Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΣΥΜΗΤΕ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Αγία Παρασκευή  10  Οκτωβρίου  2018

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Η πορεία της ΕΡΤ, τα ζητήματα του Τεχνικού κλάδου, τα συσσωρευμένα και χρονίζοντα προβλήματα των μελών μας είναι τα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν το Σύλλογό μας.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αποφάσισε ομόφωνα και συγκαλεί

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

στις 22 Οκτωβρίου  2018 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 13:00

στο  Studio Β  στο  Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Λεωφ. Μεσογείων 432 Αγία Παρασκευή

 

Με θέματα Ημερήσιας Διάταξης :

 1. Γενική Ενημέρωση
 2. Οι διεκδικήσεις των Τεχνικών, μορφές και τρόποι κινητοποιήσεων, μαζικές συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις.

   

  Η προσέλευση όλων είναι αναγκαία και απαραίτητη

Υπενθυμίζουμε ότι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη Γ.Σ. έχουν δικαίωμα απουσίας 3 ωρών από την εργασία τους, όσοι υπηρετούν στην Αττική και 24 ωρών, όσοι υπηρετούν στην Περιφέρεια (εκτός από τα εντελώς απαραίτητα για τη λειτουργία της Υπηρεσίας μέλη μας).

 

Επίσης σας καλούμε στην

 

Πανσωματειακή συγκέντρωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

την Τετάρτη 17/10/2018  στις 13:00 στο studio C

 

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Γαβριήλ Κασιμάτης

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Δημήτριος Κούνης


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΥΜΗΤΕ 1/10/2018

Αγία Παρασκευή      1  Οκτωβρίου 2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες,  - φοι,

 

στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν  το κλάδο μας, τόσο στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, όσο και στον τομέα της Τεχνικής & Παραγωγικής  λειτουργίας,  αλλά και  της ΕΡΤ  στο σύνολο της. Τα εργασιακά & μισθολογικά μας ζητήματα, αλλά και τα θέματα της  Τεχνικής λειτουργίας σε σχέση με τη γενικότερη πορεία  της ΕΡΤ αφήνουν λίγα περιθώρια αισιοδοξίας.

 

Γίνεται πλέον αντιληπτή σε όλους μας  -  στο ΔΣ και στα μέλη μας  -  η διόγκωση  των προβλημάτων του κλάδου μας και η συνεχής  υποβάθμιση των Τεχνικών.

 • Η ΚΥΑ  για την αναβίωση και τη συνέχεια της εργασιακής σχέσης μας, τα οφειλόμενα 2012 -13,  η προϋπηρεσία των προσληφθέντων με το ΠΔ και των νεοπροσληφθέντων,  το επίδομα Επ & Ανθ  Εργασίας  βρίσκονται  στην πρώτη γραμμή  διεκδίκησης του Συλλόγου.  Η  ΚΥΑ ενώ έχει πάρει υπογραφή από  όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς,  καθυστερεί στις Υπηρεσίες, για τον υπολογισμό του συνολικού ποσού, που θα συνοδεύει  το ΦΕΚ, γεγονός που μας δημιουργεί έντονη ανησυχία.  
 • Οι ελλείψεις τεχνικών σε πολλές οργανικές μονάδες  γίνονται  εντονότερες  ακόμα και μετά την περίοδο  των θερινών αδειών, καθιστώντας ιδιαίτερα επισφαλή τη λειτουργία κρίσιμων μονάδων ( όπως Ροή  Ρ/Φ και Τ/Ο,  Κ.Ε. Ρ/Φ και Τ/Ο, ΚΕ Δικτύου,  συντήρηση εγκαταστάσεων, στούντιο, εξωτερικές μεταδόσεις  κ. α. ).
 • Οι εργολαβίες με ενοικιαζόμενους Τεχνικούς και υπηρεσίες διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται.
 • Οι περιπτώσεις των αναθέσεων  κάλυψης και παραγωγής μεγάλων γεγονότων  σε εργολάβους  είναι σκανδαλώδεις.  Πρόσφατο παράδειγμα η ανάθεση της κάλυψης των εγκαινίων της  ΔΕΘ, της ομιλίας και της συνέντευξης τύπου του Πρωθυπουργού σε Ιδιωτικό  OB Van, με παρέμβαση του ίδιου του παραγωγού του Πρωθυπουργού. Μια ακόμα ανάθεση που επιβάρυνε την ΕΡΤ με επιπλέον μεγάλο κόστος. Η απαξίωση και η στοχοποίηση των Εξωτερικών Μεταδόσεων είναι πρωτοφανής.
 • Η εφαρμογή του ωραρίου των 7,5 ωρών δεν παράγει καμιά πρακτική  ή  ουσιαστική ωφέλεια για τους τεχνικούς και την εργασία σε βάρδιες, αφού καταργεί το διάλειμμα, συνεχίζονται οι 20 ( ! ) και πλέον διαφορετικές ενάρξεις με λογική ‘’λάστιχου’’ και εφαρμόζεται για πρώτη φορά η πρόσθετη εργασία χωρίς όμως αντίστοιχη πρόσθετη αμοιβή, που πρέπει άμεσα να τακτοποιηθούν και να ρυθμιστούν οι ενάρξεις των ωραρίων έως 6 το  24ωρο.  
 • Το  επενδυτικό πρόγραμμα του 2018  δεν υλοποιείται  στο μεγαλύτερο μέρος του, λόγω χρονοβόρων διαδικασιών και γραφειοκρατίας, χωρίς ωστόσο να μεταφέρονται  τα ανεκτέλεστα ποσά στο νέο οικονομικό έτος.  Αντίθετα ξοδεύονται υπέρογκα ποσά δεκάδων εκατομμυρίων  €, για τους επτά της Super League και άλλων αθλητικών μεταδόσεων,  με αποφάσεις express και χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες.  Ειδικότερα στην παραγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων  της Super League δεν προβλέπεται η  συμμετοχή της ΕΡΤ με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, γεγονός που αυξάνει ακόμα περισσότερο  το κόστος. 
   
