Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Εργαζόμενοι ΕΡΑ Πάτρας :"Αδιευκρίνιστες προθέσεις για την επαναλειτουργία των περιφερειακών σταθμών"

Εργαζόμενοι ΕΡΑ Πάτρας :"Αδιευκρίνιστες προθέσεις για την επαναλειτουργία των περιφερειακών σταθμών"

Τι αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην τελευταία Γενική Συνέλευση

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Πάτρας σημειώνουν: "Οι αγωνιζόμενοι στην Περιφερειακή ΕΡΤ - ΕΡΑ Πατρών, ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ τον- 21 μηνών- αγώνα μας για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΤ κόντρα στο μαύρο της 11ης Ιουνίου του 2013, από κοινού με τους συναδέλφους - συναγωνιστές σε όλες τις ΕΡΑ της Επικράτειας, στην ΕΤ-3 και ΕΡΤopen.

Με αφορμή την κατεπείγουσα διαδικασία διαβούλευσης, στην οποία ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έθεσε το γενικό πλαίσιο λειτουργίας του νέου οπτικο-ακουστικού φορέα, ραγματοποιήσαμε γενική συνέλευση οι αγωνιζόμενοι-εργαζόμενοι της ΕΡΤ Πατρών, στις εγκαταστάσεις της Ραδιοφωνίας - στο Δασύλλιο, κατά την οποία τονίστηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ", ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

2) Ειδικότερα για το 20σελιδο σχέδιο νόμου για ΕΡΤ ΑΕ με τα 19 άρθρα, παρατηρήσαμε νομικές διατυπώσεις με διασταλτικό χαρακτήρα και αδιευκρίνιστες προθέσεις επί της επαναλειτουργίας των Περιφερειακών Σταθμών, ειδικά στην διατύπωση του άρθρου 4 του ν.4173/2013 που ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ.

3)Στο άρθρο 13 του ν4173/2013 που αναφέρεται στα Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ, στον αγώνα μας, στα κινήματα, στις συλλογικότητες και να τους δίδεται ο ρόλος του "τοποτηρητή" του προγράμματος. Του επιτηρητή του Κανονισμού Λειτουργίας, κοινώς ο ρόλος του αστυνομικού.

4)Στο άρθρο 15 του ν.4173/2013 διακρίναμε ασάφεια στο νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που στη θέση τους αναφέρονται επιχειρησιακές συμβάσεις που ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠ΄ΟΥΔΕΝΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ.

Για τους εργαζόμενους της ΕΡT Πατρών η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με την πλήρη αναγνώριση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, είναι το ζητούμενο για ένα πραγματικά δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα".

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΠΑΤΡΩΝ


 
GO_TO_TOP