Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στους συντάκτες Φώτη Παπούλια & Σωτήρη Μανιάτη, στην Εφημερίδα των Συντακτών 14-15/2/2015

Συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στους συντάκτες Φώτη Παπούλια & Σωτήρη Μανιάτη, στην Εφημερίδα των Συντακτών 14-15/2/2015


«Η καταστροφολογία καταστράφηκε»

http://www.efsyn.gr/arthro/nikos-pappas-den-tha-ekteloyme-entoles

« … Αναφερόμενος στην ΕΡΤ επιμένει στη νέα αρχή «δίχως να δημιουργούνται αριστοκρατίες» και επιμένει ότι «θα επανεξετάσουμε όλες τις συμφωνίες/συμβάσεις της ΝΕΡΙΤ». …»

 

« … ΕΡΤ: «Η κυβέρνηση τιμά τον αγώνα των απολυμένων και ταυτόχρονα δεν εκδικείται»

• Εχετε αποκαταστήσει... επικοινωνία με το Ραδιομέγαρο, με τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ; Τι θα γίνει με Εποπτικό, Διοικητικό Συμβούλιο και τους γενικούς διευθυντές της ΝΕΡΙΤ;

Στο ζήτημα της ΕΡΤ έχουμε σαφείς θέσεις και δεσμεύσεις και θα τις υλοποιήσουμε πολύ σύντομα. Οπως τόνισα τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής, το αργότερο σε ένα μήνα θα έχουμε νέο νόμο για την ΕΡΤ. Η ΕΡΤ θα ξαναλειτουργήσει από μηδενική βάση, γιατί θέλουμε να συγκρουστούμε με τις παθογένειες, την ευνοιοκρατία και τις σπατάλες του παρελθόντος. Οι διευρυμένες μισθολογικές διαφοροποιήσεις και οι έντονοι μισθολογικοί κατακερματισμοί της πρώην ΕΡΤ δεν είναι στα σχέδιά μας. Θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή στη βάση της ισότιμης μεταχείρισης των εργαζομένων δίχως να δημιουργούνται αριστοκρατίες. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης, ανταγωνιστικής, δημοκρατικής και πολυφωνικής ΕΡΤ. Ολοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στην ΕΡΤ αν το επιθυμούν.

• Ποιο είναι το βασικό σχεδιάγραμμα του νέου φορέα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης που σχεδιάζετε; Πώς θα γίνει η μετάβαση και τι θα γίνει με τους νέους εργαζόμενους της ΝΕΡΙΤ;

Η μετάβαση στον νέο φορέα της ΕΡΤ θα γίνει με ομαλό τρόπο χωρίς ρεβανσισμούς ή διαδικασίες αποκλεισμού και φιλολογίες για το ποιος φταίει ή δεν φταίει. Θα υπάρχει, όμως, αντικειμενική και αδιάβλητη αξιολόγηση του προσωπικού και σεβασμός σε όλους τους απολυμένους της ΕΡΤ που κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα και της αξιοπρέπειας. Η κυβέρνηση τιμά τον αγώνα των εργαζομένων/απολυμένων και ταυτόχρονα δεν εκδικείται. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει τα πλαστά πιστοποιητικά πρόσληψης και εμείς δεν θα βάλουμε εμπόδια στο έργο της Δικαιοσύνης.

Στο πλάνο μας είναι η διαμόρφωση ενός ετήσιου σχεδίου ανασυγκρότησης της νέας ΕΡΤ και η καθιέρωση στόχων απόδοσης και ποιοτικής λειτουργίας σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα έχουν δυνατή φωνή στον τρόπο διοίκησης της νέας ΕΡΤ, ώστε να αποφύγουμε τα φαινόμενα ελέγχου της ενημέρωσης και της επικοινωνίας από ομάδες συμφερόντων και μικρούς βασιλιάδες. Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τη φωνή και τα περιθώρια συμμετοχής των εργαζομένων στο νέο σχήμα διοίκησης της ΕΡΤ, αξιοποιώντας τις διεργασίες και τις πολύτιμες εμπειρίες της πολύμηνης αυτοδιαχείρισης του Οργανισμού.

