Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Φεστιβάλ υποκρισίας, ανευθυνότητας και κακοδιαχείρισης στην ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή 15.9.2020

Χθες μπορεί να χτύπησε για πρώτη φορά το κουδούνι στα σχολεία , καλώντας τα παιδιά να κάνουν μάθημα με μόνο όπλο εναντίον του κορωνοϊού μια μάσκα, συνωστισμένα ανάμεσα στις ακατάληπτες δηλώσεις της υπουργού παιδείας και στην ανεκδιήγητη επικοινωνιακή ρητορική του πρωθυπουργού – Μωυσή, όμως οι «καμπάνες» στην ΕΡΤ έχουν σημάνει εδώ και καιρό καλώντας συνδικάτα και εργαζόμενους σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα.

Από την πρώτη στιγμή η διορισμένη από τον πρωθυπουργό διοίκηση Γαμπρίτσου – Ζούλα & Σια, και πολύ πρίν δημοσιεύσει τον «στρατηγικό- επιχειρησιακό» της σχεδιασμό έδειξε με σαφήνεια τις προθέσεις της κυβέρνησης και της ίδιας σχετικά με το τι «μέλλει γενέσθαι» στην δημόσια ραδιοτηλεόραση. Προθέσεις που εν πολλοίς έγιναν πράξεις και που όπως έχουμε καταγγείλει δυναμιτίζουν το παρόν και το μέλλον της ΕΡΤ και των εργαζομένων σε αυτήν. Πράξεις και ενέργειες που σε ότι αφορά τον κλάδο μας και γενικότερα τη βελτίωση των τεχνικών υποδομών, στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι η αναπόφευκτη εφαρμογή μελετών , διαγωνισμών και ενεργειών που ήδη είχαν γίνει χωρίς τη δική τους συμμετοχή ή τη συμμετοχή των σημερινών στελεχών που χωρίς κανένα αντικειμενικό λόγο και κριτήρια παρά μόνο τα κομματικά, τοποθετήθηκαν σε θέσεις ευθύνης αντικαθιστώντας ικανά και αποτελεσματικά πρόσωπα που έμπρακτα συνέβαλλαν στην ανοικοδόμηση της ΕΡΤ εκ των ερειπίων που άφησαν πίσω τους οι πραξικοπηματίες του μαύρου και οι εντός και εκτός ραδιομεγάρου σύμμαχοί τους.

Τα προβλήματα και τα τεράστια ζητήματα που έχουμε θέσει κατά καιρούς και για τα οποία έχουμε αγωνιστεί όχι μόνο παραμένουν άλυτα, αλλά τα περισσότερα με τον εντός και εκτός εισαγωγικών στρατηγικό σχεδιασμό κυβέρνησης και διοίκησης , έχουν γιγαντωθεί , έχουν γίνει σε πολλές περιπτώσεις κατεστημένος θεσμός λειτουργίας, που απειλεί ευθέως το παρόν και το μέλλον ειδικά όσων εργάζονται στον τεχνικό κλάδο.

Συγκεκριμένα:

 • Αντί για προσλήψεις μόνιμου τεχνικού προσωπικού που ζητάμε διαρκώς για να καλυφθούν τα υφιστάμενα και τα δημιουργούμενα από τις συνταξιοδοτήσεις και τις μετατάξεις κενά, βλέπουμε τη σταδιακή μετατροπή της ΕΡΤ σε εταιρεία υποδοχής κάθε λογής εργολάβων και εργολαβικών …υπηρεσιών όπως π.χ η παροχή «ενοικιαζόμενων» τεχνικών , δηλαδή υποαμειβόμενων ειλώτων χωρίς ΣΣΕ και δικαιώματα.

 • Η απαίτησή μας για ορισμό και αναλυτική περιγραφή των οργανικών θέσεων και των υπαρχόντων οργανικών κενών έστω και σε αυτό το παρουσιαζόμενο από τη διοίκηση ως οργανόγραμμα, σκόπιμα παραμένει αναπάντητη, δίνοντας της την …ευχέρεια να μπορεί να κατασκευάζει κενά όπου θέλει και όπως θέλει , να καταργεί ή να συγχωνεύει υπηρεσίες και τμήματα όπως π.χ το τμήμα δικτύων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το μοντάζ, το master, link,ηλεκτρολόγους, οδηγούς και τη ροή προγράμματος στην ΕΡΤ 3 κλπ, στρώνοντας το χαλί για …συνέργειες με ιδιωτικές εταιρείες, εργολάβους κ.α, ή και για να εξυπηρετήσει ημέτερους και …φίλους , είτε με προσλήψεις Σ.Ο.Χ σε θέσεις που δεν υπάρχει αντικειμενικά έλλειψη προσωπικού, είτε με αναθέσεις έργου, είτε με μικτές παραγωγές που χρησιμοποιούνται ως η «πίσω πόρτα» για εξυπηρέτηση ρουσφετιών κλπ με ταυτόχρονη μετατροπή των εργαζομένων σε λαστιχένια διαθέσιμα τεμάχια δια πάσαν χρήσιν…

