Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

Ποιο είναι το μέλλον του ραδιοφώνου στην Ευρώπη; Πώς εξελίσσεται στην Ευρώπη η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό ραδιόφωνο; Ποιες είναι οι ευρωπαϊκές προοπτικές και ποια η θέση της Ελλάδας σε αυτές τις εξελίξεις; Τι μπορούμε να μάθουμε από την ευρωπαϊκή εμπειρία; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν   από εκπροσώπους του δικτύου WorldDab, του European Broadcasting Union (EBU) και αντιπροσώπους ξένων χωρών, σε μια ημερίδα που διοργανώθηκε απο  το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Υπουργείου (Φραγκούδη 11, Καλλιθέα, ισόγειο).

Ενόψει του διαγωνισμού για τον πάροχο δικτύου και της μελλοντικής αδειοδότησης του ψηφιακού ραδιοφώνου στην Ελλάδα, η εκδήλωση με θέμα «The Future of Broadcast Radio in Europe with DAB+» έχει ως στόχο την έναρξη ενός κρίσιμου για την εποχή διαλόγου, με επίκεντρο και έναυσμα τις νέες αυτές τεχνολογικές εξελίξεις.

Κεντρική ομιλήτρια της ημερίδας η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mariya Gabriel (βιντεοσκοπημένη ομιλία), η οποία αποτύπωσε το χάρτη των εξελίξεων στην Ευρώπη, θέτοντας κρίσιμα ζητήματα για το άμεσο μέλλον. Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποιησε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος. 

Βίντεο από την ημερίδα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο link:

The future of broadcast radio in Europe with DAB+ - YouTube

 
GO_TO_TOP