Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Ευχές


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εύχεται στα Μέλη μας, στις οικογένειες τους,  στην οικογένεια της ΕΡΤ και των ΜΜΕ, υγεία, πρόοδο και πραγματική Ανάσταση, για τον Ελληνικό λαό.

 

Έκτακτη Ενημερωτική Συνέλευση ΠΑΣΥΜΗΤΕ στις 18-4-2016

Αγία Παρασκευή 13 Απριλίου 2016

Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών & Τεχνικών Ε.Ρ.Τ

Προς τα Μέλη του Συλλόγου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Συναδέλφισσες συνάδελφοι


Συμπληρώνονται 10 μήνες από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και ένας χρόνος από την ψήφιση του Νόμου 4324. Μετά από τον 2χρονο ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στο μαύρο, ο τεχνικός κλάδος και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, όλο αυτό το διάστημα, δίνουμε όλο τον εαυτό μας,  ξανακτίζουμε την ΕΡΤ, σε όλες τις δομές σε όλη την Ελλάδα., με σεβασμό στην  ελληνική κοινωνία και στους απόδημους.

Όμως σημερινή κατάσταση δεν μας ικανοποιεί και πρωτίστως δεν ικανοποίει την  κοινωνία, που στήριξε και υποδέχτηκε την ΕΡΤ με προσδοκίες και αποδοχή, πολλαπλάσιες από τις τωρινές μονοψήφιες μετρήσεις. Το πρόγραμμα της ΕΡΤ δεν είναι αυτό για το οποίο εμείς εργαζόμαστε και διεκδικούμε, ούτε αυτό, που ο κόσμος προσδοκούσε και περιμένει.

Η ανυπαρξία οργάνωσης, η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού, η αποστέρηση πόρων, σε συνδυασμό με την έλλειψη κανονιστικού πλαισίου, και την  απώλεια εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν οδηγούν σε αναπτυξιακή κατεύθυνση. Βλέποντας τα προβλήματα να διογκώνονται και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη νέα τροπολογία, για χωρίς όριο αποσπάσεις, αντιλαμβανόμαστε που πραγματικά οδηγούν την ΕΡΤ και τι ετοιμάζουν για μέλλον μας.

Φέτος γιορτάζουμε τα 50 χρόνια της Ελληνικής Τηλεόρασης και τα 80 σχεδόν χρόνια της Ραδιοφωνίας, που πριν από μας, κάποιοι άλλοι, εμπνευστές και πρωτοπόροι θεμελίωσαν και δημιούργησαναν. Εμείς οφείλουμε να υπερασπιστούμε και να αναπτύξουμε την ΕΡΤ, την εργασία μας, τα δικαιώματα μας, χωρίς διαχωρισμούς, ισότιμα με τους άλλους κλάδους.  Θα το κάνουμε με κάθε τρόπο, όλοι μαζί.

Για αυτό καλούμαστε όλοι στην


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΠΑΣΥΜΗΤΕ

Ένας χρόνος επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, παρόν και μέλλον

Ο Τεχνικός κλάδος, η προσφορά μας, τα δικαιώματά μας

στις 18 – 4 – 2016 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 14:00

στο Studio B στο  Ραδιομέγαρο

Λεωφ. Μεσογείων 432 Αγία Παρασκευή


Υπενθυμίζουμε ότι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη Συνέλευση έχουν δικαίωμα απουσίας 3 ωρών από την εργασία τους, όσοι υπηρετούν στην Αττική και 24 ωρών, όσοι υπηρετούν στην Περιφέρεια (εκτός από τα εντελώς απαραίτητα για τη λειτουργία της Υπηρεσίας μέλη μας).


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Γαβριήλ Κασιμάτης

Ο Γενικός Γραμματέας

Χριστόφορος Κοκκώνης


 

ΠΟΣΠΕΡΤ: Ανακοίνωση 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΠΟΣΠΕΡΤ: Ανακοίνωση 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Αγία Παρασκευή 05/04/2016

Συνάδελφοι

Ο αγώνας μας ενάντια στα μνημόνια και στις θανατηφόρες πολιτικές συνεχίζεται και την Πέμπτη 7 του Απρίλη απεργούμε μαζί με την ΕΣΗΕΑ, τις ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, την ΑΔΕΔΥ και τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ (από τις 06:00 το πρωί έως τις 06:00 την επόμενη) όπως σας είχαμε ενημερώσει και με την από 31/3/2016 ανακοίνωσή μας, την οποία και σας επισυνάπτουμε.