 • Μετά την χαοτική σύνθεση και την εφαρμογή του  νέου Οργανογράμματος είναι πια αντιληπτές και γίνονται ολοένα πιο  έντονες οι  δυσλειτουργίες που  δημιουργούνται  σε όλη την αλυσίδα παραγωγής  &  μετάδοσης προγράμματος καθώς και η υποβάθμιση της  τεχνικής λειτουργίας, η συρρίκνωση του Τεχνικού κλάδου και της ΕΡΤ ευρύτερα. Οι τοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης πραγματοποιήθηκαν  χωρίς κανόνες και διαδικασίες αξιοκρατικές, αλλά στο μεγαλύτερο αριθμό τους με προσωπικές επιλογές ημετέρων.  Η πολυαναμενόμενη  τοποθέτηση του προσωπικού και η καταγραφή των οργανικών θέσεων, ώστε να εντοπιστούν οι ελλείψεις,  βρίσκεται ακόμη στα συρτάρια.

  Η ΠΟΣΠΕΡΤ αγνοώντας τις προτάσεις και τις διαμαρτυρίες των Τεχνικών υποστήριξε με κάθε τρόπο ένα παρωχημένο προσωποκεντρικό Οργανόγραμμα, αδιαφορώντας για το βλαπτικό αποτέλεσμα που θα επιφέρει στην ΕΡΤ. Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας αποκομμένη  από τα προβλήματα των εργαζομένων και τους χώρους εργασίας αρκείται σε επικοινωνιακές εκρήξεις  και απροκάλυπτα  επιλέγει  ρόλο ΣυνΔιοίκησης  σε  όλα τα επίπεδα. 
  Τώρα  μας  καλεί  σε απεργιακούς αγώνες, χωρίς ενημέρωση, χωρίς οργάνωση, χωρίς στόχο.

  Ο  ΠΑΣΥΜΗΤΕ  αυτά τα τρία χρόνια στήριξε και ανέδειξε την άοκνη  προσπάθεια των συναδέλφων μας για την λειτουργία, την ύπαρξη και την ανασυγκρότηση της ΕΡΤ. Υπεύθυνα και τεκμηριωμένα με ανοικτές θεσμικές διαδικασίες, Γ. Σ. και συζητήσεις, με ειδικούς & εμπειρογνώμονες, με τα μέλη του Σωματείου,  ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο  που διαρκώς εμπλουτίζει  και διευρύνει.

  Δεν είμαστε διατεθειμένοι  να δεχθούμε προειλημμένες αποφάσεις άλλων. Πρωταρχική σημασία έχουν οι θέσεις και οι προτάσεις των μελών μας  και των συναδέλφων μας. Θα συγκληθούν άμεσα  τα όργανα του Συλλόγου για να ακουστούν όλες οι απόψεις με ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες να οργανώσουμε ένα μαζικό, αποτελεσματικό τρόπο διεκδίκησης για  τα δικαιώματα των μελών μας και την υπεράσπιση της ΕΡΤ. 

  Το  ΔΣ  του  ΠΑΣΥΜΗΤΕ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΣΥΜΗΤΕ ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΡΤ 3

Η ΕΡΤ3 χρειάζεται λύσεις άμεσες και αποτελεσματικές


Προς τον 

Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3

κ.  Αλέξανδρο  Κάντερ Μπαξ


Κοινοπ. :


Πρόεδρο ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ,  κ. Χρήστο Λεοντή  

Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ ΑΕ, κ. Βασίλειο Κωστόπουλο

ΠΟΣΠΕΡΤ

 

Κύριε Γενικέ,

θέλουμε να σας ενημερώσουμε και να σας επιστήσουμε την προσοχή για την λύση των οξυμένων προβλημάτων των μελών του συλλόγου μας που εργάζονται στην ΕΡΤ3. Προβλήματα που είναι κοινά με αυτά που βιώνει το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων, όλων των ειδικοτήτων που συμμετέχουν στην παραγωγή και στη μετάδοση του προγράμματος.

Η άμεση υλοποίηση της ΚΥΑ θα άρει τις εναπομείνασες αδικίες, που δημιούργησε το «μαύρο» της ΕΡΤ. Επίσης η καταβολή των δεδουλευμένων από τα έτη 2012 και 2013, όπως και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο.

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στις τεχνικές ειδικότητες αλλά και σε αυτές της παραγωγής, δυσχεραίνει την παραγωγή του προγράμματος και υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα μας στο χρόνο ανάπαυσης (ωράρια, ρεπό, άδειες κλπ).

Η ανάρρωση από απλές ιογενείς ασθένειες τηρώντας τους όρους υγιεινής καταντά πολυτέλεια. Η πίεση από την εξάντληση των συναδέλφων μας (από τις υπερωρίες και τις διπλοβάρδιες πολλές φορές), αναγκάζει όποιον αρρωστήσει να επιστρέφει στην εργασία του νωρίτερα από το κανονικό χρονικό όριο ανάρρωσης, προκειμένου να μην επιβαρύνονται επιπλέον οι συνάδελφοι.

Πάνω σε αυτό το πρόβλημα προστίθεται η πρωτοφανής εντατικοποίηση της εργασίας, για την υλοποίηση του νέου προγράμματος, το οποίο καταρτίστηκε με ευθύνη της Διοίκησης, χωρίς να συζητηθεί με τους εργαζόμενους  και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού.  Δέκα και πλέον ώρες καθημερινό ζωντανό πρόγραμμα, χωρίς να υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος για την προετοιμασία των εκπομπών και την μετακίνηση των εργαζομένων από το ένα στούντιο στο άλλο. Οι συνθήκες εργασίας στα μοντάζ έχουν φτάσει τους εργαζόμενους στα όριά τους. Αναγκάζονται να μοντάρουν, με τέσσερεις και πέντε δημοσιογράφους πάνω από το κεφάλι τους να τους πιέζουν να τελειώνουν για να πάρουν σειρά. Πολλές φορές διακόπτεται  η επεξεργασία εκπομπών για να μονταριστούν θέματα ειδήσεων και τανάπαλιν, καθιστώντας το μοντάζ εργασία υπό συνεχή πίεση χωρίς κανένα διάλλειμα.

