδομα το οποίο χαρακτηρίζεται ως επίδομα ασθενείας. Επίδομα ασθενείας παρέχεται έπειτα από αίτηση του ενδιαφερομένου και με τη σύμφωνη γνώμη του Αρχιάτρου του Οργανισμού, ο οποίος παρακολουθεί με την Ιατρική Υπηρεσία και τους εντεταλμένους ελεγκτές τον ασθενή όσο αυτός νοσηλεύεται κατ’ οίκον.
Ο/η ασφαλισμένος/η μπορεί να υποβάλλει την αίτηση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν για την αίτηση είναι τα εξής:
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι ο αιτών/ούσα δεν έχει πόρους από άλλη εργασία.
  • Βεβαίωση του εργοδότη ότι κανένα ποσό δεν καταβλήθηκε στον ασθενή κατά το χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τον ένα μήνα όπου θα αναφέρονται το διάστημα της άδειας ασθενείας, ποιες είναι οι μικτές μηνιαίες αποδοχές και για ποιο διάστημα έχει πληρωθεί.
Ο χρόνος για τη χορήγηση του επιδόματος ασθενείας αρχίζει να υπολογίζεται από την επόμενη ημέρα κατά την οποία ο ασφαλισμένος συμπλήρωσε τριάντα ημέρες ασθένειας. Το ύψος του επιδόματος αυτού καθορίζεται στο 50% του συνόλου από εργασία ασφαλιστέα στον ΕΔΟΕΑΠ. Το επίδομα ασθενείας που παρέχεται με τον τρόπο αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα δίμηνο (60 ημέρες).
Για όλες τις υπόλοιπες παροχές που χορηγεί ο ΕΔΟΕΑΠ, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ΕΝΟΤΗΤΑ  Κλάδος Υγείας στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, όπου μπορούν να ενημερωθούν και για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση κάθε παροχής.
 
ΕΚΔΟΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλιση Ασθένειας (ΕΚΑΑ) αποτελεί επίσημο κοινοτικό πιστοποιητικό ασφαλιστικού δικαιώματος σε είδος (ιατροφαρμακευτική ή και νοσοκομειακή περίθαλψη) κατά τη διάρκεια της προσωρινής διαμονής σας εκτός Ελλάδος σε κρατικό νοσοκομείο. Εάν επισκεφθείτε ιδιωτικό νοσοκομείο ή ιδιώτη γιατρό, θα υποβληθείτε σε πρόσθετη δαπάνη.
Η ΕΚΑΑ χορηγείται στους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ άμεσα και δωρεάν, κατόπιν συμπλήρωσης σχετικής αίτησης στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων (ισόγειο κτιρίου οδού Σισίνη) και στο Γραφείο της Θεσσαλονίκης και είναι αυστηρά προσωπική. Επισημαίνεται ότι  για κάθε μέλος της οικογένειάς σας θα πρέπει να ζητάτε την έκδοση ξεχωριστής κάρτας, ακόμη και για αβάπτιστο παιδί). Ισχύει για το αναγραφόμενο διάστημα – ένα έτος-  εφόσον βέβαια τηρείτε την ιδιότητα του ασφαλισμένου  μέλους στον ΕΔΟΕΑΠ. Η κάρτα εξασφαλίζει ότι θα έχετε την ίδια πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου τομέα (π.χ. έναν γιατρό, ένα φαρμακείο, ένα νοσοκομείο ή ένα κέντρο υγειονομικής περίθαλψης) με τους πολίτες της χώρας την οποία επισκέπτεστε.
Η ΕΚΑΑ δεν ισχύει για προγραμματισμένη θεραπεία. Στην περίπτωση προγραμματισμένης νοσηλείας που δεν πραγματοποιείται στην Ελλάδα, απαιτείται συμπλήρωση σχετικής αίτησης προς έγκριση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων για την έκδοση του κοινοτικού εντύπου S2 (πρώην Ε112). Το έντυπο αυτό σας εξασφαλίζει το δικαίωμα σε παροχές που προβλέπονται στο κράτος υποδοχής εκ μέρους του οικείου φορέα ασφάλισης ασθένειας.
Σε κάθε περίπτωση, οι ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, οι υπάλληλοι του Τομέα Υγείας Περίθαλψης καθώς και το Γραφείο Εξυπηρέτησης ασφαλισμένων, βρίσκονται στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία.
 

ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΑΣΥΜΗΤΕ ΠΡΟΣ ΕΔΟΕΑΠ

Αγία Παρασκευή, 16/05/2018

 Αρ. Πρωτ.: 288


Του Πανελληνίου Συλλόγου Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ (ΠΑΣΥΜΗΤΕ), που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, Λεωφόρος Μεσογείων 432, ΤΚ 15342 με ΑΦΜ 997779073

   Προς

 1.Τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), που εδρεύει στην Αθήνα, Σισίνη 18 και Ηριδανού όπως νόμιμα εκπροσωπείται 


  Κοινοποιούμενη :

 1. Σε όλα τα μέλη του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ)

 

2. Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό (Ακαδημίας 60, Αθήνα)

 

3. Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ευστάθιο Κουτσοχήνα  ( 26ης Οκτωβρίου 5, Θεσσαλονίκη)

 

4. Τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης  (ΕΦΚΑ) , που εδρεύει στην Αθήνα, Παναγή Τσαλδάρη 46-48 , όπως νόμιμα εκπροσωπείται .

 

 Όπως ενημερωθήκαμε, δημοσιεύτηκε χθες 15-5-2018  σε ΦΕΚ,  το νέο Καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ  .

Η από 10-5-2018 προκήρυξη των αρχαιρεσιών για διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των δέκα μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ και των πέντε  μελών  της Εξελεγκτικής Επιτροπής για τριετή θητεία, τάσσει ως προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων την Πέμπτη 17 Μαΐου  2018 , δηλαδή 5 πλήρεις ημέρες έως την 23η Μαΐου η οποία είναι η πρώτη μέρα των εκλογών . Το Καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ που δημοσιεύθηκε την 15η -5-2018 με την με αριθμό Φ20155/26984/Δ16.673 απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρίου Αναστασίου Πετρόπουλου , στο άρθρο 26 περ. 2 α ρητά αναφέρει ότι «οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στην έδρα του Οργανισμού στην Αθήνα δέκα (10) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες  πριν την ημερομηνία των αρχαιρεσιών και καταχωρούνται σε ειδικό βιβλίο.»

Συνεπώς η από 10-5-2018 προκήρυξη των αρχαιρεσιών για διενέργεια εκλογών δεν είναι συμβατή με το γράμμα του νόμου και τον κανόνα δικαίου που αυτός θεσπίζει με αποτέλεσμα, οι εκλογές να είναι άκυρες λόγω παράβασης ρητής διάταξης του Καταστατικού. Θεωρούμε επιβεβλημένη την επανάληψη της προκήρυξης με τους όρους του νέου Καταστατικού.

Κατόπιν της πολύ σημαντικής αυτής εξέλιξης ζητάμε να μας απαντήσετε άμεσα και εγγράφως στα παρακάτω εύλογα ερωτήματα:

  1. Θα επαναληφθεί με τους όρους του νέου καταστατικού η από 10/5/2018 προκήρυξη των αρχαιρεσιών, η οποία δεν ήταν συμβατή με τις προβλέψεις του νέου καταστατικού;
  2. Ποια θα είναι η σύνθεση του οργάνου που ως αρμόδιο θα έχει την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών;
  3. Αποκτούν οι  νεοεισερχόμενοι ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ  σε όλη την επικράτεια ενεργό ασφαλιστικό δεσμό , με ποίον τρόπο και  από πότε . Πότε και πώς θα έχουν τις παροχές που προβλέπονται ;  Και ποιος έχει την ευθύνη υλοποίησης ; Ποιος δεσμεύεται ;
  4. Πώς και με ποια έννοια οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ που θα ψηφίσουν θα αποκτήσουν ενεργό ασφαλιστικό δεσμό;
  5. Οι εργαζόμενοι  της ΕΡΤ καθώς και οι εργαζόμενοι μέλη της ΕΤΕΡ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΙΤΒΕ κλπ είναι  πλήρη και ισότιμα  μέλη του ΕΔΟΕΑΠ με διασφαλισμένο το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι;
  6. Πως σκοπεύετε να διασφαλίσετε τα ασφαλιστικά δικαιώματα των τεχνικών της ΕΡΤ;
  7. Πως σκοπεύετε να διασφαλίσετε τους τεχνικούς της ΕΡΤ που καταβάλλουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στην κατηγορία των βαρέων και  ανθυγιενών;

 Οφείλετε με σύννομο και διαφανή τρόπο να διασφαλίσετε  το νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα της  συμμετοχής, όλων αυτών των εργαζομένων που χωρίς να ερωτηθούν και χωρίς να συμμετέχουν στη διαμόρφωση του καταστατικού καλούνται να  το εφαρμόσουν.

 Δεν πρόκειται να δεχθούμε και να νομιμοποιήσουμε  τετελεσμένες αποφάσεις, που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος μας

 

                                    Αθήνα 16 Μαΐου 2018

 

                                             Για το ΔΣ

             Ο Πρόεδρος                                       Ο  Γεν. Γραμματέας

 

        Γαβριήλ  Κασιμάτης                                   Δημήτριος Κούνης

 

 

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΔΟΕΑΠ

ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ - ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΕΚ

 
GO_TO_TOP