Απεργούμε όμως και για θέματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και το βίο μας στην ΕΡΤ.

-      Απαιτούμε την υπογραφή και την προστασία μέσα από τη διασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και επαναφορά του Ν.1876/90 για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

-      Απαιτούμε ίση και ίδια μεταχείριση για όλο το προσωπικό της ΕΡΤ. Δεν δεχόμαστε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να χωριστούν σε πατρικίους και πληβείους. Όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ (τεχνικοί, καλλιτεχνικό προσωπικό, μουσικοί, διοικητικοί, δημοσιογράφοι) είναι αλληλένδετα συνδεδεμένοι με την παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος.

-      Απαιτούμε την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που επιβάλλει η λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ με αποτέλεσμα τον στραγγαλισμό προγράμματος και λειτουργιών.

-      Απαιτούμε τον υπολογισμό για όλες τις συνέπειες του χρόνου προϋπηρεσίας, από την πρώτη ημέρα της εργασίας στην ΕΡΤ, ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασης.

-      Απαιτούμε άμεσα την υπογραφή της ΚΥΑ που είναι υποχρέωση του νόμου.

-      Απαιτούμε να μην κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή τα ολέθρια μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση για την ασφάλιση, τη μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών πόρων και των κοινωνικών παροχών καθώς και το φορολογικό νομοσχέδιο. Όλα αυτά τα μέτρα που πλήττουν εργαζόμενους, συνταξιούχους και γενικότερα την κοινωνία ολόκληρη.


Συνάδελφοι

Είναι αλήθεια ότι μετά από τη σθεναρή στάση μας στις μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις και την πίεσή μας, η Διοίκηση άρχισε -αναιμικά όμως - να δέχεται κάποιες από τις θέσεις μας που αφορούν εργασιακά δικαιώματα και κυρίως αυτές που αφορούν όλων των ειδών τις άδειες που δικαιούται το προσωπικό.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα να διεκδικούμε το καλύτερο, όχι όμως λιγότερα, λόγω και της αναβίωσης, από αυτά που είχαμε. Ελπίζουμε ότι στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική και τα δίκαια των εργαζομένων θα κατοχυρωθούν και πάλι. Σε επόμενη ανακοίνωσή μας θα υπάρξει αναλυτική καταγραφή και ενημέρωση, αφού ο διάλογος συνεχίζεται.

Συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να συμμετέχουμε δυναμικά και στα συλλαλητήρια των σωματείων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί από την ΑΔΕΔΥ και τους φορείς.

Πέμπτη 7 Απρίλη 2016, ώρα 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Η σκληρότητα των μέτρων που θέλουν να επιβάλλουν, με τη μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, τη φορολόγηση σε όλα εκτός από την αναπνοή μας ακόμα και άλλα που ο νους του ανθρώπου δεν μπορούσε να φανταστεί, δεν θα περάσουν.

Απαιτούμε εδώ και τώρα αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, εργασίας, προστασίας των ασφαλιστικών και ατομικών δικαιωμάτων.

Υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου και τις κοινωνικές δομές, που τόσα χρόνια έχουμε στηρίξει ματώνοντας, καθώς και το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία.

Ζητάμε ελεύθερες ΣΣΕ και όχι τα νέα μισθολόγια πείνας και απαξίωσης.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ- ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ

Πέμπτη 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του Δημοσίου μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, δείξαμε ότι με την ενότητα και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το αντιασφαλιστικό της έκτρωμα.

Τα μέτρα-σφαγείο που προτείνουν δεν συνιστούν «μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση» αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που ψήφισε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την περικοπή των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.

Η βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική λιτότητας των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ., έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου-Κουτρουμάνη κ.λπ.), στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια (ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας), στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών. Ήδη αποφάσισαν τη νέα περικοπή (κατά 32,5%) του μερίσματος του ΜΤΠΥ

Παράλληλα, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η Κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά.