 • Ακόμα και όταν δεν υπάρχει αντικειμενικά υπαρκτή ανάγκη, η διοίκηση και οι εντολοδόχοι της διευθυντές, συνειδητά και χωρίς να ενδιαφέρονται για το συμφέρον της εταιρείας, απαξιώνουν το έμπειρο και ικανό τεχνικό προσωπικό και τα υπάρχοντα υλικοτεχνικά μέσα της εταιρείας, αναθέτοντας τηλεοπικές και ραδιοφωνικές παραγωγές, μεταδόσεις και καλύψεις σε ιδιωτικές εταιρείες, χωρίς μάλιστα να τηρούνται τις περισσότερες φορές οι νόμιμες και οι συνηθισμένες διαδικασίες όπως η τήρηση μητρώου συνεργατών , προσκληση ενδιαφέροντος και διαγωνισμοί όπως πρέπει κλπ . Ένα πάρτυ δηλαδή αδιαφάνειας και προκλητικής υποβάθμισης ενός ολόκληρου κλάδου που αυξάνει χωρίς λόγο το λειτουργικό κόστος , επιβαρύνει το παθητικό και τελικά είναι πολύ πιθανό να ανατρέψει τον κατά το νόμο υποχρεωτικά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό της ΕΡΤμε τραγικές συνέπειες στη μισθοδοσία των εργαζόμενων.

 • Σε αυτά τα πλαίσια της αδιαφάνειας και του αυταρχικού τρόπου διοίκησης, τις τελευταίες ημέρες διακινούνται προς κάποιους διευθυντές σχέδια «καθηκοντολογίων» προς …συζήτηση, η οποία προφανώς θα γίνει μεταξύ τους και πάλι ερήμην των εργαζομένων και των εκλεγμένων σωματείων τους, για να παρουσιασθεί αιφνιδιαστικά μια ημέρα ως αναμφισβήτητη «φετφά» με ότι κι αν σημαίνει αυτό για όλους μας.Απαιτούμε από τη διοίκηση να σεβαστεί τους νόμους και να ενημερώσει το σωματείο μας και να προχωρήσει με διαφάνεια σε διαβούλευση μαζί μας όπως είναι υποχρεωμένη, δεδομένου ότι το «καθηκοντολόγιο» είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά και μόνο τους εργαζόμενους .

 • Με τις πρωτοβουλίες τις δράσεις τις ενέργειές μας και την παρουσία μας στον ειδικό διαχειριστή , έχει ήδη ως γνωστό δρομοληγηθεί μία εξωδικαστική λύση σε όποιους την επιλέγουν, στο λιμνάζον επι χρόνια ζήτημα των «δεδουλευμένων» της πρό του «μαύρου» περιόδου. Το ζήτημα όμως των οφειλομένων εκτός έδρας αποζημιώσεων εκείνης της περιόδου παραμένει σε μια θολή κατάσταση. Απαιτούμε και για τις οφειλόμενες εκτός έδρας αποζημιώσεις να δρομολογηθεί με τον ίδιο τρόπο η λύση σε όσους συναδέλφους φυσικά το επιθυμούν.

 • Καταγγέλλουμε τη διοίκηση για την μικρόψυχη και αντιεπιχειρηματική συμπεριφορά της σε ότι αφορά το πογκρόμ εναντίον άξιων συναδέλφων μας, είτε κατέχουν θέσεις ευθύνης είτε όχι, τους οποίους μετακινεί αυθαίρετα χωρίς τη συναίνεσή τους και χωρίς καμία αληθοφανή έστω δικαιολογία, στα πλαίσια αφενός της λογικής του «ιχθυοτροφείου» ή της «δεξαμενής διαθεσίμων τεμαχίων» και αφετέρου της περιθωριοποίησης όσων δεν υποτάσσονται στις αντεργατικές και εν πολλοίς αντιερτικές βουλήσεις της εργοδοτικής και κομματικής βουλιμίας. Εξυπακούεται ότι ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ είναι στο πλευρό κάθε διωκόμενου συναδέλφου μας στους συνδικαλιστικούς και στους δικαστικούς αγώνες που τυχόν θα επιλέξουν κάποιοι εξ αυτών.

