Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΔΕΚ

ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ  στην  ΑΠΕΡΓΙΑ  στις 14 ΔΕΚ

 Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ καλεί τα μέλη και τους συναδέλφους σε μαζική και ενεργό συμμετοχή στην μεγάλη

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

στις 14 Δεκέμβρη 2017

μαζί με τη ΓΣΕΕ, & ΑΔΕΔΥ, με την ΠΟΣΠΕΡΤ

με τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα,

με τους συνταξιούχους και τη νεολαία σε όλη τη χώρα.

Για να αντισταθούμε στις αντεργατικές – αντικοινωνικές πολιτικές και στις εντολές της ΤΡΟΙΚΑ, για κατάργηση του Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, που το εργατικό κίνημα με αγώνες και θυσίες έχει κατακτήσει.

Για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με δίκαιες ισότιμες αμοιβές και συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Για τη νόμιμη απόδοση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Για τη μισθολογική ένταξη της προϋπηρεσίας των συναδέλφων του ΠΔ 164/2004 και των νεοπροσληφθέντων.

Για μια ΕΡΤ ενιαία, ανεξάρτητη, αντικειμενική, με πολιτισμό και ψυχαγωγία, για την κοινωνία και την ομογένεια.

Για τη διαφύλαξη των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των εργατικών νόμων.

 

Συγκέντρωση και πορεία στις 11:00

στην Πλατεία Κλαυθμώνος

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΣΥΜΗΤΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΟΕΑΠ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

Αγία Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2017

Live στο : footage.ert.gr/events/pasimite.html

                                                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών & Τεχνικών της ΕΡΤ, στα πλαίσια της ενημέρωσης των μελών του, σας προσκαλεί στη συζήτηση που διοργανώνει με θέμα: Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις νέα δεδομένα για τους Τεχνικούς. Θα αναλυθούν τα ασφαλιστικά και    συνταξιοδοτικά ζητήματα,    που απασχολούν τον   Τεχνικό Κλάδο, η  μετάβαση από το ΙΚΑ στον ΕΦΚΑ, από το ΤΕΑΠΕΡΤ στο ΕΤΕΑΕΠ και τώρα στον ΕΔΟΕΑΠ. Στην συζήτηση θα συμμετέχει και η Φωτεινή Περδίκη Γεν.Διευθύντρια του ΕΔΟΕΑΠ και συνεργάτες της , θα τοποθετηθούν σε ζητήματα του νέου Φορέα.

την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 στις 09:30 - 13:30

στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

1ος όροφος Studio D

Μεσογείων 432 Αγία Παρασκευή

Live στο : footage.ert.gr/events/pasimite.html

Περισσότερα...

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΥΜΗΤΕ 10/10/2017


Αγία Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες  –φοι,

η νέα ραδιοτηλεοπτική περίοδος βρίσκει την ΕΡΤ ΑΕ με νέα Διοίκηση και διαφορετική αντίληψη, με όραμα για το παρόν και το μέλλον της ΕΡΤ, αλλά και με πλήθος συσσωρευμένων προβλημάτων, τόσο στον τομέα της Τεχνικής λειτουργίας  όσο και στη γενικότερη διοικητική, οικονομική και παραγωγική πραγματικότητα της Εταιρείας.

Ο Σύλλογός μας από τις πρώτες μέρες της εγκατάστασης της νέας Διοίκησης ζήτησε και πραγματοποιήθηκαν ειδικές συναντήσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωστόπουλο, τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θαλασσινό, με τους Υπηρεσιακούς παράγοντες της Νομικής Υπηρεσίας, της ΓΔΔΟΥ και της ΓΔ Τεχνολογίας της ΕΡΤ ΑΕ, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Μέσα από την ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση, που έγινε - και θα συνεχιστεί - μας δόθηκε η δυνατότητα εκ νέου να προβάλουμε τις διεκδικήσεις μας, να αναπτύξουμε τις θέσεις του Συλλόγου μας και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας με στέρεα και τεκμηριωμένα επιχειρήματα σε όλα ζητήματα που θέσαμε προς συζήτηση - (παρακάτω επιστολή).

Περισσότερα...

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΣΥΜΗΤΕ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ


Αγία Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου  2017

Αριθ. Πρωτοκ. : 280

Συνάντηση Προεδρείου ΠΑΣΥΜΗΤΕ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ ΑΕ


Αξιότιμε κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε της ΕΡΤ ΑΕ,

στη σημερινή πρώτη συνάντηση μας, από την ανάληψη των καθηκόντων σας θέλουμε κατά αρχήν να σας καλωσορίσουμε και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο και ιδιαίτερα  σημαντικό έργο της αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ ΑΕ σε παραγωγική και ανταγωνιστική πορεία, την οποία θα στηρίξουμε όπως διαχρονικά έχουμε αποδείξει.Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον Τεχνικό κλάδο της ΕΡΤ. Το Σωματείο μας έχει ιδρυθεί και λειτουργεί αδιάκοπα, εδώ και 45 χρόνια, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των μελών του, αλλά και την ύπαρξη και ανάπτυξη της ΕΡΤ, ως δημόσιου, ανεξαρτήτου, ενιαίου φορέα.Θέλουμε να εκφράσουμε και να τονίσουμε την καθοριστική συμμετοχή του Τεχνικού κλάδου στη λειτουργία της ΕΡΤ, ισότιμα με τους άλλους κλάδους εργαζομένων.

