Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγ. Παρασκευή 15/01/2020

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Κόντρα σε όσους θέλουν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι, χαρακτηρίζοντας την περιφρόνηση του καταστατικού, και την απαξίωση των διαδικασιών που ορίζει για την πορεία προς τις σωματειακές εκλογές ως «συνδικαλιστική αξία», και μάλιστα μετά και την τρίτη δικαστική απόφαση που απέρριψε τα σαθρά επιχειρήματα, τις ανυπόστατες και ψευδείς δηλώσεις της πλευράς του απελθόντος προέδρου αλλά και τη βασιμότητα των λεγομένων του μάρτυρα υπεράσπισης πρόεδρο της ΕΕΕρτ, όλοι εμείς που απαρτίζουμε το προσωρινό Δ.Σ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ μέλος του οποίου είχε ορισθεί ακόμα και ο απελθών πρόεδρος Κασιμάτης (ο οποίος δεν δέχτηκε να συμμετάσχει) θα προχωρήσουμε - όπως έχουμε εξαρχής δηλώσει – ενωτικά, χωρίς αποκλεισμούς ,με διαφάνεια στις αρχαιρεσιακές συνελεύσεις τον ερχόμενο Μάρτιο και αμέσως μετά σε εκλογές όπως προβλέπεται, με απόλυτη προσήλωση στο καταστατικό μας, στις δημοκρατικές αξίες, στην αλήθεια και με απόλυτο σεβασμό στην νόμιμα και ανόθευτα εκφρασμένη κρίση των μελών μας .

Το ποιος σέβεται το καταστατικό , τις δημοκρατικές αξίες, την αλήθεια και προπαντός τον εαυτό του καταδεικνύεται και στο ανυπόγραφο «ψήφισμα» που διακινήθηκε πρόσφατα από τον απελθόντα πρόεδρο Κασιμάτη, στο οποίο εκτός του παραληρηματικού χαρακτήρα του περιέχει και μια κατηγορία εναντίον των μελών του προσωρινού Δ.Σ που ξεπερνά ακόμα και τα γνωστά όρια του θράσους και της γκεμπελίστικης τακτικής στην οποία έχει ξεπέσει. Το προσωρινό Δ.Σ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ που διορίστηκε με τρείς συνεχόμενες δικαστικές αποφάσεις για να προχωρήσει ο σύλλογός μας επιτέλους σε εκλογές, κατά τον συμπράττοντα με τους αγαπημένους συνδικαλιστές του Προκοπάκη της ΝΕΡΙΤ, και των πρωτοπαλίκαρων του Καψή , είναι «νόθο» γιατί πειθάρχησε σε μια δικαστική διαδικασία που όπως λέει «είναι συνυφασμένη με τις μαύρες σελίδες του εργατικού κινήματος».

Να του θυμίσουμε ότι οι «μαύρες σελίδες» στο εργατικό κίνημα γράφτηκαν από «συνδικαλιστές» που έγιναν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας , από εκείνους που έτρεχαν σε μυστικές συσκέψεις με τον Καψή το καλοκαίρι του ’13, τότε που όλοι εμείς είμαστε απολυμένοι στους δρόμους, από εκείνους που δρούσαν τις πιό κρίσιμες ώρες του αγώνα μας σαν πεμπτοφαλαγγίτες μοιράζοντας ηττοπάθεια και προτρέποντας τους συναδέλφους να συνθηκολογήσουν και να δεχτούν μια ατιμωτική δίμηνη και συνταγματικά θνησιγενή σύμβαση έργου στη ΔΤ, από εκείνους που δημόσια η τότε διοίκηση των Σαμαροβενιζελικών μορφωμάτων θεωρούσε «καλά παιδιά», από τους ίδιους που και σήμερα για μια ακόμα φορά προσπαθούν να παρασύρουν με ψεύτικα ταξίματα και υποσχέσεις τους εργαζόμενους , να τους αποκοιμίσουν και να τους απομακρύνουν από την ομοσπονδία μας που είναι η μοναδική θεσμικά κατοχυρωμένη , νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη σύμπραξη των πρωτοβάθμιων σωματείων που την απαρτίζουν. «Μαύρες σελίδες» στο εργατικό κίνημα έγραψαν και γράφουν αυτοί οι σφουγγοκωλάριοι της εξουσίας που φορώντας περιστασιακά μανδύες διαφόρων χρωμάτων, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην υπάρχει όχι μόνο εργατικό κίνημα αλλά ούτε καν η παραμικρή μαζική κίνηση αντίστασης στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την εργοδοτική αναλγησία και τα αντεργατικά μέτρα που θεσπίζουν οι κυβερνητικές πλειοψηφίες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδάρια και δεν μπορεί να διανύσει την απόσταση που το χωρίζει από την αλήθεια όσες πατερίτσες και να χρησιμοποιήσει από αυτές που του προσφέρουν οι πεμπτοφαλαγγίτες και οι προβοκάτορες του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Και η αλήθεια είναι αυτή που διατυπώνεται στο φως και δημόσια με επιχειρήματα , δημοκρατικό διάλογο και ντοκουμέντα και δεν φοβάται την κάλπη. Σε αντίθεση το ψέμα ρητορεύει μόνο όταν έχει εξασφαλισμένο το βήμα και τη φίμωση εκείνων που ρίχνουν φώς πίσω από τις κουρτίνες των μεγάλων γραφείων και στα σκοτάδια των υπογείων και των διαδρόμων. Το ψέμα δεν φοβάται την κάλπη μόνο όταν έχει εξασφαλίσει ότι η λάσπη και η διαβολή που είναι τα όπλα του θα έχουν απλώσει παντού το σκοτάδι και τη θολούρα.

