Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Νέο «μπλόκο» της ΝΕΡΙΤ στην επαναλειτουργία της πραγματικής ΕΡΤ – Παρέμβαση… υπουργού στον Ν. Παππά!

Νέο «μπλόκο» της ΝΕΡΙΤ στην επαναλειτουργία της πραγματικής ΕΡΤ – Παρέμβαση… υπουργού στον Ν. Παππά!

Ημ/νια Δημοσίευσης: Κυ 8 Μαρ 2015

 

Στον συμψηφισμό οφειλομένων και καταβληθέντων έχει «κολλήσει» το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με τη ΝΕΡΙΤ να βάζει νέο «μπλόκο».

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει να συμψηφιστούν για τους 22 μήνες του «μαύρου» όλα τα ποσά που έχουν λάβει ως αποζημιώσεις ή ωςέσοδα προσπορισμού, με τους μισθούς υπερημερίας και τις υπόλοιπες δόσεις της αποζημίωσης που δεν τους καταβλήθηκαν ποτέ. Με αυτό τον τρόπο, όσοι επέλεξαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται, με τεράστιο προσωπικό κόστος, θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα, επιτέλους, να πάρουν μια βαθιά οικονομική ανάσα, που θα τους βγάλει από την ανέχεια στην οποία έχουν περιέλθει.

 

Ζουν από συσσίτια και χωρίς ρεύμα

Να μην ξεχνάμε ότι είναι άνθρωποι οι οποίοι προκειμένου να σταθούν με αξιοπρέπεια, υπερασπιζόμενοι την ίδια την Δημοκρατία, αποστερήθηκαν βασικών αγαθών, με δεκάδες από αυτούς να σιτίζονται εδώ και μήνες από τα συσσίτια ή να ζουν με κομμένο ρεύμα (!) εργαζόμενοι παράλληλα στην Ελεύθερη ΕΡΤ.

Από την άλλη πλευρά, θα καλούνταν να επιστρέψουν κάποιο μέρος από τα μεγάλα ποσά που έχουν λάβει ως αποζημίωση, όσοι προσέτρεξαν να στελεχώσουν τα μορφώματα του «μαύρου» (ΔΤ – ΝΕΡΙΤ).

Ο συμψηφισμός λοιπόν, αφορά στους πάντες. Δεν υπάρχουν μόνο κάποιοι που θα λάβουν αλλά και κάποιοι που θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα, αν τελικά επιλέξουν να ξαναεργαστούν στην νέα ΕΡΤ. Δεν είναι μόνο ηθικό, είναι και δίκαιο, για αυτό είναι και σωστό, αναφέρουν κύκλοι της ertopen.

 

Το μπλόκο των «νεριτάδων»

Μαθαίνουμε λοιπόν, πως την προηγούμενη Τρίτη, η νέα πολιτική ηγεσία και οι εργαζόμενοι είχαν συμφωνήσει σε όλα, συμπεριλαμβανομένου και του συμψηφισμού. Την Πέμπτη, όμως, παρουσιάστηκε απόσταση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ρόλο έπαιξε, η έντονη αντίδραση από τουςυπαλλήλους της ΔΤ – ΝΕΡΙΤ οι οποίοι χρησιμοποίησαν κάθε οδό προκειμένου να διατυπώσουν τις σφοδρές τους αντιρρήσεις στην κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις τους έφτασαν σε τέτοιο σημείο που μέχρι και ένας υπουργός φέρεται να ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά να «ξανασκεφτεί το θέμα»!

Η δικαιολογία είναι πως αν γίνει αυτό για την περίπτωση της ΕΡΤ, τότε μπορεί να χρειαστεί να εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις επαναπροσλήψεων. Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι, όμως, έχουν εξηγήσει στην ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου πως η όποια επιβάρυνση από τον συμψηφισμό θα αφορά αποκλειστικά στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ και όχι στον κρατικό προϋπολογισμό.