Θέτουμε υπ’ όψιν σας τα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας:

Περισσότερα...

 

Ανταπάντηση ΠΑΣΥΜΗΤΕ στη ανακοίνωση της ΕΡΤ 14/7/17

Ανταπάντηση ΠΑΣΥΜΗΤΕ στη  ανακοίνωση της ΕΡΤ


Συναδέλφισσες -φοι

‘’Ο άμωρος λόγος κι ο κάλπικος παράς μένει στο νοικοκύρη’’

Αν και αυτή η παλιά παροιμία  θα μπορούσε  να είναι το μοναδικό περιεχόμενο της απάντησής μας  στην Διοίκηση της ΕΡΤ,  η οποία  με μία  ανακοίνωση – λίβελλο, που δείχνει ξεκάθαρα  το  ποιόν  αλλά και τον πανικό τους, απαντά  στην χθεσινή  καταγγελία μας, οπότε  είμαστε  υποχρεωμένοι  να υπερασπιστούμε εκτός  των άλλων  και την αλήθεια.

Προκαλούμε λοιπόν  τη  Διοίκηση  να δημοσιοποιήσει  τα  ηχογραφημένα πρακτικά  της συνεδρίασης, στην οποία  ασφαλώς  ακούγονται  οι φωνές  και οι ύβρεις  του  ασκούντος  χρέη   ΓΔ  Τεχνολογίας  κ.  Μιχαλίτση, και τότε ο καθείς  θα αντιληφθεί ποιος  ήταν  σε «παραλήρημα». Αν  η δική μας  ανακοίνωση  βρίθει ‘’ανακριβειών’’  και αν  όπως  ψευδόμενοι  μας  λέτε  «ψεύτες»,  ο κόσμος  και οι  εργαζόμενοι  θα κρίνουν ποιος  στ΄ αλήθεια  ψεύδεται. Εξάλλου  μόνοι σας  αποκαλύπτεσθε  αναφέροντας  στην ανακοίνωση,  πως  ο κ.  Κασιμάτης  στην αποχώρησή του  απείλησε  με μήνυση.  Ξέρετε  πολλούς που χωρίς  λόγο  φθάνουν  σ΄ αυτό το σημείο;

Περισσότερα...

 

Απάντηση της Διοίκησης της ΕΡΤ στον ΠΑΣΥΜΗΤΕ 13.07.2017

Απάντηση της Διοίκησης της ΕΡΤ στον ΠΑΣΥΜΗΤΕ 13.07.2017

13 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΥΜΗΤΕ

Αγία Παρασκευή 13 Ιουλίου 2017

Η Διοίκηση της ΕΡΤ αναγκάζεται να απαντήσει σε παραληρηματική ανακοίνωση του Προεδρείου του Σωματείου ΠΑΣΥΜΗΤΕ, η οποία επιτίθεται με ανοίκειο τρόπο στη Διοίκηση της ΕΡΤ. Η ανακοίνωση βρίθει ανακριβειών και αποδεικνύει ότι οι συντάκτες της έχουν παρεξηγήσει το θεσμικό τους ρόλο και πιστεύουν ότι πρέπει να διοικούν οι ίδιοι την ΕΡΤ. Tα γεγονότα είναι τα παρακάτω:

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΜΗΤΕ ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ να παρευρεθεί στο ΔΣ της ΕΡΤ και να υποβάλει αίτημα να συμμετέχει με έκφραση άποψης σε τέσσερα τεχνικά θέματα. Είναι απολύτως  ανακριβές ότι ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας απαιτούσε να φύγει ο κ. Κασιμάτης έξω από την αίθουσα.

Ακολούθως, κλήθηκε ο κ. Κασιμάτης να αποχωρήσει από την αίθουσα (όπως συμβαίνει πάντα) για να συσκεφθεί το ΔΣ και να αποφασίσει επί του αιτήματός του. Το ΔΣ αποφάσισε ομοφώνως ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα. Επανήλθε ο κ. Κασιμάτης, του ανακοινώθηκε η απόφαση, του ζητήθηκε όποιες απόψεις έχει επί τεχνικών θεμάτων να τις υποβάλει εγγράφως ή με παράσταση που θα αιτηθεί στην αρμόδια Γενική Διεύθυνση ή Διεύθυνση, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, απείλησε με μήνυση το Γ. Δ. Τεχνολογίας και αποχώρησε.