Από την αρχή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θέλουμε να προχωρήσουν οι διαδικασίες στην κατεύθυνση της υπογραφής μιας ΣΣΕ που θα έχει και θεσμικό και μισθολογικό περιεχόμενο , μιας ΣΣΕ που θα εκφράζει τις ανάγκες και τα δίκια των συναδέλφων μας και πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά κι όχι σαν ένα τρεμάμενο χέρι που θα κουνιέται ασθενικά κουνώντας μια βεντάλια σε «ένδειξη διαμαρτυρίας».

Το προσωρινό Δ.Σ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ καταδικάζει κάθε ενέργεια που υποβαθμίζει τον κλάδο μας και που απαξιώνει την επιστημονική γνώση και επαγγελματική εμπειρία και ικανότητα των μελών μας. Σε αυτό το πλαίσιο καταγγέλλουμε τη διοίκηση και όσους δημοσιογράφους πειθαρχούν στις εντολές της και χρησιμοποιούν υπολογιστές, laptop, κινητά κλπ προκειμένου να μεταδώσουν εικόνα και ήχο υποκαθιστώντας τον εξειδικευμένο τεχνικό που έχει και τις γνώσεις και την εμπειρία να χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα μέσα με τον σωστό τρόπο που απαιτείται από μια δημόσια ραδιοτηλεόραση. Για μας τόσο η πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΡΤ όσο και εκείνη της ΕΕΕρτ που αναφέρονταν στις γνωστές καταγγελίες για τη μετάδοση της ΕΡΤ από τον λευκό οίκο κατά το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού, είναι υποκριτικές, αφού μέχρι και σήμερα αυτή πρακτική τηλεοπτικής κάλυψης με κινητά, που δήθεν καταγγέλλεται ως ερασιτεχνική και απαράδεκτη για δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, εφαρμόζεται στην ΕΡΤ με τις εντολές της διοίκησης και τη στήριξη των «συνδικαλιστών» που την πλαισιώνουν (πέρυσι ένας από αυτούς που είναι και πρόεδρος σωματείου παρατηρούσε την ανταποκρίτρια στο Λονδίνο όχι γιατί χρησιμοποιούσε το κινητό της για μετάδοση ρεπορτάζ από τη γέφυρα στον Τάμεση αλλά γιατί δεν είχε selfie stick!!!).

Καταγγέλλουμε επίσης τη διοίκηση γιατί παραβιάζει πιέζει αφόρητα τους εργαζόμενους ειδικά στα συνεργεία εξωτερικών μεταδόσεων , παραβιάζοντας κατάφωρα τα νόμιμα ωράρια εργασίας των συναδέλφων τεχνικών και τα κενά που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ τους χωρίς να νοιάζεται για την ασφάλεια και υγείας τους .

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές απειλές ,που αφορούν το παρόν και το μέλλον της ΕΡΤ και το δικό μας και γι αυτό πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι με ελπίδα και εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις και αξίες , να προχωρήσουμε όπως ορίζει το καταστατικό μας κι όπως έχει δεσμευτεί και εγγυάται το προσωρινό Δ.Σ στις διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν στις εκλογές , όπου ο καθένας μας θα εκφραστεί δημοκρατικά κι ελεύθερα και θα επιλέξει τους καταλληλότερους και τους ικανότερους .