Όσον αφορά στο Ραδιόφωνο, - που προσπαθεί να διατηρήσει την χαμένη τιμή της ΕΡΤ3 με εμφανώς καλύτερες ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, - ακυρώνεται η λειτουργία του όταν δεν ακούγεται το πρόγραμμά του σε ολόκληρη την Μακεδονία λόγω έλλειψης πομπών. Το πρόγραμμα ροής και μοντάζ Dalet έχει να αναβαθμιστεί και να συντηρηθεί από το 2004, με αποτέλεσμα να λειτουργεί στα όριά του, με μεγάλη πιθανότητα το «κρέμασμα» του προγράμματος ανά πάσα στιγμή. Φυσικά και εδώ οι εργαζόμενοι δεν φτάνουν για να παραχθεί ο όγκος του έργου που οραματίζονται οι «ειδικοί» μέσα σε κλειστές αίθουσας, αγνοώντας όχι μόνο τον Εκπρόσωπο των εργαζομένων αλλά και τον Τεχνικό προϊστάμενο ραδιοθαλάμων.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα (ίσως τα πιο ενδεικτικά από αυτά που μπορέσαμε να καταγράψουμε). Οι κίνδυνοι λαθών και υποβάθμισης (από τεχνικής άποψης) του εκπεμπόμενου προγράμματος είναι φανεροί και την ευθύνη φέρει ακέραιη η Διοίκηση.

Το πρόγραμμα όμως υποβαθμίζεται και με την μεγέθυνση του ενημερωτικού τομέα εις βάρος της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού. Απομακρύνει ακόμα περισσότερο την κοινωνία από την ΕΡΤ3 (ήδη κρατάει αποστάσεις λόγω του κυβερνητικού και κρατικού χαρακτήρα της ενημέρωσης) και αλλοιώνει τον χαρακτήρα του Τρίτου  καναλιού.

Για την αποτελεσματική λύση όλων αυτών των προβλημάτων ζητάμε:

 • Την πρόσληψη τακτικού προσωπικού.
 • Τις προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που πρέπει να  υλοποιηθούν, όμως δεν επιλύουν  το πρόβλημα οριστικά.
 • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για παραγωγή προγράμματος που θα καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας για πολυφωνική ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό.
 • Αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού συνολικά και  άμεσα εκεί που λειτουργεί οριακά  (ροή προγράμματος, συστήματα δορυφορικής εκπομπής και  λήψης, κα).
 • Tο οργανόγραμμα της ΕΡΤ3, να είναι στα πλαίσια που προτάθηκε από τα στελέχη του καναλιού, και όχι σαν αυτό που πρόκειται να υιοθετήσει η ΕΡΤ (θεσμοθέτηση μετακινήσεων εργαζομένων –κυρίως τεχνικών- από το ένα τμήμα στο άλλο, κατάργηση τεχνικών διευθύνσεων, κλπ).

  Στα πλαίσια των διευκολύνσεων των εργαζομένων για την εύρυθμη λειτουργία των βαρδιών, ζητάμε :
 • Την εύρεση χώρου στάθμευσης κοντά στα κτήρια της ΕΡΤ3.
 • Κυλικείο.
 • Χώρους γραφείων για τις τεχνικές ειδικότητες.

  Κύριε Γενικέ, όσα παραπάνω καταγράφουμε είναι ζητήματα γνωστά σε όλους, σε εργαζόμενους και Διοίκηση, είναι ζητήματα που χρονίζουν και πρέπει να επιλυθούν άμεσα και αποτελεσματικά, για να λειτουργεί η ΕΡΤ3, για να υποστηρίξει το ρόλο της, να διατηρήσει το χαρακτήρα της και το κοινό της, με στόχο την ανάπτυξη της ΕΡΤ3 και της ΕΡΤ ευρύτερα.
Το  ΔΣ  του  ΠΑΣΥΜΗΤΕ
 

ΑΜΕΣΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΔΟΕΑΠ

Την επόμενη εβδομδα θα υπαρξει μια online πλατφόρμα για να στείλουμε τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία για την απόκτηση  αριθμού μητρώου στο ΕΔΟΕΑΠ για την χρησιμοποίηση όλων των ύπηρεσιών του.
 
Αν κάποιος χρειάζεται ωστόσο χρειάζεται  άμεσα τις ιατρικές υπηρεσίες και θέλει να πάει από τα γραφεία και να μην περιμένει αυτή την online διαδικασία θα χρειαστει τα παρακάτω εγγραφα:
 • 2 φωτογραφίες μικρές.
 • φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
 • φωτοτυπία 1ης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης που θα φαίνεται το IBAN λογαριασμού  ή  εκτύπωση απο ebanking που να φαίνεται το IBAN του λογαριασμού.
 • φωτοαντίγραφο κάποιου εγγράφου που θα φαίνεται ο ΑΜΚΑ ( https://www.amka.gr/AMKAGR/).
 • φωτοαντίγραφο αποδεικτικού ΑΦΜ ( εκκαθαριστικό εφορίας).
 

ΕΔΟΕΑΠ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΕΔΟΕΑΠ:Οδηγίες προς νέους ασφαλισμένους

 
 
