Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Media: Για ποιον χτυπά η καμπάνα

Media: Για ποιον χτυπά η καμπάνα

12.03.2015

Η (κρυφή) διάταξη στο νέο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ που κάνει τον Ν. Παππά απόλυτο «κυρίαρχο»

Το περίφημο νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ περιέχει 18 άρθρα. Τα 17 αφορούν τη νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, όμως το τελευταίο είναι άσχετο (;) και ρυθμίζει το ζήτημα της λύσης εταιριών. Για ποιον όμως χτυπά η καμπάνα της «λύσης» και γιατί συμπεριλήφθηκε με τέτοιο κρυφό τρόπο αυτή η ρύθμιση;

Με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη (και χωρίς κάποια προφανή αιτία, αφού η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου είναι προκλητικά ασαφής) ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τα ΜΜΕ, Νίκος Παππάς αποκτά ξαφνικά την αρμοδιότητα να εισηγείται στη Δικαιοσύνη τη λύση εταιριών.
Το επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου έχει ως ακολούθως: «Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 48 του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει, τροποποιείται ως εξής: "Έννομο συμφέρον για τη λύση της εταιρίας έχουν και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού καθώς και ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης"». Εως τώρα ο νόμος έλεγε ότι «έννομο συμφέρον για τη λύση της εταιρίας έχει και ο υπουργός Ανάπτυξης (σ.σ. νυν υπουργός Οικονομίας) ή η κατά περίπτωση αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή».

Πλέον «η κατά περίπτωση αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή» (π.χ. η περιφέρεια) δεν θα έχει καμιά αρμοδιότητα και το «παιχνίδι» θα εξαρτάται μόνο από τον Γιώργο Σταθάκη (που είχε και πριν την αρμοδιότητα) και τον Νίκο Παππά (δεξί χέρι του κ. Τσίπρα).
Εμπειροι νομικοί επισημαίνουν στη «δημοκρατία» ότι με τον τρόπο αυτό ο κ. Παππάς αποκτά τεράστια ισχύ απέναντι σε εταιρίες media (και όχι μόνο). Και αυτό γιατί μπορεί να ζητήσει τη λύση μιας εταιρίας εάν, για παράδειγμα, δεν διαθέτει το ελάχιστο κεφάλαιο που ορίζεται κάθε φορά από τον νόμο, καθώς και εάν το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας είναι κατώτερο του ενός δεκάτου του μετοχικού κεφαλαίου. Ετσι, ο υπουργός Επικρατείας έχει πλέον ένα σημαντικό «όπλο» στα χέρια του: Μπορεί να ζητήσει από ένα δικαστήριο να βγάλει απόφαση και να διατάξει τον «ξαφνικό θάνατο» μιας υπερχρεωμένης εταιρίας ΜΜΕ. Το δικαστήριο, μάλιστα, οφείλει να διατάξει τη λύση και την εκκαθάριση της εταιρίας.

Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για να υπογράψει το τέλος συγκεκριμένων media (που έχουν ανοιχτές υποθέσεις) ή αν ψάχνει τρόπο να «διαπραγματευθεί» με μιντιάρχες. Ο χρόνος θα δείξει.

Κώστας Παπαχλιμίντζος

http://www.dimokratianews.gr/content/36180/media-gia-poion-htypa-i-kampana

 

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με ΠΟΣΠΕΡΤ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με ΠΟΣΠΕΡΤ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

12/03/2015

Δεδομένου ότι μέσα σε λίγες μόνο ημέρες θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα άρει το μαύρο που έπεσε στη δημόσια τηλεόραση στις 11 Ιουνίου 2013 και ότι θα επιστρέψουν στην εργασία τους οι απολυμένοι της ΕΡΤ (όσοι αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν το κλείσιμο πηγαίνοντας στη ΔΤ και τη ΝΕΡΙΤ), η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι τόσο επιθετική, που εκπλήσσει.