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος - Γ. Βωβός

Ο Γενικός Γραμματέας - Δ. Κούνης

 

Η τιμωρία του ψεύτη είναι ότι δεν θα δεί ποτέ το ψέμα του να «γερνάει»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγία Παρασκευή 17/12/2019

Το απελθόν Δ.Σ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ και ειδικά ο απελθών πρόεδρός του, βλέποντας ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν τον δρόμο της εξαπάτησης και της παραπληροφόρησης δημοσιοποίησαν μια ανακοίνωση – καταγγελία έχοντας ακόμα την πεποίθηση ότι η επανάληψη θα μετατρέψει το ψέμα τους σε αλήθεια.

Η αλήθεια είναι ότι η θητεία τους είχε ήδη λήξει και ούτε καν μπήκαν στον «κόπο» να δεσμευτούν δημόσια με μία ανακοίνωση ότι θα προχωρήσουν άμεσα σε εκλογές με τον τρόπο που ορίζει σαφώς το καταστατικό του συλλόγου μας.

Κατόπιν «εορτής» και αφού ήδη με δικαστική απόφαση που προκλήθηκε κατόπιν αίτησης συναδέλφων – μελών του ΠΑΣΥΜΗΤΕ ορίσθηκε ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ στο οποίο μάλιστα υπάρχουν ο απελθών πρόεδρος Κασιμάτης και μέλη του επίσης απελθόντος Δ.Σ , μας ανακοινώνουν ΤΩΡΑ ότι στις 9/12/19 , δηλαδή πριν την εκδίκαση της αίτησης (τυχαίο;) είχαν αποφασίσει τη «δρομολόγηση των εκλογικών διαδικασιών», αλλά όπως φαίνεται μέχρι σήμερα το κρατούσαν μυστικό.

Μέσα στον πανικό και την οργή τους που δεν ευοδώθηκαν τα κρυφά τους σχέδια, κατέφυγαν σε ένα ακόμα χονδροειδές ψέμα που αυτοαποκαλύπτεται εκ των πραγμάτων, ότι δήθεν «κύριος σκοπός της ενέργειας αυτής είναι το μπλοκάρισμα των εκλογικών διαδικασιών», ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο δεδομένου ότι ο ρόλος και ο σκοπός του ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ Δ.Σ είναι να δρομολογήσει τις διαδικασίες προς τις εκλογές όπως ορίζει το καταστατικό μας, σε συνθήκες που δεν χωρά η τρομοκρατία, οι απειλές και η εξαπάτηση, και να διαχειριστεί μόνο «τις επείγουσες και μη δεκτικές αναβολής υποθέσεις» του συλλόγου μας.

Δεύτερο ψέμα που χρησιμοποιούν για να επιβιώσουν στο φώς της αλήθειας , είναι ότι δήθεν «δυναμιτίζονται οι διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των μελών μας και όλων των συναδέλφων μας», επειδή όπως λένε δεν μπορούν να συνεχίσουν ως «σύμπραξη» με την ΕΕΕρτ και την ΣΕΚΟΧΕΡΤ την «διαπραγμάτευση» με τη διοίκηση για την υπογραφή ΣΣΕ, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η θητεία τους ήδη είχε λήξει και πως ακόμα και να μην υπήρχε δικαστική απόφαση που να ορίζει προσωρινό Δ.Σ που θα εφαρμόσει τις καταστατικές προβλέψεις για τις εκλογές, η λεγόμενη «σύμπραξη» (που ειρήσθω εν παρόδω έγινε χωρίς να ρωτήσουν κανέναν μας) δεν είχε πλέον νομικά και ηθικά δεσμούς που να την κρατούν ζωντανή και συνεπώς η αναστολή των όποιων «διαπραγματεύσεων» με τη διοίκηση ήταν προδιαγεγραμμένη.

Το «οξύ- μωρο» όμως αφορά στην «αίτηση ανακοπής» της υφιστάμενης δικαστικής απόφασης διορισμού προσωρινής διοίκησης στον ΠΑΣΥΜΗΤΕ που υποβλήθηκε σήμερα. Μία αίτηση – νομικό έγγραφο στην οποία ανάμεσα στις ανακρίβειες, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, ομολογούν σε μια έκρηξη αντίφασης πως ζητούν επί της ουσίας ακριβώς τα ίδια (διορισμός προσωρινής διοίκησης) και το σημαντικότερο αναγνωρίζουν ότι με βάση το νόμο κι όχι εξαιτίας μας, η έναρξη των εκλογικών διαδικασιών είναι αυτή που αναστέλλει στην πράξη την διαπραγματευτική δυνατότητα της λεγόμενης «σύμπραξης».