 
Αγαπητοί ασφαλισμένοι,
Σας καλωσορίζουμε στο νέο ασφαλιστικό σας φορέα, τον ΕΔΟΕΑΠ.
Μετά την ψήφιση του Νόμου 4498/2017 μια νέα εποχή ξεκίνησε για τον ΕΔΟΕΑΠ και όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Ο ΕΔΟΕΑΠ ως
Ενιαίος, Αυτοδιοίκητος, Δημοσιογραφικός Οργανισμός αποτελεί πρότυπο στο ασφαλιστικό σύστημα σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας και προσφέρει πρωτοβάθμια περίθαλψη στις σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του.
Πρωταρχικός στόχος της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ είναι η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών όλων των ασφαλισμένων του Οργανισμού, παρέχοντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και περίθαλψης υψηλού επιπέδου και  διασφαλίζοντας ισότιμη  και εύκολη πρόσβαση, άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση αξιοποιώντας το σύνολο των δομών των ιατρικών  υπηρεσιών και τις δυνατότητες του υψηλά εξειδικευμένου ιατρικού δυναμικού. Το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΔΟΕΑΠ είναι ένα από τα  πολυτιμότερα κεφάλαια που διαθέτει.
Σε μια προσπάθεια γνωριμίας, με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωσή σας και την εξυπηρέτησή σας κρίναμε σκόπιμο να καταγράψουμε χρήσιμες πληροφορίες για το νέο σας Ασφαλιστικό φορέα καθώς και βασικές οδηγίες προκείμενου να διευκολύνουμε την πρόσβασή σας στις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.
ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ –ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ
Στα κτίρια των οδών Σισίνη 18 & Ηριδανού και Ορμηνίου 38,στεγάζονται οι διοικητικές και ιατρικές υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.
Η διάρθρωση των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών έχει ως εξής:
 • Στο κτίριο στη Σισίνη  στεγάζονται,
 • το Τμήμα Υγείας και Περίθαλψης του Οργανισμού για την κοστολόγηση δαπανών υγείας και ένα μέρος της νοσοκομειακής περίθαλψης, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων, για την υποδοχή των ασφαλισμένων και την υποβολή αιτήσεων τους καθώς και το Τμήμα ηλεκτρονικών ιατρικών ραντεβού, στο ισόγειο.
 • η Αίθουσα Εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ» και το Παιδιατρικό ιατρείο, στον πρώτο όροφο.
 • το Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Εργαστήριο του Οργανισμού, το Γυναικολογικό τμήμα και το Ορθοπεδικό ιατρείο, στο δεύτερο όροφο.
 • τα Ιατρεία του Οργανισμού, στον τρίτο όροφο.
 • το Οδοντιατρικό τμήμα του και το επεμβατικό ιατρείο, στον τέταρτο όροφο.
 • το Γραφείο Διευθυντή, το Γραφείο Αρχιάτρου, η Νομική Υπηρεσία, οι Ελεγκτές Ιατροί, το τμήμα Ασφάλισης, οι Γραμματείες Δ/ντη και Αρχιάτρου στον πέμπτο όροφο.
 • Τα γραφεία τoυ Προέδρου Δ.Σ., του Γενικού Γραμματέα Δ.Σ., του Ταμία Δ.Σ. και του Προέδρου ΤΥΠ, η Αίθουσα Συνεδριάσεων και η Γραμματεία του Διοικητικού Συμβουλίου, στον έκτο όροφο.
 •  Στο κτίριο της Οδού Ορμηνίου στεγάζονται,
 • Το Φυσικοθεραπευτήριο του Οργανισμού, στο ισόγειο. Το Φυσικοθεραπευτήριο λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 έως τις 7:00, είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, όπως ηλεκτροθεραπεία, laser, υπέρηχα, δινόλουτρα, παραφινόλουτρα και είναι διαμορφωμένο, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται, ασφαλισμένοι που πάσχουν από ορθοπεδικά και νευρολογικά προβλήματα, αλλά και περιπτώσεις αποκατάστασης μετεγχειρητικών καταστάσεων.
 • Το Παιδοψυχιατρικό ιατρείο στο ισόγειο.
 • Το Θεραπευτικό Γυμναστήριο στον πρώτο όροφο.
 • Το Φυσιατρικό ιατρείο στον 2ο όροφο.
 • Τμήματα του Τομέα Διοικητικού, Λειτουργίας των Υπηρεσιών και Οικονομικού (Προμήθειες, HR),  ο Τομέας Πληροφορικής και τα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας, στον δεύτερο όροφο.
 • Τμήματα του Τομέα Διοικητικού, Λειτουργίας των Υπηρεσιών και Οικονομικού ( Λογιστήριο, Έσοδα), στον τρίτο όροφο.

Γραφεία Θεσσαλονίκης

Τα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ στη Θεσσαλονίκη στεγάζονται σε ιδιόκτητο κτίριο στην οδό Τσιμισκή 43 (Εμπορικό Κέντρο «Πλατεία»), όπου έχουν την έδρα τους ο Αντιπρόεδρος και ο Αναπληρωτής Ταμίας του Οργανισμού.
Το Τμήμα Υγείας και Περίθαλψης Θεσσαλονίκης καλύπτει γεωγραφικά τις περιφέρειες της Μακεδονίας και της Θράκης, εξυπηρετώντας τους ασφαλισμένους σε ασφαλιστικά και υγειονομικά θέματα.
Στα ιατρεία του Οργανισμού (Παθολογικό, Καρδιολογικό, Παιδιατρικό, Ακτινολογικό, Οφθαλμιατρικό, Οδοντιατρικό) παρέχεται υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα επιλογής από ένα ευρύ δίκτυο συμβεβλημένων ιατρών όλων των ειδικοτήτων, διαγνωστικών κέντρων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Επίσης, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου 40 λειτουργεί πλήρως οργανωμένο φυσικοθεραπευτήριο για τις ανάγκες των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη.
 
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι ώρες λειτουργίας του Οργανισμού είναι από τις 8 το πρωί έως τις 19.00.
Οι διοικητικές υπηρεσίες λειτουργούν καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 16.00.
Για να συνδεθείτε με τις Ιατρικές και Διοικητικές Υπηρεσίες μπορείτε να καλείτε:
Στην Αθήνα: στο Τηλεφωνικό Κέντρο 2107264700 και
στη Θεσσαλονίκη στο 2310 278271,  από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 16.00
Το τηλεφωνικό κέντρο Κέντρο στην Αθήνα λειτουργεί από τις 08.00-17.00.
Για να συνδεθείτε με τις Ιατρικές Υπηρεσίες επιλέγετε 1
Για τη Γραμματεία Αρχιάτρου και την Έκδοση Εισιτηρίων Νοσηλείας πιέστε 1
Για τη Γραμματεία Γυναικολογικού και Ορθοπεδικού πιέστε 2
Για τη Γραμματεία των λοιπών Ιατρείων πιέστε 3
Για τη Γραμματεία Ακτινολογικού πιέστε 4
Για τη Γραμματεία Μικροβιολογικού πιέστε 5
Για τη Γραμματεία Οδοντιατρείων πιέστε 6
Για το Φυσικοθεραπευτήριο πιέστε 7
 
Για τις Διοικητικές Υπηρεσίες επιλέγετε  2.
Και στη συνέχεια
Για το Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων πιέστε 1
Για τη Νοσοκομειακή Περίθαλψη πιέστε 2
Για τον Τομέα Ασφάλισης πιέστε 3
Για το Λογιστήριο πιέστε 4
Για τα Έσοδα πιέστε 5
Για τη Γραμματεία Διεύθυνσης πιέστε 6
Για τη Γραμματεία Διοίκησης πιέστε 7
Διαφορετικά, μπορείτε να περιμένετε να συνδεθείτε με το Τηλεφωνικό Κέντρο.
Μετά τις 17.00, μπορείτε να συνδεθείτε καλώντας τη γραμμή του τηλεφωνικού κέντρου με τις εξής επιλογές:
Για τη Γραμματεία Γυναικολογικού και Ορθοπεδικού πιέστε 1
Για τη Γραμματεία Παιδιάτρου πιέστε 2
Για τη Γραμματεία των λοιπών Ιατρείων πιέστε 3
Για τη Γραμματεία Ακτινολογικού πιέστε 4
Για τη Γραμματεία Οδοντιατρείων πιέστε 5
Για το Φυσικοθεραπευτήριο πιέστε 6
 