 • Η απαίτησή μας να συνεχίσει η εκπομπή της «φωνής της Ελλάδας» από τα βραχέα κύματα βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στην ομογένεια αλλά και τους Έλληνες ναυτικούς τα σωματεία των οποίων πρόσφατα με επιστολή τους στη διοίκηση της ΕΡΤ και στον αρμόδιο υπουργό στήριξαν αυτήν την διεκδίκησή μας εξηγώντας πόσο αναγκαίο για αυτούς είναι η επαφή με την πατρίδα μέσω των βραχέων κυμάτων.Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ τους ευχαριστεί για αυτή την συμπαράσταση και τους υπόσχεται ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την διατήρηση των βραχέων, αυτού δηλαδή του τρόπου επαφής των ναυτικών μας και των απανταχού Ελλήνων με την πατρίδα και για τον πρόσθετο εθνικό ρόλο που επιτελεί αυτού του είδους η εκπομπή ραδιοφωνικού σήματος.

 • Υπενθυμίζουμε στη διοίκηση ότι δεσμεύθηκε ενώπιον της τριμερούς επιτροπής που συνεδρίασε στις 21/7/20 στο Υπ. Εργασίας, να καταθέσει στις αρχές Οκτωβρίου τα οφειλόμενα ένσημα της διετίας 2013-2015 σύμφωνα με τους νόμους και την πρόσφατη ΚΥΑ συμψηφισμού.Τα χρήματα για αυτόν τον σκοπό έχουν ήδη εκταμιευθεί από το αποθεματικό της ΕΡΤ από το 2019 , η ΚΥΑ που ρυθμίζει όλα τα σχετικά θέματα έχει επίσης θέση νόμου εδώ και καιρό, οι απαιτούμενες ενέργειες από το προσωπικό έχουν γίνει, οι κρατήσεις στο μισθό των εργαζομένων που πρέπει επίσης εδώ και καιρό πραγματοποιούνται , επομένως δεν υπάρχει εκ μέρους της διοίκησης καμία σοβαρή δικαιολογία για οποιαδήποτε περαιτέρω κωλυσιεργία και καθυστέρηση στην καταβολή των ενσήμων.

Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ και οι τεχνικοί της ΕΡΤ που είναι μέλη του θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας το δίκιο κάθε εργαζόμενου, την αληθινή ανάπτυξη και πρόοδο της ΕΡΤ, ούτε θα δεχτούμε ποτέ το ψέμα σαν αλήθεια υιοθετώντας το δόγμα του αριβίστα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος - Γ. Βωβός

Ο Γενικός Γραμματέας - Δ. Κούνης

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγ. Παρασκευή 15/06/2020

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ

Συνάδελφοι – συναδέλφισες

Εφτά χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τέσσερις μήνες μετά την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων λόγω της πανδημίας της covid19, εμείς οι τεχνικοί έχουμε κάθε δικαίωμα να νοιώθουμε περήφανοι για όσα προσφέρουμε μέχρι και σήμερα στον αγώνα να κρατηθεί ζωντανή η ΕΡΤ, σαν μια πραγματικά αναπτυσσόμενη δημόσια επιχείρηση, πιστή στην συνταγματική της αποστολή να ενημερώνει, να ψυχαγωγεί και να τρέφει πνευματικά την κοινωνία όπως απαιτεί η Δημοκρατία. 

Το τέλος της πρώτης φάσης των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν εξ αιτίας της πανδημίας, βρίσκει τους τεχνικούς όρθιους στο ίδιο «πεδίο μάχης» στο οποίο βρίσκονται συνεχώς, δίνοντας καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για να μπορεί η ΕΡΤ να βρίσκεται παντού. Δεν διστάσαμε ωστόσο να καταγγείλουμε τον μονοδιάστατο τρόπο με τον οποίο επιλέγει η διοίκηση και οι εντολείς της να βρίσκεται η ΕΡΤ παντού, γεγονός που προκάλεσε δεκάδες επικριτικά δημοσιεύματα και επερωτήσεις στη βουλή.

Την ίδια όμως στιγμή που εμείς αγόγγυστα, με σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποαμειβόμενοι παλεύουμε στην «πρώτη γραμμή του μετώπου», η διοίκηση και τα …επιτελεία της σχεδίασαν και εφαρμόζουν με αυταρχισμό και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους, οργανογράμματα, ΓΚΠ και δήθεν επιχειρησιακά σχέδια , που όχι μόνο αποδυναμώνουν τον αγώνα μας για μια καλύτερη ΕΡΤ, αλλά τη φέρνουν όλο και πιο κοντά σε μία στρατηγική και μη αναστρέψιμη ήττα.