Επίσης, πρότειναν ο συμψηφισμός να γίνει σε βάθος τριετίας ώστε να μην «φορτωθούν» άμεσα τα σχεδόν άδεια ταμεία που καλείται να παραλάβει από την ΝΕΡΙΤ η νέα διοίκηση της ΕΡΤ. Συνδικαλιστικές πηγές ανέφεραν στο nez.gr την προηγούμενη εβδομάδα ότι το θέμα του συμψηφισμού είναι μια από τιςκόκκινες γραμμές των αγωνιζόμενων εργαζόμενων. Μάλιστα, υποστήριζαν πως δεν είναι θέμα οικονομικό (για αυτό και είναι έτοιμοι να συζητήσουν κάθε παράμετρο σχετική με τις οικονομικές πτυχές του ζητήματος) αλλά είναι ζήτημα αρχής! Δεν γίνεται, ισχυρίζονται, εκείνοι που και έλαβαν όλο το ποσό των αποζημιώσεων (δεκάδες χιλιάδες ευρώ), και πήραν μισθούς 22 μηνών αλλά και με την στάση τους στέρησαν το μεροκάματο σε 2.000 ανθρώπους, να βρεθούν σχεδόν 2 χρόνια μετά να συνεχίζουν απρόσκοπτα την εργασία τους, σαν να μην πέρασε μια μέρα από το «μαύρο», με καλύτερους όρους μάλιστα, και να κρατήσουν και όλες τις απολαβές, έχοντας την ίδια στιγμή απέναντι τους εξαθλιωμένους συναδέλφους τους, που αρνήθηκαν, πέρα και πάνω από κάθε κόστος, να υπηρετήσουν την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

 

http://www.nez.gr

 

Oμαλή μετάβαση στην ΕΡΤ, τη νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Oμαλή μετάβαση στην ΕΡΤ, τη νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Της Αγγέλας ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

• Αύριο αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου

Την εξασφάλιση της ομαλής επανεκκίνησης της ΕΡΤ, αλλά και την επανίδρυσή της σε υγιείς βάσεις, σε μεταβατικό διάστημα ενός έτους, επιδιώκει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που, σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, πρόκειται να κατατεθεί αύριο, Δευτέρα. Στον πυρήνα του νομοσχεδίου -αλλά και λόγος της καθυστέρησης κατάθεσής του κατά τρεις μέρες- είναι η αναζήτηση λύσης, η οποία θα περιλαμβάνει:

1. Επιστροφή των απολυμένων της 11/6/2013, οπότε και έπεσε το «μαύρο».

2. Ομαλή μετάβαση από τη ΝΕΡΙΤ στην ΕΡΤ, επιλύοντας τα νομικά και τεχνικά προβλήματα που επινόησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση δημιουργώντας το εκτρωματικό ουσιαστικό και κανονιστικό πλαίσιο του κλεισίματος της ΕΡΤ, της μετάβασης προς το μόρφωμα ΝΕΡΙΤ διά της ΔΤ.

3. Οικονομικό έλεγχο της ΝΕΡΙΤ, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια από το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια από το ανταποδοτικό τέλος.

Η ρύθμιση για τα παραπάνω αποτελεί δυσεπίλυτο παζλ, καθώς μία ρύθμιση που επιλύει ένα πρόβλημα μπορεί να δημιουργεί νέο.

4. Η δημιουργία ανταγωνιστικής δημόσιας τηλεόρασης, με ελκυστικό πρόγραμμα, το οποίο θα αξίζει την επιβάρυνση των νοικοκυριών με το ανταποδοτικό τέλος.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ερευνάται η εκκαθάριση της παλιάς ΕΡΤ και της ΔΤ. Επίσης γίνεται έλεγχος στους προϋπολογισμούς και τους ισολογισμούς που έχουν κατατεθεί, αλλά και έλεγχος στις συμβάσεις που έχουν συναφθεί κατά τη διάρκεια των 20 μηνών που η ΕΡΤ μένει κλειστή. Επιχειρείται επίσης να κοστολογηθεί η επιστροφή των εργαζομένων της ΕΡΤ μαζί με αυτούς της ΝΕΡΙΤ και να γίνει ο συμψηφισμός από τη μία πλευρά αποζημιώσεων και επιδομάτων ανεργίας και από την άλλη των μισθών του 20μήνου.

Πληροφορίες, πάντως, κάνουν λόγο για έλλειμμα της ΝΕΡΙΤ, αυτή την ώρα, κατά 30 εκατ. ευρώ, καθώς στο ταμείο δεν έχουν μείνει παρά μόνο 70 εκατ. (από τα 100) για το πρωτογενές πλεόνασμα. Αναζητείται έτσι λύση, η οποία δεν θα δημιουργεί δημοσιονομική επιβάρυνση.

