Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Επιστρέφουν ΕΡΑ ΣΠΟΡ και ΕΤ3

Επιστρέφουν ΕΡΑ ΣΠΟΡ και ΕΤ3

17.3.15

Με όλες τις δομές θα επιστρέψει η ΕΡΤ. Τουλάχιστον αυτό διαβεβαίωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τα ΜΜΕ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην  κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και στους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης. Μέσα στις επόμενες 45 μέρες, και αν δεν υπάρξουν απρόοπτα από τις διαπραγματεύσεις, η ΕΡΤ θα εκπέμψει ξανά.

Στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί ως την Τετάρτη στη Βουλή θα υπάρχει   πληρέστερη αναφορά στις δομές της ΕΡΤ, χωρίς ωστόσο να κατονομάζονται. Οι τηλεοπτικοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα ανοίξουν σταδιακά, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα σχεδιαστεί και τις τεχνικές δυνατότητες που θα υπάρχουν. Στους στόχους της κυβέρνησης είναι πάντως να επιστρέψουν, τόσο η ΕΤ3 , όσο και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ενώ το σήμα με το λογότυπο της ΕΡΤ θα  επανέλθει ως το τέλος του Απριλίου, σύμφωνα πάντοτε με το σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου. Τις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, το νέο ΔΣ της ...ΝΕΡΙΤ με απόφαση του υπουργού επικρατείας, το οποίο θα αναλάβει να προετοιμάσει την επιστροφή της ΕΡΤ.  Ως τώρα όμως η σύνθεση του ΔΣ δεν έχει κλείσει. Πάντως ως τις 8 Απριλίου, σύμφωνα με το νέο σχέδιο του υπουργείου επικρατείας,  θα πρέπει το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, ώστε να αρχίσει η σχετική προετοιμασία.
Μετά τη διαβούλευση που έγινε στο Internet και τις παρατήσεις που έκαναν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της ΕΡΤ Θα υπάρξουν και άλλες διορθώσεις στο νομοσχέδιο, για να αποφευχθούν τα λάθη που επισημάνθηκαν.

http://media-industry.blogspot.gr/2015/03/3.html

 

ΠΟΣΠΕΡΤ: Κάλεσμα σε Συγκέντρωση προσωπικού την Παρασκευή 20 Μαρτίου και ώρα 15:00 στο Αμφιθέατρο Λ. Μεσογείων 156

ΠΟΣΠΕΡΤ: Κάλεσμα σε Συγκέντρωση προσωπικού την Παρασκευή 20 Μαρτίου και ώρα 15:00 στο Αμφιθέατρο Λ.Μεσογείων 156

18 Μάρτιος 2015


Ολόκληρη η ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ σε συγκέντρωση εργαζομένων:

Καλούμε στις 20 Μαρτίου 2015 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 15.00 όλους τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ μέλη των σωματείων μελώντης ΠΟΣΠΕΡΤ σε συγκέντρωση προσωπικού στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ) ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ Λεωφόρος Μεσογείων 156 για ενημέρωση και ανάλυση του νομοσχεδίου που αφορά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ και για να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας.

Είμαστε στον αγώνα 21 μήνες, αντέχουμε και συνεχίζουμε ...

Η ψυχολογική κούραση και οικονομική ανέχεια δεν θα μας κάνουν να δεχτούμε άρον – άρον το όποιο σχέδιο , χωρίς πραγματικό διάλογο , με θολές σελίδες και δημιουργικές ασάφειες για το μέγεθος της ΕΡΤ ΑΕ και την άμεση επαναλειτουργία στο σύνολο της .

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ όμως για τα θεσμικά, κανονιστικά, οικονομικά κλπ θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους ( εκτός των δημοσιογράφων) που εκπροσωπούμε μέσω των σωματείων μελών μας.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ με τα σωματεία της θα μάχεται πάντα για άρση των αδικιών προηγούμενων , παρόντων και …μελλοντικών.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν σύρθηκε και δεν θα συρθεί ποτέ στις ράγες της εξουσίας, της συνδιαλλαγής, των εκβιασμών, της διαπλοκής των μικροκομματικών και μικροπαραταξιακών μεθοδεύσεων.