Για τα ωράρια των ιατρών του ΕΔΟΕΑΠ μπορείτε να επισκεφθείτε την ΕΝΟΤΗΤΑ –ΙΑΤΡΟΙ ΕΔΟΕΑΠ – Αθήνα/ Θεσσαλονίκη στην επίσημη ιστοσελίδα www.edoeap.gr
 
ΑΠΟΓΡΑΦΗ- ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ
Επισημαίνεται ότι με βάση τις διατάξεις του Κανονισμού Υγείας του ΕΔΟΕΑΠ, το δικαίωμα στην περίθαλψη αρχίζει από την ημερομηνία συμπλήρωσης του Απογραφικού Δελτίου, το οποίο ενέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης για τα στοιχεία που δηλώνει το νέο μέλος είτε αυτά αφορούν στον ίδιο, είτε σε προστατευόμενα μέλη του.
Κατά την απογραφή τα νέα μέλη λαμβάνουν Α.Μ. και σχετική ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η ηλεκτρονική κάρτα που λαμβάνουν τα μέλη μετά την εγγραφή τους ενέχει θέση ασφαλιστικής ταυτότητας και είναι προσωποποιημένη, με φωτογραφία τους, τον Α.Μ. και το ονοματεπώνυμό τους. Είναι χρώματος μπλε για τους ιδίους και χρώματος κίτρινου για τα προστατευόμενα μέλη τους.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Το Τμήμα Ηλ.ραντεβού και η γραμμή 15315 παρέχει άμεση εξυπηρέτηση στους ασφαλισμένους και διευκολύνει την ομαλή πρόσβαση στα ιατρεία του Οργανισμού. Συμβάλλει καθοριστικά στην οργανωτική τους λειτουργία και προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τους χρόνους αναμονής. Φροντίζει ακόμη να ενημερώνει προσωπικά τους ασφαλισμένους σε περιπτώσεις ακυρώσεων ή μεταβολών, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία.
Επιπλέον, η τήρηση του προκαθορισμένου χρόνου, διευκολύνει  την ποιότητα της επικοινωνίας μεταξύ γιατρού-ασθενή καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού και  συμβάλλει στη μείωση της έντασης και του άγχους όλων των εμπλεκομένων.
Σας υπενθυμίζουμε ότι το ραντεβού είναι απαραίτητο για όλες τις ειδικότητες, εκτός των Παθολόγων και του Παιδιάτρου.
Για τις αιματολογικές – βιοχημικές εξετάσεις καθώς και για το Ακτινολογικό Τμήμα, δεν απαιτείται ραντεβού. Απαραίτητο είναι ωστόσο το παραπεμπτικό του θεράποντος ιατρού ΕΔΟΕΑΠ.
Για να κλείσετε ραντεβού σε γιατρό του ΕΔΟΕΑΠ μπορείτε:
 • Να καλέσετε τη γραμμή ηλεκτρονικών ραντεβού 15315 (ώρες 08.00-17.00 καθημερινά εκτός Σ/Κ)
 • Να κάνετε απ’ απευθείας συνεννόηση στο τμήμα Ηλ. Ραντεβού  (στο ισόγειο του κτιρίου της οδού Σισίνη) με φυσική παρουσία.
Κατά την προσέλευσή σας στο Τμήμα ηλ. ραντεβού  παραλαμβάνετε ως υπενθύμιση ειδικό έντυπο, όπου αναγράφεται η ώρα, η ημερομηνία του ραντεβού σας, ο ιατρός και το είδος της εξέτασης.
Αν χρειαστεί να ακυρώσετε ή να τροποποιήσετε το ραντεβού σας, οφείλετε να ενημερώσετε έγκαιρα. Η συνέπεια στην ώρα προσέλευσης και η επιμελής τήρηση του προγράμματος των ραντεβού είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων των ασφαλισμένων.
Σε περίπτωση μη έγκαιρης προσέλευσης, το ραντεβού σας θα ακυρώνεται.
Για τα ωράρια των Ιατρών ΕΔΟΕΑΠ μπορείτε να ενημερώνεστε στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΑΤΡΟΙ ΕΔΟΕΑΠ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τις ημέρες και ώρες που δεν λειτουργεί ο Ασφαλιστικός μας Οργανισμός (Σαββατοκύριακα, αργίες, νυχτερινές ώρες) οι ασφαλισμένοι μπορούν να συμβουλεύονται τον εφημερεύοντα ιατρό, από τον οποίο και θα παίρνουν σχετικές οδηγίες για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν.
Τηλέφωνο εφημερίας 210.72.50.050
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση ανάγκης νοσοκομειακής περίθαλψης κατά τις νυχτερινές ώρες, ο ιατρός ΕΔΟΕΑΠ δεν μπορεί να εκδώσει εισιτήριο και θα πρέπει ο ασφαλισμένος να απευθυνθεί σε δημόσιο νοσοκομείο.
 
ΠΑΡΟΧΕΣ-ΥΓΕΙΑ
Ένας από τους 3 κλάδους από τους οποίους αποτελείται ο ΕΔΟΕΑΠ είναι αυτός της υγείας και των κοινωνικών παροχών. Ο Οργανισμός είναι ΝΠΙΔ, αυτοχρηματοδοτούμενος και αποτελεί πρότυπο φορέα στο χώρο των ΦΚΑ γιατί με τα οργανωμένα Ιατρεία του και την συνολική οργάνωση του στην κάλυψη των υπηρεσιών υγείας, παρέχει υψηλής ποιοτικής στάθμης Ιατρικές υπηρεσίες.
 