Τόσο πολύ τα έχουν χαμένα ώστε έφτασαν να ζητούν να τους παραδώσουμε αυτά που οι ίδιοι δεν μας έχουν παραδώσει ακόμα, δηλαδή να τους επιστρέψουμε κάτι που δεν μας έδωσαν όπως π.χ το ταμείο και το βιβλίο των πρακτικών το οποίο μέχρι χθες τουλάχιστον που μας το έδειξαν δεν είχε καμία καταγραφή τους τελευταίους μήνες (το τονίζουμε διότι μπορεί εν τω μεταξύ να παρουσιαστούν εγγραφές από το πουθενά)

Είναι θράσος να μιλούν για υπονόμευση των «διεκδικήσεων και των δικαιωμάτων» των μελών μας αυτοί που μέχρι σήμερα δεν έχουν βγάλει ούτε μια ενημερωτική ανακοίνωση , δηλαδή μια δεσμευτική για αυτούς πράξη, σχετικά με το αληθινό περιεχόμενο των όσων ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των «διαπραγματεύσεων».

Μια ανακοίνωση που να περιγράφει τουλάχιστον πως άραγε υπερασπίστηκαν τα δικαιώματά μας όταν π.χ άκουγαν τους διοικούντες να τους δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν εκτός ΣΣΕ στην εφαρμογή μέτρων όπως αυτό της διασύνδεσης της κάρτας εισόδου με την μισθοδοσία και τον έλεγχο τήρησης ωραρίου, της υποχρέωσης των ηχοληπτών να είναι 6 συνεχόμενες ώρες πάνω από τη κονσόλα, της τοποθέτησης των ηλεκτρονικών σε έναν «κάδο» από τον οποίο θα μπορεί η διοίκηση να παίρνει όποιον θέλει και να τον μετακινεί σε οποιοδήποτε τμήμα ακόμα κι αν είναι άσχετο με τα καθήκοντα που ασκούσε μέχρι σήμερα. Μια ανακοίνωση που να μας έλεγαν πως άραγε «διεκδίκησαν» ώστε να έχει π.χ και μισθολογικό περιεχόμενο αυτή η ΣΣΕ, η πως αντέδρασαν δυναμικά και αποφασιστικά ως συνδικαλιστές όταν άκουγαν από τα στόματα της διοίκησης ότι δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιου είδους περιεχόμενο.Το μόνο που αποδεικνύεται είναι αυτό που δημοσιεύθηκε στην «διαύγεια», ότι δηλαδή με τη δική τους σύμφωνη γνώμη θα προσληφθούν 31 σύμβουλοι και μετακλητοί (έτσι υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και διεκδικούν τα συμφέροντά τους;).

Τονίζουμε την ανυπαρξία των ανακοινώσεων από την απελθούσα διοίκηση του ΠΑΣΥΜΗΤΕ , η οποία στα δικόγραφα της επικαλείται όχι δικές της ανακοινώσεις αλλά της ΕΕΕρτ, διότι μόνο μέσω αυτής της επίσημης δημόσιας ενυπόγραφης ενημέρωσης δεσμεύονται κι όχι με τα όσα λένε στο κυλικείο στους διαδρόμους και προσωπικά στον καθένα, τα οποία σχεδόν πάντοτε περιγράφουν μια εικόνα που απέχει πολύ από την πραγματικότητα, την οποία φυσικά κρύβουν επιμελώς από τους συναδέλφους μας για το καλό των οποίων δήθεν αγωνίζονται.

Φαίνεται ότι και οι ίδιοι πιστεύουν στην ψευτιά τους, όταν τη βλέπουν τυπωμένη, αφού τολμούν να γράφουν στην νόθα ανακοίνωσή τους στην οποία παράνομα διατηρούν την ιδιότητα των μελών ενός Δ.Σ που δεν υπάρχει πλέον , ότι « Μετά από 12 χρόνια χωρίς Σ.Σ.Ε., που όλοι γνωρίζουμε τους υπευθύνους, δεν θα επιτρέψουμε για μια ακόμα φορά να μπουν τα ίδια πρόσωπα τροχοπέδη στην υπογραφή της Σ.Σ.Ε».