Μια ήττα που δεν θα βλάψει μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την κοινωνία που ειδικά σήμερα διψά για πραγματική ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό. Μιά ήττα που μπορεί να φέρει πολλά κέρδη σε λίγους όμως θα ζημιώσει ανεπανόρθωτα τον δημόσιο κορβανά τον οποίο τροφοδοτούν με το υστέρημά τους και με θυσίες τα εκατομμύρια των συμπολιτών μας που δεν ανήκουν σε κανενός είδους «ελίτ».

Από το 2015 μέχρι και χθες, οι τεχνικοί και όλοι οι εργαζόμενοι βάλαμε πλάτη εις βάρος ακόμα και πολλών εργασιακών μας δικαιωμάτων, για να ανοικοδομηθεί η ΕΡΤ εκ των ερειπίων που άφησε πίσω της η συγκυβέρνηση των πραξικοπηματιών του μαύρου. Με επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και σκληρή δουλειά καταφέραμε σε ελάχιστο χρόνο όχι μόνο να αναστήσουμε όλες τις δομές της ΕΡΤ αλλά και να βάλουμε ισχυρές βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της χωρίς δουλείες και εξαρτήσεις από τα γνωστά κέντρα του μιντιακού ιερατείου της πολιτικο- οικονομικής διαπλοκής.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση σε ότι αφορά τα ΜΜΕ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το 2015, θεσμοθετώντας επιπλέον δώρα προς την διαπλεκόμενη με αυτήν Digea των καναλαρχών. Η Digea ανακοινώνει τις απαιτήσεις της και οι πρόθυμοι Κυβέρνησης και διοίκησης της ΕΡΤ τις ικανοποιούν. Στον αντίποδα αυτής της κυβερνητικής τακτικής, εμείς δεν σταματήσαμε ούτε σκοπεύουμε να σταματήσουμε τον αγώνα για μια ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση, κόντρα σε όλους αυτούς εντός και εκτός ΕΡΤ που τη θέλουν «συνεργάτη» δηλαδή όμηρο της Digea, κόντρα σε εκείνους που με πρόσχημα έναν δήθεν «επιχειρησιακό σχεδιασμό» ετοιμάζονται να εκχωρήσουν περιουσιακά στοιχεία της στα χέρια των διαχρονικών εχθρών της, ώστε και τυπικά να γίνει η Digea επικυρίαρχη και στην ΕΡΤ.

Μετά από τόσες θυσίες δεν πρόκειται να ανεχθούμε την αναβίωση των γνωστών «μαύρων σχεδίων» που αφορούν στο παρόν και στο μέλλον της ΕΡΤ και των εργαζόμενων σε αυτήν, την εξαϋλωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, τα «δωράκια» στους ημέτερους, τις αθρόες «προσλήψεις έργου» από το παράθυρο και μάλιστα σε ειδικότητες που δεν υπάρχει ανάγκη, με το παράνομο τέχνασμα της πρόσληψης για συγκεκριμένο έργο και πραγματική υπηρεσία σε άλλο. Στον δημοσιογραφικό τομέα δε είναι ο κανόνας, την ίδια στιγμή που έχουν βάλει στην «κατάψυξη» συναδέλφους δημοσιογράφους της ΕΡΤ.

Πρόσφατα στο Δ.Σ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε τριμερή επιτροπή στην οποία θα μετέχουν εκ μέρους των εργαζομένων τα σωματεία και η ΠΟΣΠΕΡΤ, το Υπουργείο Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων και η ΕΡΤ, γεγονός που μας δίνει την αφορμή να επαναδιατυπώσουμε προς τη διοίκηση και τους εντολείς της, τις απαιτήσεις μας μερικές από τις οποίες είναι :