Με τίτλο, «επαναλειτουργεί η ΕΡΤ ή αλλάζει όνομα το έκτρωμα ΝΕΡΙΤ», η ΠΟΣΠΕΡΤ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποδέχεται το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ και πως το μαύρο που έριξε στους δέκτες η προηγούμενη κυβέρνηση, γίνεται με το νέο νόμο απλά ....γκριζο. Η ανακοίνωση αναφέρεται στις ασάφειες του νομικού κειμένου ( δεν αναφέρεται ρητά ότι η ΕΡΤ θα ανοίξει με όλες τις δομές της ενώ ο συμψηφισμός των αποζημιώσεων όσων εργάστηκαν για τη ΔΤ και όσων απολύθηκαν παραπέμπεται σε υπουργική απόφαση), για να καταλήξει στην κατακλείδα. Ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι θέσεις των θεσμικών οργάνων για να ανοίξει η ΕΡΤ με το θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε μέχρι το καλοκαίρι του 2013.Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είναι διατεθειμένη να εκχωρήσει το ρόλο που έπαιζε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Για μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο

Τη φωτιά άναψε η πρόβλεψη του νομοσχεδίου για αποκλεισμό των συνδικαλιστών από τη διοίκηση της εταιρίας . Σύμφωνα με το άρθρο 10, οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν μπορούν να είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου σε συνδικαλιστικά σωματεία και ενώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, καθώς κάτι τέτοιο κρίνεται ασυμβίβαστο.

Η ενέργεια αυτή κρίθηκε από την ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ ως casus beli. Το Μαξίμου απάντησε με non paper, με τον ενδεικτικό αλλά εύγλωττο τίτλο «καταργούνται οι παθογένειες του παρελθόντος», όπου επαναλαμβάνεται πως οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων που θα μετέχουν στο 7μελές διοικητικό συμβούλιο, θα επιλέγονται με μυστική καθολική ψηφοφορία, αλλά δεν θα μπορούν να είναι μέλη της διοίκησης συνδικαλιστικών ενώσεων.

Κύκλοι της κυβέρνησης, αναγνωρίζουν ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει προσφέρει πολλά στη διατήρηση της φωνής της ΕΡΤ, τους 22 τελευταίους μήνες. Θέλουν όμως ο ρόλος της να παραμείνει ελεγκτικός καθώς επίσης είχε επίσης κατηγορηθεί ότι είχε ευθύνη για τις παθογένειες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Στον άτυπο αυτό ψυχρό πόλεμο μεταξύ ΠΟΣΠΕΡΤ και Κυβέρνησης, ενδιαφέρον θα έχει τι στάση θα κρατήσουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Πάντως μέχρι στιγμής φαίνεται να τηρούν τις αποστάσεις τους. Η ΕΣΗΕΑ χαιρέτισε την πολιτική συνέπεια της κυβέρνησης για την ΕΡΤ». Σε καλό κλίμα ήταν και η ανακοίνωση των εκπροσώπων των αγωνιζόμενων δημοσιογράφων της ΕΡΤ, οι οποίοι χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο δικαίωση στον πολύμηνο αγώνα τους. Επισήμαναν βέβαια ορισμένα θέματα τα οποία έκριναν πως χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας ή διευκρίνισης, υποστηρίζοντας για παράδειγμα πως πρέπει να οριστεί πέραν κάθε αμφιβολίας ότι η ΕΡΤ ανοίγει με όλες της τις δομές, ότι θα αξιοποιήσει την πολύτιμη εμπειρία της πολύμηνης αυτοδιαχείρησης και πως θα διασφαλιστεί η επιστροφή χρημάτων από όποιους είναι εργαζόμενους είναι αυτό απαραίτητο . Κανένα όμως από τα «παράπονα» δεν αφορούσε το ασυμβίβαστο μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ με «θέση σε διοίκηση συνδικαλιστικών ενώσεων». Σε πιο αυστηρούς τόνους αλλά πάντα σε εποικοδομητικό κλίμα η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΡΤ 3, η οποία ζητά οριζόντια οργάνωση και αυτοδιαχείριση της παραγωγής ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος, χωρίς όμως ούτε κι αυτή να θέτει θέμα συμμετοχής της ΠΟΣΠΕΡΤ στο ΔΣ της ΕΡΤ.

