Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Σφίγγουν τα λουριά στην ΕΡΤ - Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκεται ολόκληρο το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ (τηλεόραση,ραδιόφωνο και πολυμέσα).

Σφίγγουν τα λουριά στην ΕΡΤ

του Θάνου Πασχάλη 

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκεται ολόκληρο το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ (τηλεόραση,ραδιόφωνο και πολυμέσα).

Αφορμή, η πρόνοια του νέου Γενικού Κανονισμού Προσωπικού για υποχρεωτική εφαρμογή οκταώρου με χρήση κάρτας καταγραφής εισόδου και αποχώρησης από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και στους δημοσιογράφους ,ώστε να πάψουν φαινόμενα αργομισθίας η ολιγόωρης εργασίας τα οποία είχαν παρατηρηθεί κατά κόρον στο παρελθόν...

Το μεσημέρι διοργανώθηκε στο Ραδιομέγαρο άτυπη εργασιακή συνέλευση όλων των δημοσιογράφων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το όλο θέμα πριν ουσιαστικά τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο (με βάση τον νέο Κανονισμό Προσωπικού το μέτρο τυπικά ισχύει από 1ης Νοέμβρη). Στην συνάντηση οι περισσότεροι δημοσιογράφοι εξέφρασαν τις έντονες αντιρρήσεις τους επισημαίνοντας την ιδιαιτερότητα του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, τονίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να υπαχθεί σε συμβατικά δημοσιουπαλληλικά κριτήρια και υποχρεώσεις καθώς ο τρόπος αλλά και ο χρόνος εργασίας των ρεπόρτερ ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες της τρέχουσας ,και όχι μόνο επικαιρότητας.

Στην άτυπη «συνέλευση» κλήθηκε και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής ο οποίος υποστήριξε ότι πρόκειται στην ουσία για εφαρμογή όσων ισχύουν σε όλες τις ΔΕΚΟ του ευρύτερου Δημόσιου τομέα (Η ΕΡΤ ανήκει στην κατηγορία των ΝΠΙΔ Α.Ε).

Τα λεγόμενα του κ. Τσακνή προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη ο οποίος τον κατηγόρησε για απόλυτη σύμπλευση με την Κυβέρνηση...

Μετά το επεισόδιο ο κ. Τσακνής αποχώρησε από τη συνάντηση των δημοσιογράφων... Το τι μέλλει γενέσθαι θα κριθεί τις επόμενες ημέρες.

https://newpost.gr/entertainment/media/498026/sfiggoyn-ta-loyria-sthn-ert

 

 
GO_TO_TOP