Μήπως την ώρα που έγραφαν αυτή ειδικά την πρόταση κοιτούσε ο απελθών πρόεδρος Κασιμάτης τον εαυτό του στον καθρέφτη , γιατί και εμείς και όλοι οι συνάδελφοι θυμούνται ποιοι ήταν τότε στο Δ.Σ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, και τι ρόλο έπαιξαν και στο θέμα της ΣΣΕ .

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν υπάρχει κανένας άλλος σκοπός σε αυτό το προσωρινό Δ.Σ παρά η ομαλή – καταστατική πορεία προς τις εκλογές στις οποίες εσείς και μόνο εσείς θα αποφασίσετε ποιους θα εμπιστευτείτε, ποιοι δεν σας κρύβουν την αλήθεια, ποιοι δεν σας θεωρούν πρόβατα, ποιοι έχουν ανιδιοτελή κίνητρα και μπορούν χωρίς «άνωθεν» καθοδηγήσεις και εντολές να υπηρετήσουν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τα συμφέροντά μας, το παρόν και το μέλλον μας.

Ήλθε ή ώρα της αλήθειας και της ευθύνης και πλέον κανείς μας δεν πρέπει να αντιμετωπίζει το παρόν και το μέλλον του σαν «ρώσικη ρουλέτα» . Οι εξελίξεις τρέχουν και ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται τα κυβερνητικά σχέδια για την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους, δυστυχώς με την ανοχή αν όχι με τη συναίνεση του απελθόντος προεδρείου του συλλόγου μας. Όλοι πρέπει να είμαστε αφυπνισμένοι και έτοιμοι να υπερασπιστούμε ενωμένοι αποτελεσματικά και νικηφόρα κάθε απειλή.

Ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να ζει χωρίς να λέει ψέματα

(Α. Καμύ)

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος - Γ. Βωβός
Ο Γενικός Γραμματέας - Δ. Κούνης

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. – ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ

Αγία Παρασκευή 16/12/2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σεβόμενοι την ιστορία του σωματείου μας, τις καταστατικές του πρόνοιες και προβλέψεις αλλά και τις θεμελιώδεις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως επίσης και την από 13/12/2019 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών περί διορισμού προσωρινής διοίκησης στον ΠΑΣΥΜΗΤΕ, ανταποκρινόμενο στην αίτηση και τις προτάσεις μελών του σωματείου μας, συνεδριάσαμε σήμερα Δευτέρα 16/12/2019 στις 11.15 π.μ και με δημοκρατικές – καταστατικές διαδικασίες συγκροτήσαμε το νέο Δ.Σ το οποίο όπως  ορίζει και η απόφαση θα «διαχειρίζεται τις επείγουσες και μη δεκτικές αναβολής υποθέσεις».

Τα μέλη του προσωρινού Δ.Σ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ είναι οι : Δ. Κούνης, Γ. Κασιμάτης, Γ. Βώβος, Μ. Συγλέτος, Δ. Φλώρος, Α. Καρέλλας, Ε. Ταμήλια, Ε. Αργύρης, Δ. Μάντζαρης, Α. Κουρουνιώτης, Ι. Γίγας, Γ. Ανυφαντής, Δ. Νταής, Γ.Τσιτιρίδης, Χ. Γιαννόπουλος.

Κατόπιν ψηφοφορίας όπως ορίζει το καταστατικό προέκυψε το εξής προεδρείο του Δ.Σ:

πρόεδρος Γ. Βώβος, Γ. Γραμματέας Δ. Κούνης, Α΄αντιπρόεδρος Α. Κουρουνιώτης, Β΄Αντιπρόεδρος Γ. Ανυφαντής, γραμματέας δημ. σχέσεων Δ. Νταής, ειδ. γραμματέας Α. Καρέλλας, έφορος Δ. Φλώρος (ταμίας παραμένει η συνάδελφος Ε. Ταμήλια)

Προσηλωμένοι στο στόχο μας, που είναι η ενότητα, η ανάκτηση του ισχυρού ρόλου που είχε ανέκαθεν το σωματείο μας, συμμετέχοντας ενεργά με ισχυρή παρουσία σε όλα τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα, αποφασίσαμε στην πρώτη μετά τη συγκρότηση του Δ.Σ συνεδρίαση, ότι θα προχωρήσουμε χωρίς «κηδεμόνες» ή «πατερίτσες» , αυτοτελείς, ενωμένοι και ισχυροί στις εκλογές όπως ορίζει το καταστατικό μας , με αρχαιρεσιακές γενικές συνελεύσεις τον ερχόμενο Μάρτιο.