Κατά τη μεταβατική περίοδο του ενός έτους η νέα ΕΡΤ θα πρέπει να είναι σε θέση να προσδιορίσει τι ακριβώς παραλαμβάνει: ακίνητη περιουσία, μηχανήματα και εποπτικό υλικό, συμβάσεις και συμβόλαια, έτσι ώστε να γίνει και τελική αποτίμηση.

Όλα δείχνουν ότι η νέα ρύθμιση θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο διατάξεις μεταβατικού χαρακτήρα, που σχετίζονται με την επιστροφή των εργαζομένων, την ανασυγκρότηση της εταιρείας και των δομών της, την εξασφάλιση της χρηματοδότησής της. Ταυτόχρονα, θα περιλαμβάνει και σαφές περίγραμμα για τη νέα ΕΡΤ, που θα συγκροτηθεί μετά την πάροδο ενός έτους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου:

* Η ΕΡΤ ανοίγει, οι εργαζόμενοι επιστρέφουν. Ο δημόσιος φορέας θα λειτουργήσει προς την πραγματική εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού.

* Η ΕΡΤ θα είναι πράγματι ανεξάρτητη από κάθε φορέα δημόσιας ή ιδιωτικής εξουσίας διασφαλίζοντας την πολυφωνία, την ανεξάρτητη ενημέρωση, την υψηλή ποιότητα του περιεχομένου, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους πνευματικούς δημιουργούς και καλλιτέχνες να προβάλουν το έργο και τις ιδέες τους.

* Η ΕΡΤ θα έχει για την εκπομπή της όλα τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα (αναλογικά, ψηφιακά, δορυφορικά, διαδικτυακά κ.ά.) σε όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά και προς τον απόδημο ελληνισμό ανά την υφήλιο. Η ΕΡΤ επίσης θα κατέχει, τηρεί, και παρέχει με ψηφιακό τρόπο στο κοινό το οπτικοακουστικό αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

* Οι πόροι της ΕΡΤ θα προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος, από το οποίο απαλλάσσονται μεταξύ άλλων όσοι έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

* Οι πρωτοβουλίες ανάπτυξης της εταιρείας θα στηρίζονται στο ανταποδοτικό τέλος και δεν θα δημιουργούν καμία δημοσιονομική επιβάρυνση. Οι εξωφρενικές δαπάνες των εξωτερικών/ μεικτών παραγωγών περιορίζονται δραστικά με ρητή πρόβλεψη στον νόμο.

* Η ΕΡΤ θα διοικείται από 7μελές Δ.Σ., δύο μέλη του οποίου θα είναι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα σχεδιαζόμενα, ένας εκπρόσωπος θα προέρχεται από την ΠΟΣΠΕΡΤ και ένας από την τάξη των δημοσιογράφων. Υπάρχει πρόβλεψη σε σχέση με την κατάργηση παροχών, απολαβών και προνομίων.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσωρινό Δ.Σ. θα προσλάβει τεχνικό εμπειρογνώμονα, ο οποίος θα προτείνει το νέο πρόγραμμα, αλλά και νέο οργανόγραμμα, το οποίο θα βελτιστοποιηθεί στη συνέχεια. Με τον τρόπο αυτό, η ΕΡΤ προγραμματίζεται να εκπέμψει με το νέο σχήμα σε ενάμιση μήνα.

http://www.avgi.gr/article/5369349/omali-metabasi-stin-ert-ti-nea-dimosia-radiotileorasi 

Αρ. αποφ. 627/2015 για μουσικά σύνολα ΕΡΤ

Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.


Οι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει αγωγή, μετά την κατάργηση του κρατικού φορέα τηλεόρασης και ραδιοφωνίας.


Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την απόφαση σε μορφή PDFhttp://www.enikos.gr/society/302332,Oloklhrh-h-dikastikh-apofash-gia-ta-moysika-synola-ths-ERT.html

 

Νέα αναμονή για την ΕΡΤ

Νέα αναμονή για την ΕΡΤ

07/03/2015

Πριν από το Eurogroup της Δευτέρας θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τη νέα ΕΡΤ. Παράλληλα το σχέδιο θα αποσταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να πιστοποιηθεί πως δεν υπάρχει επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, καθώς τα έσοδα θα προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος.