http://www.huffingtonpost.gr

 

Εξηγήσεις επί επεξηγήσεων με ορίζοντα μετά το Πάσχα για την νέα ΕΡΤ

Εξηγήσεις επί επεξηγήσεων με ορίζοντα μετά το Πάσχα για την νέα ΕΡΤ

12.03.2015

Στέλιος Ιωάννου

Με πολλά "κενά" το νομοσχέδιο αλλά και ευάλωτο σε ευρωπαϊκές προσφυγές

Από διαμαρτυρία σε non paper κι από non paper σε "ευλογίες" πάει το θέμα της ανασύστασης της ΕΡΤ, το οποίο εξελίσσεται πλέον σε σήριαλ. Η κυβέρνηση από τη μια -ορθώς- δεν θέλει να απογοητεύσει τους αντιστεκόμενους εργαζομένους του φορέα από την άλλη δεν θέλει να κατηγορηθεί και για μετεκλογικές διώξεις των εργαζομένων της ΝΕΡΙΤ, αφού εκτός των άλλων, αρκετοί -ίσως κάποιοι- εξ αυτών, ανήκουν πολιτικά και στο χώρο της κυβερνώσας παράταξης.

Το "πρόγραμμα" λέει ότι η ΕΡΤ θα ξανανοίξει στις 20 Απριλίου, ωστόσο η ημερομηνία αυτή, παρά το ότι φαίνεται μακρινή, δεν απέχει πολύ για να γίνουν αυτά που πρέπει.

Οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε, το οποίο έχει πολλά… “λευκά σημεία” που θα πρέπει να διευκρινιστούν, παραμένουν πολλές κυρίως βέβαια από το χώρο της αντιπολίτευσης, αλλά και από παλιούς εργαζομένους.

Χθες το τμήμα των εργαζομένων που “πρόσκειται” πολιτικά στην κυβέρνηση, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το νομοσχέδιο, στο οποίο δίνεται μεν “συγχωροχάρτι” στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΕΡΙΤ, -ζητώντας τους απλώς ..”ένα ευχαριστώ” για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ-, τονίζεται παράλληλα ωστόσο ότι το προτεινόμενο πλαίσιο είναι μάλλον γενικόλογο.

Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει σαφής αναφορά στις νέες δομές της ΕΡΤ -χαρακτηριστικό είναι ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στην ΕΤ3 για παράδειγμα- ενώ παράλληλα, η εμπειρία της αυτοδιαχείρισης, δεν αξιοποιείται καθόλου καθώς η νέα ΕΡΤ είναι απολύτως ελεγχόμενη από τον αρμόδιο υπουργό, χωρίς να έχει καν έστω την τυπική απόδοση των εξουσιών που την αφορούν  σε ένα -έστω και πολιτικά τοποθετημένο- πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.

Το θέμα της οικονομικής επιβίωσης του φορέα, είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό. Το ανταποδοτικό τέλος, με το οποίο θα πρέπει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς θα μπορούσαν να επιβιώσουν τουλάχιστον 3 ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί με τη χρήση του, δεν διασφαλίζεται ότι θα αξιοποιηθεί επαρκώς, όχι για τη δημιουργία ενός ακόμα κρατικού οργανισμού/μηχανισμού, αλλά για την ανάπτυξη μιας πραγματικά ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης, με λειτουργία πρότυπο.

Ευάλωτη σε ευρωπαϊκές προσφυγές

Επίσης -κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο που ενδεχομένως θα αποτελέσει, μεταξύ άλωλν, πεδίο προσφυγών στην ΕΕ- με τη δημιουργία του νέου φορέα -γιατί έτσι όπως προωθείται θεσμικά για νέο φορέα μιλάμε-, δεν δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης εργασίας και σε άλλους πολίτες που αυτή τη στιγμή έχουν μείνει άνεργοι από τον ιδιωτικό τομέα οπτικοακουστικών.

Με τον τρόπο αυτό, η ΕΡΤ αντιμετωπίζεται ως αποκλειστικός προνομιακός χώρος εργασίας αυτών που απολύθηκαν από τον παλιό φορέα της ΕΡΤ -λόγω κατάργησης του- και όχι κάθε εργαζομένου που ενδεχομένως έχει ανάγκη εργασίας, σε μια χώρα που πλέον, μετράει περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανέργους.