Όλα αυτά δε θα είχαν συμβεί εάν η προηγούμενη διοίκηση του σωματείου μας, σεβόταν ουσιαστικά κι όχι προσχηματικά τη βούληση των μελών του με ειλικρινή και άμεση απεύθυνση σε αυτήν, τηρώντας όσα ορίζει σχετικά το καταστατικό μας και είχε προχωρήσει ως όφειλε στις προβλεπόμενες  εκλογικές διαδικασίες. Δυστυχώς η προηγούμενη διοίκηση του σωματείου μας, η θητεία της οποίας ήδη έχει λήξει, όχι μόνο δεν έπραξε τίποτα ουσιαστικό προς αυτή την κατεύθυνση, αδιαφορώντας και για τις σοβαρές καταγγελίες που είχαν διατυπώσει δημόσια τα 4 μέλη του Δ.Σ που παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά με τις αυθαίρετες ενέργειές της μετέτρεψε τον σύλλογό μας σε παρακολούθημα άλλων σωματείων χωρίς ισχυρό λόγο και παρουσία μόνο και μόνο γιατί ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Το νέο Δ.Σ καταγγέλλει το προεδρείο που απήλθε επειδή αντί για την ενότητα μεταξύ μας καλλιέργησε την πόλωση και τον διχασμό ακόμα και σήμερα που ενώπιον όλων δια του κ. Κασιμάτη και του κ. Αργύρη προσπάθησε να τρομοκρατήσει συναδέλφους του Δ.Σ που είχαν διαφορετική άποψη από τη δική τους με φωνές απειλές και ασκώντας χυδαία ψυχολογική βία. Καταγγέλλουμε το απελθόν προεδρείο, επειδή δεν τήρησε και δεν συμμορφώθηκε σε αποφάσεις θεσμικών συλλογικών οργάνων, επειδή χωρίς σεβασμό στις συλλογικές διαδικασίες προχώρησε αυθαίρετα στη σύσταση μιας ετερόκλητης συνδικαλιστικής «σύμπραξης». Μιας «σύμπραξης» που χρησιμοποιήθηκε από τη διοίκηση ως «διαλυτικό» του συνδικαλιστικού κινήματος προκειμένου να προχωρήσει ανενόχλητη και χωρίς εμπόδια στην εκτέλεση ενός σχεδίου που στόχο έχει τη συρρίκνωση και την υποβάθμιση της ΕΡΤ και την υπονόμευση του παρόντος και του μέλλοντος των εργαζομένων σε αυτήν. Μια «σύμπραξη» που από αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται εκ των πραγμάτων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Να είστε σίγουροι ότι το νέο Δ.Σ θα τηρήσει κατά γράμμα το καταστατικό και τις συλλογικές αποφάσεις των θεσμικών συνδικαλιστικών οργάνων, θα οδηγήσει το σωματείο μας στις εκλογές, όχι διαμέσου ενός ομιχλώδους περιβάλλοντος που καλύπτει τα όσα έχουν σχεδιάσει για μας χωρίς εμάς, όχι μέσα από παραποιήσεις του αληθινού περιεχομένου των δήθεν «διαπραγματεύσεων» με τη διοίκηση.

Το νέο Δ.Σ δεν πρόκειται και δεν σκοπεύει να στρογγυλέψει καμιά γωνιά για χάρη κανενός, και θα φέρνει στο φώς τα πάντα μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, υπερασπιζόμενο το δίκιο και το συμφέρον των συναδέλφων χωρίς τερτίπια , κρυφές ατζέντες, παραποιήσεις της αλήθειας, και λάσπη.

Θα πάμε στις εκλογές ενωμένοι και θα σας ενημερώνουμε επίσημα με ανακοινώσεις έγκυρα και έγκαιρα σε αντίθεση με την μέχρι τώρα πρακτική που επέβαλλε το «διάδρομο» και την παραπληροφόρηση από δήθεν «γνωρίζοντες» ενώ στην ουσία είχαν και έχουν ως αποστολή το διχασμό, την ηττοπάθεια και την παραίτηση ώστε να αναθέσουμε στους «λύκους να φυλάνε τα πρόβατα».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης γιατί μας αξίζει ένα σωματείο πραγματικά ζωντανό που ξέρει να αγωνίζεται να διεκδικεί και να κερδίζει κι όχι μια τσόντα στην κουρελού που υφαίνουν μερικοί για να σκεπάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και διοίκησης για την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος - Γ. Βωβός

Ο Γενικός Γραμματέας - Δ. Κούνης


 