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
O ΕΔΟΕΑΠ έχει ενταχθεί από 1ης Ιουνίου 2018 στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) και οι ασφαλισμένοι του μπορούν να επισκέπτονται τον ιατρό της επιλογής τους, ο οποίος θα εκδίδει ηλεκτρονικές συνταγές που θα μπορούν να εκτελούν οι δικαιούχοι σε όλα τα φαρμακεία μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Οι συνταγές έχουν διάρκεια εκτέλεσης 15 ημερών, ενώ κατά την κρίση του θεράποντος ιατρού μπορούν να εκδίδονται συνταγές 6μηνης διάρκειας για τα χρόνια νοσήματα. Για όσες συνταγές η αξία τους υπερβαίνει τα 500,00 €, ένα μήνυμα εκτυπωμένο στη συνταγή θα αναφέρει τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ασφαλισμένος ώστε να θεωρηθεί η συνταγή του και στη συνέχεια να εκτελεστεί.
Επισημαίνουμε στους ασφαλισμένους μας ότι δεν αλλάζει τίποτε άλλο στον τρόπο συνταγογράφησης, δηλαδή συνεχίζει να πραγματοποιείται βάσει της εμπορικής ονομασίας κάθε φαρμάκου και όχι της δραστικής ουσίας του, ενώ η συμμετοχή του ασφαλισμένου στη δαπάνη είναι 25% για όλα τα φάρμακα, εκτός από αυτά που η νομοθεσία προβλέπει συμμετοχή 10% ή 0%.
 
ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΕΣ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Διαγνωστικές εξετάσεις διενεργούνται με παραπεμπτικό θεράποντος ιατρού ΕΝΤΟΣ ΕΔΟΕΑΠ (ΔΩΡΕΑΝ) ή ΕΚΤΟΣ ΕΔΟΕΑΠ (με την προβλεπόμενη συμμετοχή ασφαλισμένου). Ιατρικές επισκέψεις διενεργούνται είτε εντός ΕΔΟΕΑΠ για ιατρικές ειδικότητες που υπάρχουν στον Οργανισμό, είτε σε συμβεβλημένους ιατρούς, δωρεάν για όλους τους ασφαλισμένους.
Εάν ο ιατρός της επιλογής του ασφαλισμένου δεν είναι συμβεβλημένος, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να καταβάλει τη δαπάνη της επίσκεψης και να προσκομίσει στον Οργανισμό τη νόμιμη απόδειξη για να δικαιωθεί τα χρήματα που δικαιολογεί ο ΕΔΟΕΑΠ για την επίσκεψη.
Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι θα αποζημιώνονται για τις ιατρικές επισκέψεις με το ποσό των €20,00 ευρώ / επίσκεψη. Το όριο για επισκέψεις σε παθολόγους και παιδιάτρους συμβεβλημένους και μη, είναι 4 ανά μήνα  με αμοιβή €20,00 / επίσκεψη για τις πρώτες δύο και €15,00 για τις δυο επόμενες. Για όλες τις άλλες ειδικότητες ισχύει το όριο των 2 επισκέψεων ανά μήνα με € 20,00. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που απαιτούνται επαναλαμβανόμενες μηνιαίες επισκέψεις ειδικών θεραπειών, αυτές θα πρέπει να εγκρίνονται από τους ιατρούς ειδικότητας του Οργανισμού, μετά από αιτιολόγηση με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Ο ΕΔΟΕΑΠ παρέχει στην ιστοσελίδα του καταστάσεις με όλους τους συμβεβλημένους ιατρούς και διαγνωστικά κέντρα, ενώ δημιούργησε μια ειδική ενότητα ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – Πού με συμφέρει? ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του Οργανισμού να εντοπίζουν άμεσα πού μπορούν να πραγματοποιήσουν διαγνωστικές εξετάσεις με την καταβολή της μικρότερης δυνατής συμμετοχής τους.
Η εφαρμογή αυτή δημιουργήθηκε για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ με σκοπό τη διευκόλυνση τους  και θα εμπλουτίζεται διαρκώς. Πρόκειται για μια εφαρμογή ιδιαίτερα χρηστική που διευκολύνει την αναζήτηση της πιο συμφέρουσας επιλογής ενώ υπάρχει και δυνατότητα εκτύπωσης.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Επισημαίνουμε σε όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους νέα μέλη ότι για εισαγωγή σε Νοσοκομείο ή Κλινική συμβεβλημένη/ή μη συμβεβλημένη.
Η κάλυψη της δαπάνης νοσηλείας τους πραγματοποιείται μόνο εφόσον έχουν προμηθευτεί από τον Οργανισμό το απαραίτητο εισιτήριο.
Σχετικά με τη Νοσοκομειακή Περίθαλψη, σύμφωνα με το Άρθρο 7 του Κανονισμού Υγείας ΕΔΟΕΑΠ, προβλέπονται τα εξής :
 
H διαδικασία  εισαγωγής
Η εισαγωγή στο νοσηλευτικό ίδρυμα γίνεται έπειτα από έγγραφη μηχανογραφημένη εντολή (εισιτήριο) του Τ.Υ.Π., μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Στην εντολή προσδιορίζεται η θέση στην οποία δικαιούται νανοσηλευτεί ο ασφαλισμένοςη μέγιστη διάρκεια ημερών νοσηλείας, η διάγνωση εισόδου σύμφωνα με τη διεθνή κωδικοποίηση ICD10, καθώς και το νοσηλευτήριο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η νοσηλεία.
Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία ή κλινικές πραγματοποιούνται με φροντίδα των ασφαλισμένων ή των συγγενών τους και άμεση ενημέρωση της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΕΔΟΕΑΠ, σε ιδρύματα της απόλυτης επιλογής του ενδιαφερομένου.
 
Τι ισχύει σε επείγουσες περιπτώσεις
Σε επείγουσες περιπτώσεις η εισαγωγή γίνεται πάντα κατόπιν συνεννοήσεως με την Ιατρική Υπηρεσία ή τον ιατρό εφημερίας του ΕΔΟΕΑΠ κατά τις ημέρες και ώρες που ο Οργανισμός δεν λειτουργεί.
Ο ΕΔΟΕΑΠ καλύπτει το σύνολο των δαπανών νοσηλείας σε όλες τις κρατικές δομές και στα ιδιωτικά θεραπευτήρια με τα οποία έχει συνάψει συμβάσεις συνεργασίας.
Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιλέξει να νοσηλευθεί σε μη συμβεβλημένο θεραπευτήριο, θα εξοφλήσει ο ίδιος τις δαπάνες νοσηλείας του και θα προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να δικαιωθεί του ποσού που καλύπτει ο ΕΔΟΕΑΠ για τη συγκεκριμένη νοσηλεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να είναι ενήμερος ότι θα χρειαστεί να καταβάλει ο ίδιος, μέρος των εξόδων νοσηλείας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με νοσηλεία σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 210-7264885.
 