• Τι θα γίνει με τους διαγωνισμούς της ΝΕΡΙΤ που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ο κρίσιμος για την αγορά και εγκατάσταση ψηφιακών πομπών και την ανάπτυξη του δικτύου του δημόσιου οπτικοακουστικού φορέα που ακυρώθηκε ήδη μία φορά;

Η θέση μας είναι κρυστάλλινα καθαρή. Θα επανεξετάσουμε όλες τις συμφωνίες/συμβάσεις της ΝΕΡΙΤ και θα λειτουργήσουμε με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Από μια πρώτη ανάλυση των στοιχείων διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν λογαριασμοί των οποίων οι διακυμάνσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σκανδαλώδεις, ενώ άλλοι κινούνται σε δυσθεώρητα ύψη συγκριτικά με τη λειτουργία (προϋπολογιστικά) της ΕΡΤ για το 2013. Ολα αυτά θα μπουν στο μικροσκόπιο και θα αποδοθούν ευθύνες, όπου χρειαστεί.

• Πότε πιστεύετε ότι θα είστε έτοιμοι για την προκήρυξη των αδειών σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς; Σχεδιάζετε και ποιες αλλαγές στην υφιστάμενη νομοθεσία;

Τα πράγματα στον χώρο των ΜΜΕ δεν μπορεί να παραμένουν ως έχουν και πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα. Πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση στον χώρο της επικοινωνίας, της ενημέρωσης και της δημοκρατίας στη χώρα μας, η οποία απαιτεί διαδικασίες αναζήτησης και συλλογής στοιχείων, την επισκόπηση των διεθνών δεδομένων και διαδικασίες διαβούλευσης με αρμόδιους φορείς και εποπτευόμενους οργανισμούς του Δημοσίου. Οπως και στην περίπτωση της ΕΡΤ θέλουμε να τα δούμε όλα από μηδενική βάση. Χρειαζόμαστε ένα θεσμικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ που θα διασφαλίζουν την αμερόληπτη, και χωρίς εξάρτηση από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, ενημέρωση. Πιστεύω ότι με σκληρή και επίμονη προσπάθεια θα μπορούμε να έχουμε τον πρώτο διαγωνισμό για την αδειοδότηση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών σύντομα. …»
 

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης καλεσμένος στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης καλεσμένος στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.


15/2/2015


http://newpost.gr/post/422973/deite-oloklhrh-thn-ekpomph-akraiws-binteo


 

Ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβερνήσεως (10/2/2015) εξήγγειλε την επανίδρυση της Εθνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

Ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβερνήσεως και την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την Κυβέρνηση (10/2/2015) εξήγγειλε την επανίδρυση της Εθνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

(Προγραμματικές Δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης 10/2/2015 –https://www.youtube.com/watch?v=2kdbIsfJPBg)

Επαναλειτουργία ΕΡΤ (από 0:35 έως 4:12)

« … Ξεκινώ αμέσως και λέω ότι στο πλαίσιο αυτό θέλω να ανακοινώσω στην Εθνική Αντιπροσωπεία ότι σε χρονικό διάστημα ενός μήνα θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επανίδρυση της Εθνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ, γιατί ο λαός μας αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ.

Ο νόμος για την επανίδρυση της ΕΡΤ θα έρθει στη Βουλή των Ελλήνων σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. Θα δημιουργεί ένα διαυγές και συνταγματικά κατοχυρωμένο νομοθετικό πλαίσιο χωρίς ρεβανσισμούς, χωρίς προχειρότητες χωρίς μαύρο στις οθόνες»

Η πληγή που άνοιξε στο σώμα της Δημοκρατίας μας θα κλείσει. Δεν επιθυμούμε όμως και επιστροφή στο παρελθόν, στο παρελθόν των αστρονομικών μισθών για λίγους κι εκλεκτούς, στο παρελθόν των εξωφρενικών δαπανών, στο παρελθόν δηλαδή όπου κάποιοι ήταν πιο ίσοι από τους άλλους εργαζομένους.

Σημείωση 1η:

Ο νόμος για τη δημοκρατική και πολυφωνική νέα ΕΡΤ αποκαθιστά την αδικία που βιώνουν 20 μήνες τώρα οι συμπολίτες μας που εργάζονταν στην ΕΡΤ την ημέρα του μαύρου. Ο αγώνας τους διδάσκει αξιοπρέπεια και απαιτεί άμεση δικαίωση. Όσοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ επιθυμούν, μπορούν να γυρίσουν στη νέα ΕΡΤ. Η επαναπρόσληψη τους δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς συνεχίζεται η χρηματοδότηση της νέας ΕΡΤ από το ανταποδοτικό τέλος.