Φαίνεται λοιπόν σα να δημιουργείται ένας νέος φορέας με προϋπολογισμό 320 εκατομμύρια ευρώ, όπου προσλαμβάνονται χωρίς κανένα διαγωνισμό και χωρίς κανένα επιπλέον κριτήριο ή προσόν -πέραν της προηγούμενης απασχόλησης και αυτή όχι λόγω ειδικών προσόντων αλλά απλώς λόγω κατάστασης- μια και μόνο συγκεκριμένη ομάδα, αποκλείοντας ουσιαστικά κάθε άλλο ευρωπαίο πολίτη.

Τι περιλαμβάνει το νέο non paper της κυβέρνησης

ΕΡΤ: Μέτρα αντιμετώπισης των παθογενειών του παρελθόντος

1. Κατάργηση προνομίων, περικοπή της σπατάλης των μεικτών και εξωτερικών παραγωγών, καθώς και των κρυφών αμοιβών. Ουσιαστικός οικονομικός έλεγχος των πεπραγμένων του παρελθόντος.

2. Πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου μετά από δημοσίευση προκήρυξης και εφαρμογή των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

3. Οι όροι του βαθμολογικού και μισθολογικού καθεστώτος του προσωπικού που θα προσλαμβάνεται θα καθορίζονται με επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Προσωπικό με συμβάσεις έμμισθης εντολής θα επιλέγεται μετά από δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

4. Η ανάθεση έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα πραγματοποιείται μετά από δημόσια προκήρυξη στον ιστότοπο της ΕΡΤ.

5. Το κόστος έργων και υπηρεσιών που ανατίθενται δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% του ετήσιου προϋπολογισμού.

6. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ διορίζεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

7. Τα 2 μέλη του ΔΣ εκ των εργαζομένων εκλέγονται με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία των εργαζομένων της ΕΡΤ.

8. Η ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ είναι ασυμβίβαστη με άλλο δημόσιο αξίωμα, θέση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή σε διοίκηση συνδικαλιστικών ενώσεων.

9. Θεσμοθετείται κοινωνικός έλεγχος της ΕΡΤ με την –για πρώτη φορά υποχρεωτική- συγκρότηση των Συμβουλίων Κοινωνικού Ελέγχου ανά περιφέρεια.

 

http://www.mediacell.gr

 

Κ. Αρβανίτης: «Ο κ. Θεοδωράκης πλέει στη θολή μετριότητα του Ποταμιού του»

Κ. Αρβανίτης: «Ο κ. Θεοδωράκης πλέει στη θολή μετριότητα του Ποταμιού του»

Ο διευθυντής του 105,5 Στο Κόκκινο Κώστας Αρβανίτης απαντά στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το Ποτάμι του Σ. Θεοδωράκη, η οποία κάνει λόγο για σπατάλες στην ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση του Κώστα Αρβανίτη:

"H σημερινή ανακοίνωση του Ποταμιού που αφορά στις αμοιβές αλλά και στα εσωτερικά του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο", έχει μέγιστο ενδιαφέρον σε ότι αφορά στην εγκυρότητα της πληροφόρησης. Θα βοηθήσουμε λοιπόν στο ρεπορτάζ δίνοντας τις αμοιβές τόσο τις δικές μου στην διαδρομή στην ΕΡΤ, όσο και του ηγέτη του κόμματος κυρίου Σταύρου Θεοδωράκη. Την εποχή που ο κος Θεοδωράκης ήταν στην ΝΕΤ ελάμβανε 23.490 μικτά για μία εκπομπή ωριαία, ενώ εγώ ελάμβανα 4226 μικτά περίπου 2.600 καθαρά για καθημερινή τετράωρη εκπομπή και καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο.

Πόσο μάλλον την περίοδο της πρωινής ενημέρωσης 2012 - 2013, όταν οι καθαρές αποδοχές μου από την ΕΡΤ, δεν ξεπέρασαν τα 1500,  όπως και των άλλων συναδέλφων με βάση την ΣΣΕ.