Ο Κανονισμός Υγείας ΕΔΟΕΑΠ καθώς και οι ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ, ΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ & ΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.edoeap.gr
 
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΕΔΟΕΑΠ
 Η διασφάλιση της στοματικής υγείας των ασφαλισμένων και ειδικότερα η πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και ανακούφιση από τον πόνο των παθήσεων των οδόντων, του στόματος, των γνάθων και των γύρω ιστών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της γενικής υγείας. Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ  έχοντας ως μόνιμο προσανατολισμό την προαγωγή της υγείας των ασφαλισμένων καθώς και την πρόληψη, εφαρμόζει διευρυμένη πολιτική υγείας σύμφωνα με τον Κανονισμό Υγείας του Οργανισμού.
Το ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ του ΕΔΟΕΑΠ στεγάζεται στον 4ο όροφο του κτιρίου της οδού Σισίνη με ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ από 08.00-19.00
Αποτελείται από 4 έδρες, επανδρωμένες με σύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα νέας τεχνολογίας για γενική και ειδική οδοντιατρική περίθαλψη. Στελεχώνεται από οδοντιάτρους υψηλού επιπέδου και εξειδίκευσης σε θέματα περίθαλψης, πρόληψης και θεραπείας καθώς και στην άμεση αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
Τηλ. Γραμματείας Οδοντιατρείων 210 7264762
Τα ωράρια των οδοντιάτρων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού  στην ενότητα ΙΑΤΡΟΙ ΕΔΟΕΑΠ, επιλέγοντας την ειδικότητα ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ.
Για την εξυπηρέτηση στα οδοντιατρεία και τα ραντεβού τους, οι ασφαλισμένοι μπορούν να καλούν στη γραμμή των ηλεκτρονικών ραντεβού του ΕΔΟΕΑΠ 15 315 ή δια ζώσης, στο τμήμα των ραντεβού.
Βάσει του άρθρου 11 του Κανονισμού Υγείας του ΕΔΟΕΑΠ, δικαίωμα στην οδοντιατρική περίθαλψη έχουν:
 • Τα άμεσα μέλη, με την εγγραφή τους στα μητρώα του ΕΔΟΕΑΠ
 • Τα προστατευόμενα (έμμεσα) μέλη, δύο (2) έτη μετά την εγγραφή τους στον ΕΔΟΕΑΠ.
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ            
Ο ΕΔΟΕΑΠ έχει αναπτύξει δίκτυο συνεργαζομένων Οδοντιάτρων  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να εξασφαλίσει παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης.
Οι δαπάνες που αφορούν σε οδοντοτεχνικές εργασίες και στα έξοδα για τα υλικά οδοντοτεχνίας, σύμφωνα με τον Κανονισμό Υγείας, θα επιβαρύνουν τον ασφαλισμένο, όπως ισχύει και για τις εντός του Οργανισμού οδοντοτεχνικές εργασίες.
Σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται:
Ο ασφαλισμένος επισκέπτεται τον οδοντίατρο της επιλογής του, συμβεβλημένο ή μη. Ο οδοντίατρος εξετάζει τον ασφαλισμένο και καθορίζει την απαιτούμενη θεραπεία. Η θεραπεία περιγράφεται σε γνωμάτευση την οποία εκδίδει και υπογράφει ο οδοντίατρος. Τη γνωμάτευση αυτή προσκομίζει ο ασφαλισμένος για έγκριση στον Ελεγκτή Οδοντίατρο του ΕΔΟΕΑΠ. Σε περίπτωση που η δαπάνη της θεραπείας υπολείπεται των 70,00 € δεν χρειάζεται προέγκριση από τον Ελεγκτή. Κατά τη λήξη των εργασιών ο ασφαλισμένος επισκέπτεται ξανά για έλεγχο τον Ελεγκτή και του παραδίδει την πρωτότυπη γνωμάτευση.
Σε περίπτωση επιλογής μη συμβεβλημένου οδοντιάτρου, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να προσκομίσει και το νόμιμο παραστατικό πληρωμής του οδοντιάτρου, ώστε να δικαιωθεί του ποσού που δικαιολογεί για τη θεραπεία του ο Οργανισμός.
 Το Δίκτυο Συμβεβλημένων Οδοντιάτρων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ
 