 

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε επικοινωνία του υπουργού επικρατείας, με το σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, Πέτρου Μάη για να υπάρξει αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης. Η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεων, όπως για παράδειγμα να μην έχει αποδοθεί για το 2014 η προσδιορισμένη εισφορά των 91 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του κράτους. Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο το βάρος με την προϋπολογισμένη εισφορά του 2015 θα είναι τεράστιο για τη νέα ΕΡΤ, αφού θα πλησιάζει τα 200 εκατ. ευρώ.

Ο νόμος που συντάσσεται θα έχει ως βάση τον ιδρυτικό Νόμο λειτουργίας της ΕΡΤ, όμως είναι πολύ πιθανό να απορροφήσει τη ΝΕΡΙΤ ΑΕ, ώστε «να μην υπάρξει μαύρο» και να μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα κάποιες από τις συμβάσεις της εταιρείας, όπως αυτή του Champions League.

 

http://www.typologies.gr

 

 

Κατρούγκαλος: Να μην συνυπολογιστούν στις 15.000 οι επαναπροσλήψεις στην ΕΡΤ

Κατρούγκαλος: Να μην συνυπολογιστούν στις 15.000 οι επαναπροσλήψεις στην ΕΡΤ

07 Μαρ. 2015


Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε το Σάββατο ότι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει οι επαναπροσλήψεις στην ΕΡΤ να μην συνυπολογιστούν στις 15.000 προβλεπόμενες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2015.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ζήτημα αυτό, ο υπουργός τόνισε ότι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους είναι σε εξέλιξη και είπε: «Θα δούμε πώς θα καταλήξει».

Παράλληλα, ο Γ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή το πολύ την μεθεπόμενη θα τεθεί σε διαβούλευση το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο θα περιλαμβάνει και την επαναφορά των 3.920 διαθέσιμων και απολυμένων υπαλλήλων του Δημοσίου.


http://tvxs.gr/news/ellada/katroygkalos-na-min-synypologistoyn-stis-15000-oi-epanaproslipseis-stin-ert

 

Government to table bill reinstating public TV ERT on Monday

Government to table bill reinstating public TV ERT on Monday

On Monday, the government will table a draft bill to parliament on the reopening of former public broadcaster ERT, which was shut down by the previous government.

Theo Ioannou |

07 Mar. 15

 

The bill will include provisions for the return of the employees who were laid off in 2013, when the-then New Democracy-led government coalition closed it down, and for a smooth transition to ERT from the state channel NERIT which replaced it. It will also include an audit of NERIT.

The government said the new state TV will be competitive and will operate based on its true mission, which is to inform, educate and entertain the public. ERT will be truly independent from any public or private interests, ensuring polyphony, independent information and high quality content.

The broadcaster’s funding will derive from the fee collected through power utility bills for public television and will not burden the state budget, the government added. It will be run by a seven-member board of directors, two of which will be representatives of the employees. The bill will also include provisions abolishing benefits and privileges.

The upcoming bill has been under attack by the European partners in Brussels and has become an item in the ongoing negotiations. European lenders are worried that the re-hiring of the 2,500 ERT employees who were laid off will place a burden on the country's already stressed out budget.

The government has offered no backup plan if the European partners refuse to greenlight the bill, but according to reports, if that happens, it could push the bill further, tabling it after the end of the summer.

Source: AMNA

http://www.thetoc.gr/eng/news/article/government-to-table-bill-reinstating-public-tv-ert-on-monday

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 263 από 265

Ιούλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Κανένα γεγονός

Η σελίδα μας στο Facebook

Facebook Image

Athens - Electronix 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΓΑΒΡΙΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ  ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΗ ΝΙΚΟΥ


Δεν μπορείς να ζητάς από τους άλλους αξιοπρέπεια χωρίς πρώτα απ'όλους εσύ να είσαι αξιοπρεπής.... Κρίμα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΤ HD

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα "Σύστημα Υψηλής Ευκρίνειας HD & ΕΡΤ" την οποία οργάνωσε ο σύλλογός μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Το πληροφοριακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στις παρουσιάσεις των ομιλητών μπορείται να το δείτε εδώ

Ενημέρωση δικηγόρων ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ για ΚΥΑ 2019

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 1

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 2

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 3

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 4

Ραδιοφωνικό μουσείο - πάρκο ΕΡΤ

fcp-4.jpg
Image Detail
Α-Δ Καινούργια Χώρα 5.JPG
Image Detail
GO_TO_TOP