 • Να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες (μέσα στις οποίες περιέχεται ρητά και η διαβούλευση με τους εργαζόμενους) και να καταρτίσει νόμιμα ο νέος «Στρατηγικός- επιχειρησιακός σχεδιασμός», εντός του οποίου θα περιέχεται όπως και σήμερα το οργανόγραμμα και ο ΓΚΠ. Ένας «Στρατηγικός- επιχειρησιακός σχεδιασμός» που θα εξυπηρετεί τους συνταγματικά καθορισμένους σκοπούς της εταιρείας κι όχι τις σκοπιμότητες μερικών που νοσταλγούν το 2013. Σκοπιμότητες, που εκτός των άλλων, περιγράφονται τεκμηριωμένα και στην σχετική επιστολή του Μ.Σ.της ΠΟΣΠΕΡΤ προς τη διοίκηση, την οποία απέστειλε με την εξουσιοδότηση και τη συμμετοχή του ΠΑΣΥΜΗΤΕ καθώς και όλων των άλλων σωματείων-μελών. Μια πολυσέλιδη επιστολή στην οποία καταδεικνύεται, πως το «όραμα» της διορισμένης από το Μαξίμου διοίκησης εάν υλοποιηθεί, θα γίνει ο χειρότερος εφιάλτης για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
 • Να σταματήσουν τα παράνομα παιχνίδια τους που αφορούν στην επιλεκτική απόδοση της αποζημίωσης των 15.000 ευρώ λόγω συνταξιοδότησης μόνο σε όσους φεύγουν με πλήρη σύνταξη, εξαιρώντας όσους νόμιμα θεμελιώνουν πρόωρο δικαίωμα συνταξιοδότησης με αναδρομική μάλιστα ισχύ από το 2015!!!
 • Να αποδώσουν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα της πρό του «μαύρου» περιόδου.
 • Να έρθουν σε διαβούλευση με τους εργαζόμενους και να δεσμευθούν για το πώς και πότε θα αποδοθούν οι πάνω από 25.000 ημέρες εργασίας που τους οφείλουν (οφειλόμενα ρεπό).
 • Να σταματήσει κάθε ενέργεια που θα υπονομεύσει την ανοδική πορεία στην τεχνική ανάπτυξη των δομών και των υποδομών της ΕΡΤ και κάθε είδους σχεδιασμός που αποσκοπεί στο κλείσιμο περιφερειακών σταθμών και κέντρων εκπομπής (μεσαία, βραχέα κλπ), δίκτυο, γεγονός που θα δώσει ακόμα ένα καίριο χτύπημα στην ανάπτυξη της ΕΡΤ, στην προσφορά της, στην συνταγματική της υποχρέωση να υπάρχει ως τηλεοπτική και ραδιοφωνική παρουσία παντού δωρεάν χωρίς την αμειβόμενη διαμεσολάβηση παρόχων (π.χ πάροχοι διαδικτύου), στην διεθνή της εικόνα.
 • Να σταματήσει επιτέλους το παράνομο «κόλπο» της ανάθεσης κύριου παραγόμενου έργου της ΕΡΤ σε εργολάβους και να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις τακτικού προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ειδικά στον τεχνικό κλάδο, ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά που ήδη υπάρχουν αλλά και αυτά που δημιουργούνται καθημερινά από τις συνταξιοδοτήσεις και την ικανοποίηση των μετατάξεων που έχουν ζητήσει συνάδελφοί μας τεχνικοί, απογοητευμένοι από την σημερινή πραγματικότητα.
 • Να διευθετηθεί εδώ και τώρα το ζήτημα της απόδοσης στους εργαζόμενους των οφειλόμενων ενσήμων της διετίας 2013-2015 όπως ορίζουν ρητά οι νόμοι και η σχετική ΚΥΑ.
 • Να γίνουν επιτέλους οι απαιτούμενες ενέργειες από τη διοίκηση ώστε να αποδοθεί στους δικαιούχους τεχνικούς το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας.
 • Να διευθετηθεί το θέμα της διαφάνειας στα προγράμματα εργασίας, της πληρωμής των πραγματικά δεδουλευμένων και της προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων. 

Οι τεχνικοί ήταν και είναι η σπονδυλική στήλη της παραγωγής περιεχομένου και της αυτονομίας της ΕΡΤ σε ότι αφορά το δίκτυο διανομής και δεν πρόκειται να δεχτούμε ούτε τον κατακερματισμό μας ούτε την δόλια υποβάθμιση του κλάδου μας σε «κάδο» με διαθέσιμα «τεμάχια».

Παρ’ όλες τις παράνομες παρεμβάσεις της διοίκησης στα συνδικαλιστικά δρώμενα και τις απόπειρές της να διεμβολίσει με δικούς της ανθρώπους την ενότητα του σωματείου μας, παραμένουμε ενωμένοι και δυνατοί γιατί έχουμε σύμμαχό μας το δίκιο και την αλήθεια και γιατί δεν έχει κανείς μας την πρόθεση να παραδώσει τη ζωή και το μέλλον του στα χέρια οποιουδήποτε αποφασίζει χωρίς εμάς για εμάς.