Η σημερινή προσπάθεια του επικοινωνιακού επιτελείου του «Ποταμιού» έχει βασικό στόχο να παρουσιάσει ότι όλοι είμαστε ίδιοι ή σχεδόν ίδιοι.

Να απαξιώσει την προσπάθεια για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ .

Σας επισυνάπτω τις λίστες αμοιβών την εποχή που ο κύριος Θεοδωράκης ήταν πρωταγωνιστής στην ΝΕΤ, καθώς και την τελευταία σύμβαση μου στην  ΕΡΤ .

Σε ότι αφορά στο Κόκκινο έχω δηλώσει ότι είμαι και παραμένω  στο ραδιόφωνο που με τόσο κόπο χτίζουμε καθημερινά μαζί με τους συναδέλφους μου, τόσο πολιτικά όσο και δημοσιογραφικά ο κος Θεοδωράκης πλέει στην θολή μετριότητα του ποταμιού του.

http://www.alfavita.gr

 

Απάντηση Βαξεβάνη σε Θεοδωράκη για την ΕΡΤ

Απάντηση Βαξεβάνη σε Θεοδωράκη για την ΕΡΤ

Ο Κώστας Βαξεβάνης απαντάει στον Σταύρο Θεοδωράκη για το θέμα της ΕΡΤ και τις κατηγορίες περί προσλήψεων εργαζομένων του Κόκκινου στην ΕΡΤ

Αγαπητέ Σταύρο

Ποτέ δεν ήσουν καλός δημοσιογράφος και έτσι δεν μου κάνει εντύπωση που σε μια ανακοίνωση μερικών σειρών έχεις τόσες ανακρίβειες για γνωστά και εμφανή γεγονότα. Έτσι λοιπόν κατανοώ το έλλειμα και απλώς σημειώνω:

1.Δεν είμαι και δεν ήμουν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήμουν κανενός κόμματος αν και είμαι και δηλώνω Αριστερός. Αλλά πάνω απ όλα είμαι δημοσιογράφος.Δηλαδή η πολιτική μου άποψη δεν με εμποδίζει να ασκώ τη δημοσιογραφία ανεξάρτητα και μαχητικά. Όσο και να ψάξεις δεν θα βρεις φωτογραφία μου, όπως δικιές σου, ούτε με το Σημίτη, ούτε με το Γιάννο,ούτε με τον Άκη, ούτε με την οικογένεια Παπανδρέου.Όχι γιατί δεν θα μπορούσα να έχω τέτοιες φωτογραφίες ως δημοσιογράφος, αλλά γιατί η αντίληψή  μου δεν μου επέτρεπε να ακίζομαι ναρκισσιστικά με την εξουσία.Αντιθέτως έχω πολλές από πολέμους και αρκετές με χειροπέδες που μου φόρεσαν γιατί  υπερασπίστηκα τη δημοσιογραφία. Εν ολίγοις είμαι δημοσιογράφος και όχι κονφερανσιέ. Είμαι Αριστερός αλλά όχι δημοσιοσχεσίτης της εξουσίας.

2.Δεν εργάζομαι στο “Κόκκινο”, άρα μάλλον είναι δύσκολο να με άκουσε κάποιος στο “Κόκκινο” να λέω πως θα πάω στην ΕΡΤ.

3. Δεν θα  πάω στην ΕΡΤ και ούτε μου πρότεινε κάποιος να πάω.Αντιθέτως βρίσκομαι στα πρόθυρα συμφωνίας με ιδιωτικό κανάλι.

