Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Σόου Βαγενά με κασετόφωνο στο βήμα | Ρυθμίσεις για τηλεοπτικές συχνότητες φέρνει ο Ν. Παππάς | Κόντρα Βενιζέλου – Βούτση

Σόου Βαγενά με κασετόφωνο στο βήμα | Ρυθμίσεις για τηλεοπτικές συχνότητες φέρνει ο Ν. Παππάς | Κόντρα Βενιζέλου – Βούτση

28-04-2015

Σόου της Άννας Βαγενά με κασετόφωνο στο βήμα της Ολομέλειας. Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. Ακολουθεί νομοθετική ρύθμιση για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες από τον Ν. Παππά. Αντιδράσεις Βενιζέλου στη χθεσινή συνέντευξη Τσίπρα.

Κασετόφωνο έβγαλε η Άννα Βαγενά μέσα από την τσάντα της την οποία είχε ακουμπισμένη πάνω στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής. Χωρίς να τη σταματήσει ο Β” Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας, έβγαλε κασετόφωνο και άρχισε να παίζει cd με δική της ηχογράφηση του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάνη από εκπομπή απολυμένων μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η κυρία Βαγενά αποχώρησε από το βήμα καταχειροκροτούμενη από τους λιγοστούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Ολομέλεια αλλά και από τους υπουργούς Επικρατείας και Εσωτερικών, Νίκο Παππά και Νίκο Βούτση αντίστοιχα.

Κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο έχει βγάλει δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι ο βουλευτής ΑνΕλ Παύλος Χαϊκάλης τον οποίο και διέκοψε το προεδρείο ενώ παλαιότερα γάλα και μια φραντζόλα ψωμί έχει καταθέσει στα πρακτικά η βουλευτής ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη.

Νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες η επόμενη κίνηση του Ν. Παππά
«Μπορεί κάποιοι να αντιδρούν και να θέλουν τη διαιώνιση του άναρχου, του ασυντόνιστου, του χωρίς κανόνες ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη, και ελπίζουμε για το καλό όλων μας, να μην ταυτιστούν με όσους νομίζουν ότι μπορεί να έχουν φορολογική ή χρηματοδοτική ή και θεσμική ασυλία στο διηνεκές. Για το λόγο αυτό υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την είσπραξη του 2% για τη χρήση των συχνοτήτων από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για την περίοδο 2011-2014. Την υποχρέωση αυτή την είχανε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δυστυχώς δεν την τήρησαν. Όπως δεν τήρησαν την υποχρέωσή τους για τη διενέργεια διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες», είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προαναγγέλλοντας την κατάθεση νομοσχεδίου για τη ρύθμιση του θέματος με τις τηλεοπτικές άδειες ως την επόμενή του κίνηση.

Κριτική στην αντιπολίτευση, αλλά και κάλεσμα για συναίνεση επί του νομοσχεδίου της ΕΡΤ
«Διαψεύδονται όσοι ήλπιζαν και όσοι διαστρεβλώνουν την αλήθεια για την πολιτική που η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει. Κάποιοι άρχιζαν να φωνάζουν ότι αυτό το νομοσχέδιο θα το κόψουν οι δανειστές, λες και είναι οι ντουντούκες των δανειστών. Δεν συνέβη αυτό. Η ΕΡΤ ανοίγει. Αυτή η κυβέρνηση είναι συνεπής προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και συνεπής προς τις προγραμματικές της δηλώσεις», πρόσθεσε ο κ. Παππάς. Ζήτησε ακόμη τη στήριξη του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο ενώ απάντησε στο Ποτάμι ότι το εποπτικό συμβούλιο για το οποίο έχει εκφράσει τη διαφωνία του, απέδειξε τον ρόλο της πολιτικής ηγεσίας στο διορισμό φέρνοντας ως παράδειγμα το BBC, όπου διορίζεται από τον μονάρχη και γνωμοδοτεί το Κοινοβούλιο.

Παππάς για Digea: «Δεν είναι πανάκεια για τον τόπο ο ιδιωτικός τομέας»
Καταθέτοντας νομοτεχνικές βελτιώσεις, ο επισπεύδων υπουργός Ν. Παππάς έκανε αναφορά και στην Digea, την πλατφόρμα διανομής ψηφιακού σήματος ιδιωτικών καναλιών και τη δίωρη διακοπή σήματος που οδήγησε στο «ξήλωμα» της ΕΕΤΤ από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη. «Την ώρα που αναπτύσσονταν απόψεις σχετιζόμενες με διαφορετικούς ιδεολογικούς προσανατολισμούς για το εάν μπορεί και πρέπει το Δημόσιο να έχει την ευθύνη και την πρόνοια να είναι πάροχος του δικτύου ψηφιακής εκπομπής, σήμερα το πρωί είχαμε διακοπή σήματος», τόνισε ο κ. Παππάς «Όποια άλλη απόδειξη ότι δεν είναι πανάκεια για τον τόπο ο ιδιωτικός τομέας» είναι περιττή, συμπλήρωσε. «Κι όταν συζητάμε για τις μεγάλες υποδομές πρέπει να βλέπουμε ποια είναι η διεθνής εμπειρία, η εμπειρία στη χώρα και να κάνουμε αυτές τις παρατηρήσεις χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, ώστε να δικαιολογούμε το ρόλο μας σε σχέση με τ ρεαλισμό των προτάσεών μας.