Συνάδελφοι - συναδέλφισες

Οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις ξέρουν πολύ καλά ότι τίποτα δεν είναι αναπόφευκτο, τίποτα δεν είναι μοιραίο, τίποτα δεν είναι τετελεσμένο χωρίς τη δική μας συναίνεση και αποδοχή.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος - Γ. Βωβός
Ο Γενικός Γραμματέας - Δ. Κούνης

 

Έφυγε από κοντά μας ο συνάδελφος Αχιλλέας Παππάς

Χθες το βράδυ έφυγε απο κοντά μας σε ηλικία 61 ετών ο συνάδελφος τεχνικός Αχιλλέας Παππάς .

Ο Αχιλλέας προσελήφθη στην ΕΡΤ το 1989 ξεκινώντας την καριέρα τοιυ απο το κέντρο εκπομπής Βιτσίου και αργότερα στο Κ.Ε Ιωαννίνων όπου ήταν και προϊστάμενος.

Ένας εξαιρετικός τεχνικός , αξιαγάπητος συνάδελφος και καλός οικογενειάρχης πατέρας δύο παιδιών, η απώλεια του οποίου γεμίζει με θλίψη όχι μόνο την οικογένειά του, αλλά και την οικογένεια των εργαζόμενων της ΕΡΤ .

Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ και η ΠΟΣΠΕΡΤ εκφράζουν τα θερμά τους συλληπητήρια στην οικογένειά του

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή 7/4/2020

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ  Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΡΕΣΤΗΣ

Σήμερα τα ξημερώματα έφυγε απο κοντά μας σε ηλικία 57 ετών, ο συνάδελφος τεχνικός Τρύφωνας Αρέστης.

Ο Τρύφωνας εργαζόταν στην ΕΡΤ και συγκεκριμένα στην ΕΡΤ Τρίπολης απο το 1986, όπου και έδινε κυριολεκτικά τον εαυτό του καθημερινά για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τον σταθμό. Ένας αξιαγάπητος συνάδελφος με ευγένεια ψυχής και ένας καλός οικογενειάρχης που θα μείνει για πάντα στη μνήμη και στην καρδιά μας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο και στα δύο του παιδιά όπως και στους συναδέλφους του της ΕΡΤ Τρίπολης.

Καλό παράδεισο αγαπημένε συνάδελφε Τρύφωνα


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγ. Παρασκευή 17/3/2010

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και ειδικά οι συνάδελφοί μας τεχνικοί που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή του μετώπου» απέδειξαν την αξία τους σε πείσμα εκείνων, που πρίν ακόμα καθήσουν στις «χρυσές καρέκλες» της διοίκησης , τους …αξιολογούσαν ως «κουρασμένους» , «μεγάλης ηλικίας», «δημόσιους υπαλλήλους» κλπ.

Πρίν από όλους , οι συνάδελφοί μας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε η δημόσια ραδιοτηλεόραση να εκτελέσει την αποστολή της σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία.

Δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας και στηρίζουμε όλες τις λειτουργίες της ΕΡΤ, με υψηλό αίσθημα της ατομικής μας ευθύνης σε ότι αφορά τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ακόμα και όταν οι συνθήκες στις οποίες εργαζόμαστε δεν βοηθούν ή είναι επικίνδυνες.

Το ότι «βαζουμε πλάτη» αγόγγυστα και υπερβαίνουμε ακόμα και τις φυσικές μας αντοχές, δεν σημαίνει ότι θα πάψουμε να ελέγχουμε και να καταγγέλουμε τα κακώς κείμενα σε ότι αφορά τον «επιτελικό σχεδιασμό» και να διεκδικούμε σοβαρότερη αντιμετώπιση εκ μέρους της διοίκησης , ειδικά στα θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Ξέρουμε που είμαστε , ξέρουμε σε τι συνθήκες δουλεύουμε , ξέρουμε ποια είναι η αποστολή μας και δεν χρειαζόμαστε «φιλικά χτυπήματα στην πλάτη» και χειροκροτήματα από τα «μπαλκόνια» του τέταρτου ορόφου του ραδιομεγάρου.