Σημείωση 2η:

Θα ελεγχθούν οι προϋπολογισμοί της ΝΕΡΙΤ και θα εξεταστούν ηθελημένες ασάφειες, αποκλίσεις και αναθεωρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρω τελευταίος προϋπολογισμός της ΕΡΤ, προέβλεπε δαπάνη για ρεύμα, φωταέριο, ύδρευση, και τηλεπικοινωνίες 3.700.000€, ο αντίστοιχος προϋπολογισμός της ΝΕΡΙΤ για το 2014 12.000.000€. Προϋπολογισμός ΝΕΡΙΤ για το 2015 τα 13.800.000€, μετά τις εκλογές 8.000.000€. Η πολιτική μας βούληση είναι καθαρή και συνίσταται σε μια λέξη και μόνο, διαφάνεια.

Παράλληλα εντός ενός ετήσιου πλαισίου ανασυγκρότησης του νέου φορέα οδηγούμαστε σε μια ΕΡΤ δημοκρατική και ανεξάρτητη στηριγμένη στην εμπειρία της πολύμηνης αυτοδιαχείρισης ανοιχτή στην κοινωνία, που θα επενδύει στον πολιτισμό και θα στηρίζει νέους δημιουργούς και τη νεολαία. Μια ΕΡΤ που αποκτά το δικό της δίκτυο ψηφιακής τηλεόρασης και επαναφέρει τη μετάδοση σήματος στους Έλληνες της Ομογένειας.

Αναφέρθηκε και από άλλους υπουργούς της Κυβέρνησης θέλω και εγώ να υπογραμμίσω ότι η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει την κανονικότητα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θα κινηθούμε κατά το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία. Εφαρμόζουμε άμεσα επαρκές θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των οικονομικών των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και άλλων μέσων ενημέρωσης. Τελειώνουμε οριστικά με τα δάνεια άνευ εγγυήσεων και με αδιαφανείς όρους παραχώρησης. Εφαρμόζουμε τέλος όσα έχει προβλέψει ο νόμος σε σχέση με την προκήρυξη διαγωνισμών για την ανοιχτή και διαφανή αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Η πληροφόρηση, η ενημέρωση και η επιμόρφωση του λαού δεν είναι εμπόρευμα, αλλά θεμέλιο της Δημοκρατίας και η Κυβέρνησή μας θα το προστατέψει και θα το εγγυηθεί. …»

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας & Πρόεδρος Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του επί των Προγραμματικών Δηλώσεων (10/2/2015) & παρέμβαση Σταύρου Θεοδωράκη Προέδρου Ποταμιού

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας & Πρόεδρος Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του επί των Προγραμματικών Δηλώσεων και την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνησς της Βουλής προς την Κυβάρνηση (10/2/2015) & παρέμβαση Σταύρου Θεοδωράκη Προέδρου Ποταμιού

https://www.youtube.com/watch?v=nF_9JOBcNos

(Προγραμματικές Δηλώσεις νέας Κυβέρνησης 10/2/2015 - newsbomb.gr)

Αναφορά για ΕΡΤ από 5:45 έως 10:57


 

ΦΕΚ 207 Β' / 30.1.2015 - Αρμοδιότητες υπουργού Επικρατείας, κ. Νίκου Παππά


Δημοσιεύθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ 207 Β' / 30.1.2015, απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την οποία καθορίζονται οι αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς αναλαμβάνει όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Προβολής, την εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτές, καθώς και τα θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. 

alt

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλάει στον ΑΝΤ1 για τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.

http://www.antenna.gr/news/watch?cid=_u5_n6_u_n_vi%24z_m%3d&p=1


Κατρούγκαλος: 3.475 δημόσιοι υπάλληλοι θα επαναπροσληφθούν

 29/1/2015

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλάει στον ΑΝΤ1 για τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.


Για ΕΡΤ : 03:36-03:52

 

Σελίδα 271 από 271

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Κανένα γεγονός

Η σελίδα μας στο Facebook

Facebook Image

Athens - Electronix 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΓΑΒΡΙΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ  ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΗ ΝΙΚΟΥ


Δεν μπορείς να ζητάς από τους άλλους αξιοπρέπεια χωρίς πρώτα απ'όλους εσύ να είσαι αξιοπρεπής.... Κρίμα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΤ HD

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα "Σύστημα Υψηλής Ευκρίνειας HD & ΕΡΤ" την οποία οργάνωσε ο σύλλογός μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Το πληροφοριακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στις παρουσιάσεις των ομιλητών μπορείται να το δείτε εδώ

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

Ενημέρωση δικηγόρων ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ για ΚΥΑ 2019

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 1

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 2

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 3

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 4

Ραδιοφωνικό μουσείο - πάρκο ΕΡΤ

3. Α-Δ ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ ΚΥΘΗΡΩΝ.JPG
Image Detail
Α-Δ Σμέρνας_3.jpg
Image Detail
GO_TO_TOP