Αυτά είναι τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν ενώπιον του ΔΣ και είναι βεβαίως καταγεγραμμένα.

Με την ευκαιρία η Διοίκηση της ΕΡΤ διευκρινίζει τα παρακάτω:

  1. Σέβεται το θεσμικό ρόλο των Σωματείων της ΕΡΤ ως προς την υποβολή αιτημάτων σχετικών με τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά δεν είναι διατεθειμένο να επιτρέψει οποιαδήποτε παρεξήγηση επ΄ αυτού. Την ευθύνη για τη διοίκηση της ΕΡΤ και τη χάραξη πολιτικής της εταιρείας την ασκεί η ίδια, έχει την ευθύνη και απολογείται γι’ αυτήν. Δεν αποδέχεται ούτε πρόκειται να αποδεχθεί να εκχωρηθεί έστω και μέρος της σε άτομα ή συλλογικότητες που δεν έχουν επ’ αυτών καμία ευθύνη ή δικαιοδοσία. Οι πάντες γνωρίζουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της «συνδιοίκησης» όπου και αν αυτή έχει εφαρμοστεί. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα θεσμικό, συλλογικό ή δημοκρατικό δικαίωμα συμμετοχής του ΠΑΣΥΜΗΤΕ που παραβιάστηκε.
  2. Ως προς το πραγματικό θεσμικό δικαίωμα των εργαζομένων, υπενθυμίζουμε ότι στο ΔΣ της ΕΡΤ υπάρχει εκπρόσωπος των εργαζομένων, με θεσμικό ρόλο, που έχει εκλεγεί με διαδικασίες που οργάνωσε και έλεγξε η ΠΟΣΠΕΡΤ, Γενικός Γραμματέας της οποίας είναι ο κ. Κασιμάτης. Με την ευκαιρία αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που εμποδίζει (εδώ και 1,5 χρόνο) τη συνδικαλιστική ηγεσία να προκηρύξει εκλογές και για τη δεύτερη θέση των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος τους;
  3. Ως προς τη συστηματική επίθεση στη Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας, το Προεδρείο του ΠΑΣΥΜΗΤΕ δεν κατανοεί ότι τέτοιες επιθέσεις στρέφονται πρώτα απ’ όλα εναντίον των μελών του Σωματείου τους. Αυτοί είναι εκείνοι που συντάσσουν προδιαγραφές, λειτουργούν, επισκευάζουν και συντηρούν τον εξοπλισμό και συμμετέχουν στη διαμόρφωση της πολιτικής και της στρατηγικής της εταιρείας μέσα από τις υπηρεσιακές μονάδες της ΕΡΤ. Και το κάνουν πολύ καλά. Το Προεδρείο του ΠΑΣΥΜΗΤΕ γνωρίζει καλά, επίσης, ότι κανένας από τους δύο  διαγωνισμούς της προμήθειας των πομπών που διεξήχθησαν μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ δεν κηρύχθηκε άγονος λόγω σφάλματος στις προδιαγραφές, αλλά για άλλους λόγους που σχετίζονται με σφάλματα των προμηθευτών.
  4. Τέλος, αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων της ΕΡΤ και της κοινής γνώμης, να κρίνουν αν αποτελεί σύμπτωση ή όχι η ταυτόχρονη επίθεση στην ΕΡΤ και στον Γενικό Διευθυντή Τεχνολογίας Ν. Μιχαλίτση προσωπικά, και μάλιστα για το ίδιο θέμα και με τα ίδια έωλα επιχειρήματα, από τη μία της Digea και από την άλλη του Προεδρείου του ΠΑΣΥΜΗΤΕ.
 

Σελίδα 9 από 268

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Κανένα γεγονός

Η σελίδα μας στο Facebook

Facebook Image

Athens - Electronix 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΓΑΒΡΙΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ  ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΗ ΝΙΚΟΥ


Δεν μπορείς να ζητάς από τους άλλους αξιοπρέπεια χωρίς πρώτα απ'όλους εσύ να είσαι αξιοπρεπής.... Κρίμα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΤ HD

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα "Σύστημα Υψηλής Ευκρίνειας HD & ΕΡΤ" την οποία οργάνωσε ο σύλλογός μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Το πληροφοριακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στις παρουσιάσεις των ομιλητών μπορείται να το δείτε εδώ

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

Ενημέρωση δικηγόρων ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ για ΚΥΑ 2019

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 1

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 2

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 3

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 4

Ραδιοφωνικό μουσείο - πάρκο ΕΡΤ

Α-Δ ΖΑΤΟΥΝΑΣ_10.JPG
Image Detail
6. Α-Δ ΚΑΨΑΛΗ ΚΥΘΗΡΩΝ.JPG
Image Detail
GO_TO_TOP