Αυτό που χρειάζεται είναι μια διοίκηση που δεν θα αναιρεί ακόμα και τους δικούς της σχεδιασμούς σε ότι αφορά τα «έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού».Δεν μπορεί π.χ από την μία να δημοσιεύει βαρύγδουπα δελτία τύπου με αναφορές σε έκτακτα μέτρα προστασίας και από την άλλη να προτίθεται - όπως μαθαίνουμε- να προσθέσει και σε μη ενημερωτικά ραδιοφωνικά προγράμματα ώρες με live εκπομπές , γεγονός που θα έχει σαν συνέπεια (εκτός των άλλων ) τον περιορισμό ή και την κατάργηση των εκ περιτροπής «εφεδρικών βαρδιών» που μένουν στο σπίτι και την αύξηση του συγχρωτισμού στους ραδιοθαλάμους, μεγαλώνοντας έτσι τον κίνδυνο ενδεχόμενης διασποράς του κορωνοϊού.Δεν μπορεί π.χ να διαφημίζει την στρατηγική του περιορισμού της φυσικής παρουσίας πολλών στον ίδιο χώρο και ταυτόχρονα να υποχρεώνει 12 έως και 18 άτομα να συγχρωτίζονται σε ένα control με ζωτικό χώρο όχι πάνω από 3,5 τετραγωνικά μέρα (studio 1) ενώ έχει την εναλλακτική λύση του studio 3 με ευρύτερο χώρο. Που είναι η εφαρμογή του δήθεν αυστηρού περιορισμού της παρουσίας προσώπων σε control και plato σε όσους είναι απολύτως απαραίτητοι για τις ανάγκες της παραγωγής, όταν καθημερινά βλέπουμε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο; Που είναι η εξαγγελθείσα απολύμανση στα van των εξωτερικών μεταδόσεων που νοικιάζετε; Και σταματούμε εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες πολλές σημαντικές και καίριες επισημάνσεις και παρατηρήσεις μας, σχετικά με το περίφημο επιτελικό σχέδιο της διοίκησης για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και το πώς διασφαλίζεται η προστασία της υγείας του προσωπικού που είναι απολύτως αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ και την εκτέλεση της αποστολής της ειδικά αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Απαιτούμε από την διοίκηση έστω και τώρα να ακούσει τη φωνή μας , τις επισημάνσεις και τις προτάσεις μας , ότι δηλαδή δεν έχει κάνει μέχρι τώρα.

Ευχόμαστε από την καρδιά μας ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό .

Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ και τα μέλη του ήταν , είναι και θα είναι παρόντες στην πρώτη γραμμή του μετώπου και θα δίνουν τη μάχη τους με ευθύνη , επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και φιλότιμο όπως πάντα .

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος - Γ. Βωβός
Ο Γενικός Γραμματέας - Δ. Κούνης


 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγία Παρασκευή, 25/02/2020

Προς

Γαβριήλ Κασιμάτη (τέως Πρόεδρο ΠΑΣΥΜΗΤΕ)

Σταύρο Ματλή (τέως Γ. Γραμματέα ΠΑΣΥΜΗΤΕ)

Ευαγγελία Ταμήλια (τέως ταμία ΠΑΣΥΜΗΤΕ)


Συνάδελφοι

Κατά τη συγκρότηση του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας στις 16/12/2019, δηλώσατε, ότι θα κάνετε χρήση του σχετικού άρθρου του καταστατικού μας, που αφορά στην παράδοση των βιβλίων-στοιχείων και του ταμείου, το οποίο όμως ορίζει χρονικό περιθώριο 5 ημερών από τη συγκρότηση νέου Δ.Σ.

Μέχρι σήμερα και παρά την επιστολή μας στις 03/01/2020, δεν έχετε προχωρήσει στην παραπάνω ηθική, καταστατική, συνδικαλιστική και νομική σας υποχρέωση, αντίθετα περιφρονείτε κατάφωρα και επιδεικτικά κάθε έρεισμα αυτής της υποχρέωσης.

Στις 23/1/2020 ομολογείτε ενυπόγραφα ότι δεν «έχει γίνει παράδοση βιβλίων και στοιχείων από το απελθόν Δ.Σ», ενώ κατόπιν στη συνέλευση δηλώνατε κατηγορηματικά ότι θα το πράξετε.


Είναι καθημερινές προς εσάς οι οχλήσεις μας, όπως είναι καθημερινές και οι υποσχέσεις σας ότι θα προχωρήσετε στην προβλεπόμενη από το καταστατικό μας παράδοση, ωστόσο όμως το αποφεύγετε.

Ιδιαίτερα για το ταμείο, είχατε δηλώσει εκ νέου, ότι το αργότερο θα το παραδίδατε στις 16/02/2020 ημέρα Κυριακή!

Μάταια όμως περιμέναμε και όπως φαίνεται ματαιοπονούμε με το να εξακολουθούμε να περιμένουμε.