Στις «διαπραγματεύσεις» το κουαρτέτο των δανειστών θέτει το δίλημμα «είτε απελευθερώνεται η πώληση όλων των κόκκινων δανείων στα funds είτε θα βρεθείτε προ του κινδύνου κουρέματος των καταθέσεων» και η Κυβέρνηση υποχωρεί ατάκτως.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν και πάλι μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα στο δρόμο του παλλαϊκού ξεσηκωμού της 4ης Φλεβάρη!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε με άμεση κλιμάκωση και πολύμορφες κινητοποιήσεις!

Όλοι και Όλες στην Απεργία, την Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
και στην απεργιακή συγκέντρωση

Πλ. Κλαυθμώνος 11:00π.μ.

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 16/1/2016

Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών & Τεχνικών Ε.Ρ.Τ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι ...


σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, οι Ομοσπονδίες Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, η ΠΟΣΠΕΡΤ, τα Εργατικά Κέντρα και συμμετέχουν εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες, έτσι και ο Σύλλογος μας βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση προκειμένου να μην περάσει η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό στην Ομόνοια το Σάββατο 16/1 στις 12.00

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΣΕΕ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΣΕΕ

15/1/16

 

Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ και εκτιμώντας τη σκληρή πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τις κυβερνητικές επιλογές με την εφαρμογή - υλοποίηση των καταστροφικών για την κοινωνία και την οικονομία όρων του 3 ου μνημονίου ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ Επίκεντρο Το ασφαλιστικό, αποφάσισε:

  • Την πραγματοποίηση 24ωρης Πανεργατικής - Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.
  • Τη συνέχιση των απεργιακών αγώνων και άλλων μορφών κινητοποιήσεων πέραν της 4 ης Φεβρουαρίου ΜΕ εξουσιοδότηση Της Εκτελεστικής Επιτροπής ΝΑ λάβει τις τελικές Αποφάσεις ΓΙΑ ΤΟΝ τρόπο ΚΑΙ ΤΟΝ Χρόνο διεξαγωγής πολυακουσμένα.
  • Τον συντονισμό του απεργιακού αγώνα με άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως επιστήμονες (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς), αυτοαπασχολούμενους, που ισοπεδώνονται από τις προωθούμενες ασφαλιστικές απορρυθμίσεις και γενικότερα τις μνημονιακές δεσμεύσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση, κατεντολή των δανειστών και των αγορών.

Η κυβέρνηση με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου αντιμετωπίζει και μετατρέπει το κοινωνικό ζήτημα του ασφαλιστικού σε δημοσιονομικό θέμα, καταργώντας κάθε μέτρο και αίσθημα δικαίου παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας ενώ παράλληλα ενισχύει τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εργαζομένων απέναντι στην άλλη και τους συνταξιούχους τον έναν απέναντι στον άλλον.

Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό καταστρέφει τους συνταξιούχους, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς.

Σε αυτήν τη λαίλαπα των νέων βάρβαρων μέτρων η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέες και νέους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες ενάντια σε αυτές τις άδικες και αδιέξοδες πολιτικές και δίνουμε την πρώτη απάντηση με την καθολική συμμετοχή μας στο αυριανό συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 12.00 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

Οι εργαζόμενοι δεν ΕΠΑΙΤΟΥΝ αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΝ.

Όλοι μαζί ενωτικά, αγωνιστικά και αποφασιστικά πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη για να ανατρέψουμε τα προηγούμενα και να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Σελίδα 10 από 263

Νοέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Κανένα γεγονός

Η σελίδα μας στο Facebook

Facebook Image

Athens - Electronics 2018

Δεν μπορείς να ζητάς από τους άλλους αξιοπρέπεια χωρίς πρώτα απ'όλους εσύ να είσαι αξιοπρεπής.... Κρίμα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΤ HD

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα "Σύστημα Υψηλής Ευκρίνειας HD & ΕΡΤ" την οποία οργάνωσε ο σύλλογός μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Το πληροφοριακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στις παρουσιάσεις των ομιλητών μπορείται να το δείτε εδώΚέντρο Εκπομπής Τσεμπερού.jpg
Image Detail
Αναμεταδοτης_Μολαων.JPG
Image Detail
GO_TO_TOP