Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου

Αγία Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  -  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, φοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα, μετά την έκδοση της οριστικής απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών και τον ορισμό προσωρινής Διοίκησης και Ελεγκτικής Επιτροπής. Ολοκληρώθηκε έτσι μια διαδικασία που ήταν αναγκαία, για την καταστατική λειτουργία των οργάνων του Συλλόγου μας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα έχει αναπτυχθεί ένας εκτεταμένος, γόνιμος διάλογος με τα ΔΣ των Συλλόγων, με τα μέλη μας και με τα μέλη των τεχνικών σωματείων της ΕΡΤ, που κατέδειξε με σαφήνεια την ανάγκη για ενιαία οργάνωση και εκπροσώπηση των εργαζομένων του Τεχνικού κλάδου της ΕΡΤ. Παράλληλα το ΔΣ και τα μέλη μας μέσα από μια διαρκή επικοινωνία κατέγραψαν τα προβλήματα του κλάδου, κατέθεσαν προτάσεις και θέσεις τεκμηριωμένες, καταφέραμε να αναδείξουμε όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν και να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο διεκδικήσεων, θέσεων  και λύσεων που πραγματικά εκφράζει όλο τον Τεχνικό κλάδο.

Στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, τονίστηκε από όλα τα μέλη, η σημασία των διεκδικήσεων και των παρεμβάσεων του Συλλόγου σε όλα τα επίπεδα της Διοίκησης, της ανάδειξης των προβλημάτων του Τεχνικού κλάδου και των μελών μας, της διατύπωσης εφικτών προτάσεων και λύσεων, σε όλα τα ζητήματα που η Διοίκηση της ΕΡΤ έχει παγώσει, εις βάρος των συναδέλφων μας και της λειτουργίας της ΕΡΤ.

Τονίστηκε η επιβεβλημένη και ώριμη πλέον ανάγκη να καταρτιστεί ειδικό μισθολόγιο για την ΕΡΤ και τα άλλα Δημόσια ΜΜΕ, με ισότιμη μισθολογική και ασφαλιστική αντιμετώπιση όλων των ειδικοτήτων και κλάδων των εργαζομένων, ώστε να μην αποτελούν οι τεχνικοί προσωπικό β’ κατηγορίας, να αναγνωριστεί η πραγματική προϋπηρεσία όλων των σδλφων του Π.Δ. 164/2004 και των άλλων κατηγοριών, να συνυπολογιστούν τα επιδόματα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, που παράνομα δεν αποδίδονται, να γίνεται έγκαιρη, ακέραιη και δίκαιη αμοιβή προσθέτων και αργιών, να δοθεί στις βάρδιες το βοήθημα τροφής όπως σε όλες τις ΔΕΚΟ, να επανέλθει η ομαδική ασφάλιση, να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και να αρθούν όλες εν γένει οι αδικίες και ανισότητες που υπάρχουν σήμερα, μέσα από την ολοκλήρωση και υπογραφή ΣΣΕ, όπως ο Νόμος 4324/2015 ορίζει.

Επεξεργαζόμαστε, καταθέτουμε προτάσεις και διεκδικούμε από τη Διοίκηση, την επίλυση όλων των ζητημάτων, που δυσχεραίνουν τη λειτουργία και την ανάπτυξη της ΕΡΤ, όπως οι φραγμοί και η μετατροπή των εκτός έδρας μετακινήσεων προς τα ΚΕ και τις εγκαταστάσεις Δικτύου σε εντός έδρας με  όριο τα 250 χλμ., όταν οι σδλφοι μας είναι υποχρεωμένοι να διανύουν πάνω από 1000 χλμ. το μήνα χωρίς αποζημίωση. Όπως το πάγωμα των επενδύσεων τεχνολογικής ανάπτυξης, όπως επίσης ο μηδενισμός των δαπανών για ανταλλακτικά και για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων παραγωγής και του δικτύου εκπομπής, όπως η συνέχιση των απαράδεκτων συμβάσεων με DIGEA και εργολάβους, και το πιο σημαντικό οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε πολλές μονάδες του Τεχνικού τομέα.