Έναρξη διαπραγματεύσεων για την σύναψη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Μετά από συνεχείς και τις ανυποχώρητες προσπάθειες του Συλλόγου μας η Διοίκηση της ΕΡΤ απέστειλε ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς τον

Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών & Τεχνικών ΕΡΤ (ΠΑΣΥΜΗΤΕ) και τα συμπράτοντα Σωματεία

Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ (ΕΕΡΤ)

Σωματείο Εργαζομένων Καλλιτεχνικών Ορχηστρών & Χορωδίας ΕΡΤ (ΣΕΚΟΧΕΡΤ)

Η πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7/11/2019

Τα Σωματεία:

Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών & Τεχνικών ΕΡΤ (ΠΑΣΥΜΗΤΕ)

Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ (ΕΕΡΤ)

Σωματείο Εργαζομένων Καλλιτεχνικών Ορχηστρών & Χορωδίας ΕΡΤ (ΣΕΚΟΧΕΡΤ)

κατέθεσαν το πλαίσιο των αιτημάτων για διαπραγμάτευση.


Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

1. Πεδίο Εφαρμογής

2. Όροι και συνθήκες εργασίας

 • Χρόνος εργασίας
 • Ειδικά ωράρια – συμψηφιστικά ωράρια

3. Καθορισμός τακτικών αποδοχών

Με την παρούσα καθορίζονται οι αποδοχές του προσωπικού της ΕΡΤ ΑΕ με τρόπο ώστε να μην προκαλείται άνιση μεταχείριση μεταξύ των κλάδων, των ειδικοτήτων και των εκπαιδευτικών βαθμίδων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

4 Καθορισμός αποδοχών καλλιτεχνικών ειδικοτήτων

5. Καθορισμός πρόσθετων αποδοχών

6. Επιδόματα

 • Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
 • Βρεφονηπιακό

7. Προϋπηρεσία

8. Διευκόλυνση στην άσκηση του υπηρεσιακού έργου

 • Δαπάνες και αποζημίωση υπαλλήλων στις μετακινήσεις
 • Διατακτικές προμήθειας προϊόντων

9. Καθηκοντολόγιο

Περιγραφή γενικών και ειδικών καθηκόντων και δικαιωμάτων των εργαζόμενων ανάλογα με την θέση εργασίας τους.

10. Εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού

11.Υπηρεσιακός Οργανισμός ΕΡΤ ΑΕ

Κεντρικές Υπηρεσίες, Μουσικά Σύνολα, ΕΡΤ3, Περιφερειακοί Σταθμοί.

12. Θέματα που αφορούν το Γενικό Κανονισμό του Προσωπικού της ΕΡΤ ΑΕ

 • Κλάδοι
 • Ειδικότητες
 • Ρυθμίσεις για την ένταξη ή αλλαγή ειδικότητας

13. Χρόνος ισχύος της παρούσης

Αγία Παρασκευή, 14/3/2019


Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να αποστείλει προτάσεις - αιτήματα επι των διαπραγματεύσεων μπορεί μέσω των mail του Συλλογουpasimite@ert.gr

pasimite2@gmail.com

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ


Τη Δυτέρα 16 Σεπτ. 2019 συνεδρίασε η  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ  της  Βουλής  με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά τα άρθρα 43Α του Κανονισμού της  Βουλής και 9 του ν. 4173/2013,  όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το άρθρο 7 του ν. 4324/2015,  των προτεινομένων,    από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Στυλιανό Πέτσα, κ.κ.  Κωνσταντίνου Ζούλα, Γεωργίου Γαμπρίτσου, Νικόλαου Ελματζιόγλου και Ιωάννας Στεφανάκη, για διορισμό στις θέσεις Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και δύο (2) μελών του  Διοικητικού   Συμβουλίου της  ανώνυμης εταιρείας  με την επωνυμία  «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  Α.Ε.  (ΕΡΤ Α.Ε.) ,  αντιστοίχως,  και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.
Δείτε το  Video της συνεδρίασης

 

Συνάντηση του ΠΑΣΥΜΗΤΕ με τον Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, αρμόδιο για την ΕΡΤ


Πραγματοποιήθηκε χθες 25/7/2019 η πρώτη συνάντηση γνωριμίας του Προεδρείου του ΠΑΣΥΜΗΤΕ με τον αρμόδιο για την ΕΡΤ Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Στέλιο Πέτσα και τους συνεργάτες του.