Βενιζέλος: «Ανεπανόρθωτη βλάβη στη χώρα ακόμη και εάν γίνει στροφή»
«Η χώρα έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη», διαπίστωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο επανασύστασης της ΕΡΤ. Αυτό, είναι γεγονός κατά τον κ. Βενιζέλο ακόμη και αν η κυβέρνηση κάνει στροφή, όπως και διαφαίνεται. Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «μαύρη προοπτική παραμονής στο μνημόνιο» και όχι για «προοπτική εξόδου όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Αναφερόμενος στα λεγόμενα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την ΕΚΤ, τον Dijsselbloem και τον Juncker, απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα περί «παραπλάνησης» παρά την προφορική συμφωνία. «Δεν παραπλανήθηκε ο Πρωθυπουργός. Παραπλάνησε αντίθετα και προεκλογικά και μετεκλογικά το κόμμα του και τον λαό», απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

Στρατηγική εγκλωβισμού επιλέγει η κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση – καταστροφικό το δημοψήφισμα
Σχετικά με τη διαπραγμάτευση έκανε λόγο για στρατηγική εγκλωβισμού της κυβέρνησης. «Δεν έχετε εντολή ρήξης ούτε εντολή μεταβολής στρατηγικής. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα». Επεσήμανε πως η μόνη προοπτική είναι «η μακροχρόνια παραμονή σε μνημόνιο. Γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να καταλήξει σε καμία απόφαση». Άσκησε κριτική και στην επιλογή του να δώσει την πρώτη του συνέντευξη σε ιδιωτικό σταθμό. «Μου έκανε εντύπωση που ο Πρωθυπουργός έδωσε την πρώτη του συνέντευξη σε ιδιωτικό σταθμό. Μεγάλη επιτυχία για τον σταθμό και τον δημοσιογράφο, αλλά κάτι σημαίνει που επέλεξε ιδιωτικό σταθμό για την πρώτη του συνέντευξη». «Ένας πρωθυπουργός που μπαίνει στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης δεν λέει τέτοια πράγματα, δεν δίνει συνέντευξη για να επιτεθεί στους εξωτερικούς συνομιλητές του, δεν επιτίθεται και δεν προσβάλλει τους πολιτικούς αρχηγούς και δεν θέτει με τόσο έντονο τρόπο θέμα δημοψηφίσματος», προσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

«Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί εισοδισμό» κατά τον κ. Βενιζέλο, στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, καυτηριάζοντας τις χθεσινές αναφορές του κ. Τσίπρα στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. «Ο πρωθυπουργός καταγγέλλει ότι τον υπονομεύει ο σημερινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, αλλά την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί ερήμην του, τον Κώστα Καραμανλή, ενώ έχει προσχωρήσει και στην γραμμή του Γιώργου Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος» ανέφερε. «Ο κ. Τσίπρας φαντάζεται δημοψήφισμα χωρίς να θυμάται τις Κάννες. Τι δημοψήφισμα; Πιστεύει ότι θα του κάνουν συμφωνία και θα τον αφήσουν να κάνει και δημοψήφισμα; Τι δημοψήφισμα; Δημοψήφισμα ρήξης; Δημοψήφισμα συμψηφισμού; Έχει στο μυαλό του δημοψήφισμα Πόντιου Πιλάτου» . «Δημοψήφισμα δεν υπάρχει. Άμα το προκηρύξει η χώρα καταστρέφεται», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Επίθεση Βούτση μετά την ομιλία Βενιζέλου
«Η σιωπή του κ. Βενιζέλου για τα ραδιοτηλεοπτικά είναι μνημόνιο πίστης στη διαπλοκή» απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε καν αναφορά στα το νομοσχεδίου. Απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Βενιζέλου περί παρένθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «παρά τις προσπάθειες υπονόμευσης του κοινού γραφείου τύπου του καρτέλ της ενημέρωσης» κατά των στελεχών της κυβέρνησης. «Μας ενδιαφέρει να πάμε πιο μακριά, μας ενδιαφέρει η παραγωγική ανασυγκρότησης της χώρας» και όχι μόνο η απόδοση μισθών και συντάξεων, συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης, δείχνοντας προς την απομείωση του χρέους το ερχόμενο καλοκαίρι, απαντώντας στην αντιπολίτευση ότι αυτή θα είναι η παρένθεση στην πρόσφατη ιστορία.

«Πλάτη» Παναγούλη στον Καλφαγιάννη
Αλλαγές στο νομοσχέδιο προς την αποκατάσταση όλων των εργαζομένων στην ΕΡΤ, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και τους αγώνες που έδωσε για την αποκατάσταση αδικιών όταν έκλεισε η ΕΡΤ. Επεσήμανε δε ότι ο κ. Καλφαγιάννης γι’ αυτούς του τους αγώνες έχει τιμηθεί και με βραβείο UNESCO. Ζήτησε λοιπόν από τον υπ. Επικρατείας Ν. Παππά «να αποκαταστήσει όσους αγωνίστηκαν γι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής, ενώ είναι σε εξέλιξη η συζήτηση επί των άρθρων.

Ειρήνη Κωστάκη

https://www.vouliwatch.gr



 
GO_TO_TOP