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ-ΠΑΡΟΧΕΣ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΛΕΧΩΙΔΟΣ
Το επίδομα λεχωίδος αφορά σε γυναίκες άμεσα μέλη και αποτελεί μέρος της απώλειας του μισθού τους κατά την περιγεννητική άδεια, η οποία διαρκεί 119 ημέρες (ημερολογιακές). Το Διοικητικό Συμβούλιο, σε περιπτώσεις αποχής από την εργασία λόγω τοκετού μπορεί να παρέχει στα αμέσως ασφαλισμένα θήλεα μέλη του (λεχώνες)ειδικό βοήθημα ίσο με το σύνολο των αποδοχών της από εργασία ασφαλιστέα στον ΕΔΟΕΑΠ 45 ημερών, οι οποίες λαμβάνονται από μία μόνο πηγή κατ’ επιλογή της ενδιαφερόμενης με την προϋπόθεση ότι θα προσκομιστεί βεβαίωση του εργοδότη ότι αυτή δεν έλαβε μισθό ή επίδομα για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Το παραπάνω βοήθημα παρέχεται έπειτα από αίτηση της ενδιαφερομένης ασφαλισμένης. (Αρθρο 16, παρ. 3α ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΕΔΟΕΑΠ)
Συγκεκριμένα, μετά την εξάντληση της υποχρέωσης του εργοδότη, η ασφαλισμένη μπορεί να υποβάλλει σχετική αίτηση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν για την αίτηση είναι τα εξής:
 • Υπεύθυνη δήλωση, που να  δηλώνει αν έχει άλλη εργασία
 • Βεβαίωση από τον εργοδότηπου θα αναφέρεται το διάστημα της περιγεννητικής αδείας, ποιες είναι οι μικτές μηνιαίες αποδοχές και για ποιο διάστημα έχει πληρωθεί. Αν υπάρχει και δεύτερη εργασία, επισυνάπτεται και από εκεί σχετική βεβαίωση.
ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
Σε εν ενεργεία ασφαλισμένους που απέχουν από την εργασία λόγω ασθενείας με βεβαίωση του ΕΔΟΕΑΠ και για την οποία ασφαλίστηκαν στον Οργανισμό και παρατείνεται περισσότερο από τριάντα ημέρες, παρέχεται ειδικό επίδομα το οποίο χαρακτηρίζεται ως επίδομα ασθενείας. Επίδομα ασθενείας παρέχεται έπειτα από αίτηση του ενδιαφερομένου και με τη σύμφωνη γνώμη του Αρχιάτρου του Οργανισμού, ο οποίος παρακολουθεί με την Ιατρική Υπηρεσία και τους εντεταλμένους ελεγκτές τον ασθενή όσο αυτός νοσηλεύεται κατ’ οίκον.
Ο/η ασφαλισμένος/η μπορεί να υποβάλλει την αίτηση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν για την αίτηση είναι τα εξής:
 • Υπεύθυνη δήλωση ότι ο αιτών/ούσα δεν έχει πόρους από άλλη εργασία.
 • Βεβαίωση του εργοδότη ότι κανένα ποσό δεν καταβλήθηκε στον ασθενή κατά το χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τον ένα μήνα όπου θα αναφέρονται το διάστημα της άδειας ασθενείας, ποιες είναι οι μικτές μηνιαίες αποδοχές και για ποιο διάστημα έχει πληρωθεί.
Ο χρόνος για τη χορήγηση του επιδόματος ασθενείας αρχίζει να υπολογίζεται από την επόμενη ημέρα κατά την οποία ο ασφαλισμένος συμπλήρωσε τριάντα ημέρες ασθένειας. Το ύψος του επιδόματος αυτού καθορίζεται στο 50% του συνόλου από εργασία ασφαλιστέα στον ΕΔΟΕΑΠ. Το επίδομα ασθενείας που παρέχεται με τον τρόπο αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα δίμηνο (60 ημέρες).
Για όλες τις υπόλοιπες παροχές που χορηγεί ο ΕΔΟΕΑΠ, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ΕΝΟΤΗΤΑ  Κλάδος Υγείας στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, όπου μπορούν να ενημερωθούν και για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση κάθε παροχής.
 
ΕΚΔΟΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλιση Ασθένειας (ΕΚΑΑ) αποτελεί επίσημο κοινοτικό πιστοποιητικό ασφαλιστικού δικαιώματος σε είδος (ιατροφαρμακευτική ή και νοσοκομειακή περίθαλψη) κατά τη διάρκεια της προσωρινής διαμονής σας εκτός Ελλάδος σε κρατικό νοσοκομείο. Εάν επισκεφθείτε ιδιωτικό νοσοκομείο ή ιδιώτη γιατρό, θα υποβληθείτε σε πρόσθετη δαπάνη.
Η ΕΚΑΑ χορηγείται στους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ άμεσα και δωρεάν, κατόπιν συμπλήρωσης σχετικής αίτησης στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων (ισόγειο κτιρίου οδού Σισίνη) και στο Γραφείο της Θεσσαλονίκης και είναι αυστηρά προσωπική. Επισημαίνεται ότι  για κάθε μέλος της οικογένειάς σας θα πρέπει να ζητάτε την έκδοση ξεχωριστής κάρτας, ακόμη και για αβάπτιστο παιδί). Ισχύει για το αναγραφόμενο διάστημα – ένα έτος-  εφόσον βέβαια τηρείτε την ιδιότητα του ασφαλισμένου  μέλους στον ΕΔΟΕΑΠ. Η κάρτα εξασφαλίζει ότι θα έχετε την ίδια πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου τομέα (π.χ. έναν γιατρό, ένα φαρμακείο, ένα νοσοκομείο ή ένα κέντρο υγειονομικής περίθαλψης) με τους πολίτες της χώρας την οποία επισκέπτεστε.
Η ΕΚΑΑ δεν ισχύει για προγραμματισμένη θεραπεία. Στην περίπτωση προγραμματισμένης νοσηλείας που δεν πραγματοποιείται στην Ελλάδα, απαιτείται συμπλήρωση σχετικής αίτησης προς έγκριση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων για την έκδοση του κοινοτικού εντύπου S2 (πρώην Ε112). Το έντυπο αυτό σας εξασφαλίζει το δικαίωμα σε παροχές που προβλέπονται στο κράτος υποδοχής εκ μέρους του οικείου φορέα ασφάλισης ασθένειας.
Σε κάθε περίπτωση, οι ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, οι υπάλληλοι του Τομέα Υγείας Περίθαλψης καθώς και το Γραφείο Εξυπηρέτησης ασφαλισμένων, βρίσκονται στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία.
 

ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΤ

Δημοσιέυτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ το νέο Οργανόγραμμα της ΕΡΤ 


Ολόκληρη η απόφαση στη Διαυγεια https://diavgeia.gov.gr/doc/%δ

 

Σελίδα 9 από 271

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Κανένα γεγονός

Η σελίδα μας στο Facebook

Facebook Image

Athens - Electronix 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΓΑΒΡΙΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ  ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΗ ΝΙΚΟΥ


Δεν μπορείς να ζητάς από τους άλλους αξιοπρέπεια χωρίς πρώτα απ'όλους εσύ να είσαι αξιοπρεπής.... Κρίμα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΤ HD

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα "Σύστημα Υψηλής Ευκρίνειας HD & ΕΡΤ" την οποία οργάνωσε ο σύλλογός μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Το πληροφοριακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στις παρουσιάσεις των ομιλητών μπορείται να το δείτε εδώ

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

Ενημέρωση δικηγόρων ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ για ΚΥΑ 2019

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 1

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 2

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 3

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 4

Ραδιοφωνικό μουσείο - πάρκο ΕΡΤ

Α-Δ ΔΙΔΥΜΩΝ_18.JPG
Image Detail
Α-Δ ΖΑΤΟΥΝΑΣ_6.JPG
Image Detail
GO_TO_TOP