Συναδέλφισσες, φοι

Τα θέματα που μας απασχολούν είναι πολύ περισσότερα, εσείς τα γνωρίζετε σε κάθε μονάδα παραγωγής και χώρο εργασίας, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στους Περιφερειακούς Σταθμούς, στα ΚΕ και σε κάθε σημείο λειτουργίας και ενημέρωσης που έχει παρουσία η ΕΡΤ, εσείς τα αντιμετωπίζετε πρώτα και μαζί τα αναδεικνύουμε, για να ξεκινήσει διάλογος και να υπάρξουν λύσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις μετά από συνεχείς και επίπονες προσπάθειες, όπως στο ευαίσθητο θέμα των αδειών μητρότητας και πρόσφατα στο χρονίζον ζήτημα των αδειών ασθένειας μικρής και μεγάλης διάρκειας, αποδείχτηκε το δίκαιο των αιτημάτων μας και είχαμε θετικά αποτελέσματα, σε άλλες περιπτώσεις δρομολογούνται οι διαδικασίες, για διοικητικές και νομοθετικές παρεμβάσεις, όπως στα επιδόματα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και στο μισθολογικό. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, όμως μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιόνται με διαρκή και ακούραστη προσπάθεια, με την παρουσία μας και τις θέσεις για κάθε ζήτημα, με την ενότητα και τη δική σας συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα.

Για όλους αυτούς τους λόγους συνεχίζουμε την προσπάθεια μας πιο δυναμικά, επιταχύνουμε τη διαδικασία ενοποίησης του Σωματείων του Τεχνικού κλάδου, με το ρόλο και τη θεσμική παρουσία του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, με ανεμπόδιστη και ισότιμη συμμετοχή όλων των συναδέλφων του χώρου, ανεξάρτητα βαθμίδας και ειδικότητας, με στόχο την ενιαία έκφραση, τη μαζικότητα, τη προοπτική του κλάδου και της ΕΡΤ. Έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με την Διοίκηση, συζητήσεις με τους σδλφους στους χώρους δουλειάς και με θεματικές ενότητες. Θα ανακοινωθεί η Γενική Συνέλευση με την ουσιαστική και ενιαία παρουσία όλων μας, θα γίνει απολογισμός, πρόγραμμα δράσης και εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, που θα οδηγήσει το Σύλλογο μας σε αρχαιρεσίες σε όλη την Ελλάδα, για την εκλογή νέων οργάνων και αντιπροσώπων στην ΠΟΣΠΕΡΤ και στο Εργατικό Κέντρο, μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες, το σεβασμό και την τήρηση του καταστατικού και τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων.

Συναδέλφισσες, φοι

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΥΜΗΤΕ έχει ως εξής :

    Πρόεδρος                                 Κασιμάτης Γαβριήλ

    Γενικός Γραμματέας                  Κοκκώνης Χριστόφορος

    Α’ Αντιπρόεδρος                       Βώβος Γεώργιος

    Β’ Αντιπρόεδρος                       Νταλαπέρας Αλέξανδρος

    Ειδικός Γραμματέας                  Κασσελούρης Θωμάς

    Ταμίας                                     Κούρος Χάρης

    Έφορος                                   Ρεμούνδος Γαβριήλ

    Γραμματέας Δημοσ. Σχέσεων    Παύλου Παναγιώτης

    Μέλος                                      Γκιόκας Ιωάννης

    Μέλος                                      Δεληπάλλας Αθανάσιος

    Μέλος                                      Κοτσιώνη Μηλιά

    Μέλος                                      Μαντάς Κώστας

    Μέλος                                      Σαββίδης Ανέστης

    Μέλος                                      Τιμοθέου Αναστασία

    Μέλος                                      Χατζάκης Στέφανος

Η Ελεγκτική Επιτροπή του  ΠΑΣΥΜΗΤΕ  συγκροτείται από τους συναδέλφους :

    Παπαδόπουλο Θεμιστοκλή

    Καραμπέτσιο Γεράσιμο

    Δερβιτσιώτη Παναγιώτη

Σημείωση: Ο σδλφος Θανάσης Δεληπάλλας επιφορτίστηκε με την ενημέρωση και την επικοινωνία, για ζητήματα που αφορούν την ΕΡΤ3.

Βασική προϋπόθεση και στόχος να μη λείψει κανείς μας, από τις ΓΣ, την εκλογική διαδικασία και το διάλογο που θα αναπτυχθεί, συμμετέχοντας ο καθένας ξεχωριστά με τα αιτήματα, τις θέσεις και τις προτάσεις του, για ένα ισχυρό ενιαίο Σωματείο, για δυναμική, αντιπροσωπευτική, Πανελλαδική εκπροσώπηση όλων. Ενωτικά και συντεταγμένα αγωνιζόμαστε για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της ΕΡΤ, για την κατοχύρωση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Γαβριήλ Κασιμάτης

Ο Γενικός Γραμματέας

Χριστόφορος Κοκκώνης


 
GO_TO_TOP