Τι φοβάστε ;

Τι θέλετε να κρύψετε ;

Οι υποσχέσεις σας αποδεικνύεται εκ των γεγονότων, ότι δεν έχουν απολύτως κανένα αντίκρυσμα, αφού χωρίς καμία ντροπή, εκτός των άλλων, απαιτούσατε με θράσος μέσω των παρεμβάσεών σας στη δικαιοσύνη στις 20/12/2019 και 13/01/2020, να σας παραδώσουμε αυτά που δεν μας είχατε παραδώσει ποτέ, καθώς επίσης να ορίσει το δικαστήριο εσάς ως προσωρινή διοίκηση για ένα εξάμηνο, χωρίς μάλιστα να δηλώνετε ημερομηνία εκλογών, αυτές δηλαδή για τις οποίες δήθεν «κόπτεσθε» τελευταία..

Επίσης με πολλούς και διάφορους τρόπους ή και με ανακοινώσεις τις οποίες προσυπογράφετε συνειδητά ψευδόμενοι, μας συκοφαντείτε και μας εγκαλείτε για πράγματα τα οποία γνωρίζετε πολύ καλά (και το αποκρύπτετε από τους συναδέλφους μας μέλη του ΠΑΣΥΜΗΤΕ) ότι δεν μπορούν να γίνουν χωρίς εσείς να έχετε πράξει τα νόμιμα.

Οι παλαιοσυνδικαλιστικού τύπου δολοπλοκίες, η διαστρέβλωση της αλήθειας, η αυθαίρετη παρερμηνεία των σαφέστατων άρθρων του καταστατικού μας, οι υπόγειες διαδρομές, η παραχάραξη της ιστορίας του συλλόγου μας , οι απειλές και η σπίλωση με κάθε τρόπο των συναδέλφων που απαρτίζουν το προσωρινό Δ.Σ. δεν θα περάσει.

Η αλήθεια και οι πραγματικές προθέσεις του καθενός, όσο κι αν προσπαθείτε να τις θάψετε, θα βγούν στην επιφάνεια και τότε θα κριθούμε όλοι και για όλα από τους συναδέλφους μας.

Απευθυνόμαστε σε εσάς με ήθος και ειλικρίνεια, χωρίς τερτίπια και υπεκφυγές, σε αντίθεση με τη δική σας τακτική η οποία τροφοδοτεί την διάσπαση όχι μόνο του σωματείου μας αλλά και όλου του συνδικαλιστικού κινήματος, απομειώνοντας την ισχύ και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιζε ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ παντού.

Χωρίς καμία αίσθηση ντροπής και συναίσθηση ευθύνης, στείλατε το σωματείο μας στα τάρταρα της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης, εξυπηρετώντας στην πραγματικότητα ξένα προς το σύλλογο και τα μέλη μας συμφέροντα.

Σας δηλώνουμε με πλήρη σεβασμό στο καταστατικό και στα μέλη, ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής εκ μέρους μας και πως θα είμαστε υπόλογοι στους συναδέλφους και στη συνείδησή μας, εάν δεν απευθυνθούμε σύντομα στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντάς σας για υπεξαίρεση.

Για τελευταία φορά σας καλούμε να παραδώσετε τα εκ του καταστατικού υποχρεωτικά στοιχεία - βιβλία και το ταμείο του σωματείου μας εντός 48 ωρών, δηλαδή έως τις 27/2/2020 στο γραφείο του ΠΑΣΥΜΗΤΕ από τις 12.00 έως 14.00.


Για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

 

Σελίδα 2 από 269

Νοέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Κανένα γεγονός

Η σελίδα μας στο Facebook

Facebook Image

Athens - Electronix 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΓΑΒΡΙΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ  ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΗ ΝΙΚΟΥ


Δεν μπορείς να ζητάς από τους άλλους αξιοπρέπεια χωρίς πρώτα απ'όλους εσύ να είσαι αξιοπρεπής.... Κρίμα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΤ HD

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα "Σύστημα Υψηλής Ευκρίνειας HD & ΕΡΤ" την οποία οργάνωσε ο σύλλογός μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Το πληροφοριακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στις παρουσιάσεις των ομιλητών μπορείται να το δείτε εδώ

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

Ενημέρωση δικηγόρων ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ για ΚΥΑ 2019

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 1

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 2

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 3

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 4

Ραδιοφωνικό μουσείο - πάρκο ΕΡΤ

4. Α-Δ ΚΑΨΑΛΗ ΚΥΘΗΡΩΝ.JPG
Image Detail
Κέντρο Εκπομπής Τσεμπερού_2.j...
Image Detail
GO_TO_TOP