Αν παρ όλα αυτά ρωτηθώ από κάποιον για το κόστος και τις σπατάλες στην ΕΡΤ, εκεί μπορώ να πω πολλά. Μπορώ να αντιπαραθέσω δηλαδή στοιχεία και να ρωτήσω πώς μια εκπομπή έρευνας όπως “το Κουτί της Πανδώρας”, με 20 εργαζόμενους που γύριζε όλο τον κόσμο στοίχιζε 18.000 ευρώ (με δημοσιευμένα στοιχεία Σταύρο μου στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ) ενώ μια εκπομπή σου που γυριζόταν σε ένα στούντιο και στην οποία πρόσφερε όλα τα μέσα Παραγωγής η ΕΡΤ ενώ εσύ είχες 4-5 δημοσιογράφους στοίχιζε 20.000 ευρώ κάθε βράδυ. Είναι σωστό το νούμερο Σταύρο μου που γράφουν;Γιατί δεν υπάρχουν δημοσιευμένα στοιχεία; Μήπως τα έχεις; Πόσο κόστιζε δηλαδή μια συνέντευξη σαν αυτή που βρήκα στο youtube, όπου λιβανίζεις τον Παπαδήμο;

Επίσης να σου πω Σταύρο μου πως δεν είναι ντροπή να έχουν δουλέψει άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην ΕΡΤ. Ντροπή είναι να σου αποδίδουν πως ως δημοσιογράφος υπηρέτησες περισσότερο τα αφεντικά και λιγότερο τη δημοσιογραφία. Ντροπή είναι επίσης όταν επιλέγεις την πολιτική, να κάνεις τρεις στις τρεις ερωτήσεις στη Βουλή που σχετίζονται με τον Μπόμπολα

ΥΓ. Αν Σταύρο δεν έχεις γράψει εσύ την ανακοίνωση σου ζητώ συγνώμη. Με μπέρδεψε η επιφανειακή προσέγγιση και η επιπόλαιη δημοσιογραφία που αποπνέει.

Στοίχιζε αυτή η εκπομπή Σταύρο 20.000 ευρώ;

http://www.thepressproject.gr/article/74337/Apantisi-Baksebani-se-Theodoraki-gia-tin-ERT

 

Ανακοίνωσή για την ΕΡΤ, Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιώαννης Μιχελογιαννάκης

Με σημερινή του ανακοίνωση επί των θεμάτων της επικαιρότητας ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιώαννης Μιχελογιαννάκης, τοποθετείται για το θέμα του ανοίγματος της ΕΡΤ όπως και για τη στάση του ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του για την ΕΡΤ ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει:

Η ύπαρξη και η λειτουργία των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα, ήταν ένα επιτυχημένο μοντέλο και μάλιστα, ιδιαίτερα απαραίτητο για την ασφαλή τοπική πληροφορία.

Θεωρώ αδιανόητη, την μη αποκατάσταση και λειτουργία των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα, έπειτα και από τον ανιδιοτελή αγώνα τους, ο οποίος  πέρα από το πρακτικό, είχε και συμβολικό χαρακτήρα, στην ανατροπή της προηγούμενης μνημονιακής κυβέρνησης.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) και ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), οι οποίες πραξικοπηματικά λύθηκαν.

Ο συμβολισμός της ΕΡΤ και καθαρίστριες υπουργείου οικονομικών, ήταν σημαδιακά και προσέφεραν πολλά στην ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης.

http://www.creteplus.gr/news/parembaseis-mixelogiannaki-gia-tis-perifereiakes-ert-kai-baroufaki-121568.html

 

Σελίδα 261 από 268

Σεπτέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Κανένα γεγονός

Η σελίδα μας στο Facebook

Facebook Image

Athens - Electronix 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΓΑΒΡΙΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ  ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΗ ΝΙΚΟΥ


Δεν μπορείς να ζητάς από τους άλλους αξιοπρέπεια χωρίς πρώτα απ'όλους εσύ να είσαι αξιοπρεπής.... Κρίμα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΤ HD

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα "Σύστημα Υψηλής Ευκρίνειας HD & ΕΡΤ" την οποία οργάνωσε ο σύλλογός μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Το πληροφοριακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στις παρουσιάσεις των ομιλητών μπορείται να το δείτε εδώ

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

Ενημέρωση δικηγόρων ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ για ΚΥΑ 2019

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 1

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 2

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 3

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 4

Ραδιοφωνικό μουσείο - πάρκο ΕΡΤ

Κέντρο Εκπομπής Πλάκα Αλεξανδρ...
Image Detail
ΚΕ ΠΑΓΓΑΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 7.jpg
Image Detail
GO_TO_TOP