Στην συνάντηση θέσαμε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη και τους συναδέλφους μας. Θέματα που έχουν άμεση επίδραση στο κλάδο μας, στην προοπτική και το μέλλον της ΕΡΤ και αφορούν :

 • Τις θέσεις εργασίας μας και τις μεγάλες ελλείψεις σε αρκετές μονάδες, καθώς και τον τεχνολογικό εξοπλισμό  που απαξιώνεται.
 • Την επιχειρησιακή ΣΣΕ και την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 15 του Ν.1264/1982, με την οποία, από κοινού, δικαιώνονται ΠΑΣΥΜΗΤΕ, ΣΕΚΟΧΕΡΤ και ΕΕΕΡΤ και  εξουσιοδοτούνται στην σύναψη της ΣΣΕ. Επικεντρωθήκαμε στα δίκαια και χρονίζοντα αιτήματα μας, που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της πρότασης διαπραγμάτευσης προς τη Διοίκηση της ΕΡΤ.
 • Τις υπέρογκες δαπάνες κυρίως για τα δικαιώματα μετάδοσης των ποδοσφαιρικών αγώνων των ομάδων Super League 1, Super League 2, Football League και άλλων υπερτιμημένων αθλητικών προγραμμάτων, σε συνδυασμό με το ανταποδοτικό τέλος, αλλά και την αναστολή μεγάλου μέρους του επενδυτικού προγράμματος για τεχνολογικό εξοπλισμό.
 • Τέθηκαν και άλλα σημαντικά οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα, που χρειάζονται άμεσες, συγκεκριμένες και αποφασιστικές λύσεις.

Υποστηρίξαμε ότι για όλα αυτά τα θέματα με θεσμικές διαδικασίες, με διάλογο και συνεργασία μπορεί να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις και να υπάρξουν πραγματικά θετικά αποτελέσματα.

Ο Υπουργός αφού τόνισε τον ουσιαστικό και σημαντικό ρόλο του Τεχνικού κλάδου στην λειτουργία και στη παραγωγική διαδικασία της ΕΡΤ, έθεσε ως βασική προϋπόθεση την εμπιστοσύνη μεταξύ των εργαζομένων, του Υπουργείου και της Πολιτείας και ζήτησε για αυτό και τη δική μας συμβολή.

Αναφέρθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης στη Βουλή και στις θέσεις του για Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αμερόληπτη και ανταγωνιστική.

Ο κ. Πέτσας θεώρησε τα αιτήματα μας δίκαια, όπως και τη διεκδίκηση της υπογραφής ΣΣΕ. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν, όπου υπάρχουν ελλείψεις και πραγματικές ανάγκες τεχνικών θα συμπληρωθούν με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για μείωση δραστηριοτήτων και κλείσιμο καναλιών. Διαβεβαίωσε ότι για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ποδοσφαιρικών ομάδων και των άλλων αθλητικών μεταδόσεων, θα υπάρξουν συμφωνίες επωφελείς για όλες τις πλευρές, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Τέλος δεσμεύτηκε για τη διατήρηση του ανταποδοτικού τέλους στο σημερινό επίπεδο.

Συμφωνήθηκε η συνέχιση των συναντήσεων με θεματικές ενότητες και η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ Συλλόγου και Υπουργείου.

Εμείς καταγράφουμε τα θετικά συμπεράσματα αυτής της συνάντησης, εντείνοντας τις προσπάθειες για την υλοποίηση των θέσεων μας.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΥΜΗΤΕ


 

Σελίδα 6 από 271

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Κανένα γεγονός

Η σελίδα μας στο Facebook

Facebook Image

Athens - Electronix 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΓΑΒΡΙΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ  ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΗ ΝΙΚΟΥ


Δεν μπορείς να ζητάς από τους άλλους αξιοπρέπεια χωρίς πρώτα απ'όλους εσύ να είσαι αξιοπρεπής.... Κρίμα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΤ HD

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα "Σύστημα Υψηλής Ευκρίνειας HD & ΕΡΤ" την οποία οργάνωσε ο σύλλογός μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Το πληροφοριακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στις παρουσιάσεις των ομιλητών μπορείται να το δείτε εδώ

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

Ενημέρωση δικηγόρων ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ για ΚΥΑ 2019

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 1

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 2

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 3

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 4

Ραδιοφωνικό μουσείο - πάρκο ΕΡΤ

Α-Δ ΔΙΔΥΜΩΝ_10.JPG
Image Detail
Κέντρο Εκπομπής Τσεμπερού_3.j...
Image Detail
GO_TO_TOP