Τα συνδικάτα δεν πρέπει να είναι φέουδο κομματικοκρατίας , εναγκαλισμών με την κάθε εξουσία και δίαυλος προσωπικών συμφερόντων. Αυτό το έχουμε κάνει πράξη εμείς στην ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με τους εργαζόμενους , χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες εν της πράγμασι ,γι αυτό άλλωστε αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο που δημιουργήσαμε όλοι ,μαζί με τους πρώην συμβασιούχους και τους αλληλέγγυους στο να κρατάμε μια δημόσια υπηρεσία ανοιχτή επί 20 σήμερα και 23μήνες τουλάχιστον, με αξιοπρέπεια και θάρρος, με πίστη και δύναμη, με κόπο και ιδρώτα , με αίμα και δάκρυ που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία και δεν θα τα χαρίζουμε σε κανένα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζει αταλάντευτα να διεκδικεί χωρίς μικροκομματικούς, συντεχνιακούς λόγους το δίκαιο αίτημα για την επαναφορά της ΕΡΤ στις 11-6-2013 σαν να μην έκλεισε μια μέρα .


Να γίνουν πράξη οι προεκλογικές εξαγγελίες –δεσμεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή στο άσπρο της Δημοκρατίας και όχι στο γκρίζο μετά το μαύρο.

Αυτή η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι ο πυλώνας και η καθαρή ψυχή της ΕΡΤ και του αγώνα της και θα παραμείνει.


Η ΑΜΕΣΗ επαναλειτουργία της ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΤΙΜΗΣ και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ από την σημερινή ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χωρίς προαπαιτούμενα –και μνημονιακές συνταγές γιατί το απαιτεί η κοινωνία, για τους 18 νεκρούς μας και γιατί το κερδίσαμε με τον δίκαιο αγώνα μας. .

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ .Για την ΠΟΣΠΕΡΤ

     Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματεάς


Παναγιώτης Καλφαγιάννης                                      Γαβριήλ Κασιμάτης
 

Τροποποιήσεις και προσθήκες στον νόμο για την ΕΡΤ

Τροποποιήσεις και προσθήκες στον νόμο για την ΕΡΤ

• Νταρζάνου Αγγέλα

17.03.2015

Στην τελική ευθεία για την επανεκκίνηση της ΕΡΤ, η κυβέρνηση εξετάζει τυχόν αλλαγές στο σχετικό νομοσχέδιο, βάσει και της δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάξει τροποποιήσεις και βελτιώσεις στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που έχει δεχθεί, ενώ σταδιακά αποσαφηνίζει και θολά σημεία κατά τη μεταβατική περίοδο, σύμφωνα με ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί από πολλές πλευρές.

• Κατατίθεται αυτές τις μέρες στη Βουλή

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νέο Δ.Σ., που θα τοποθετηθεί στη ΝΕΡΙΤ αμέσως μετά τις 23 Μαρτίου, θα προχωρήσει άμεσα σε αξιολόγηση των συμβάσεων της ΝΕΡΙΤ, κυρίως των παραγωγών, εξωτερικών και μικτών. Οι δομές της ΕΡΤ επανέρχονται όλες σταδιακά (ΕΡΤ-3, ERT World, ραδιοφωνικά Προγράμματα, περιφερειακοί σταθμοί κ.λπ.), με αποφάσεις του Δ.Σ., όταν δηλώσουν έτοιμες να επανέλθουν. Το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» μάλλον δεν θα επανεκδοθεί, όμως οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στο Διαδίκτυο ή σε άλλες θέσεις.

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επανέλθουν στις ίδιες θέσεις και με το ενιαίο μισθολόγιο που ίσχυε στις 11.6.2013, όταν έκλεισε η ΕΡΤ, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα προχωρήσει ο συμψηφισμός των αποδοχών και αποζημιώσεών τους για το διάστημα που η ΕΡΤ ήταν κλειστή. Πιθανόν να τεθεί ο περιορισμός της αποκλειστικής απασχόλησης για τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου. Το Δ.Σ. θα πρέπει να εκπονήσει Οργανόγραμμα, Κανονισμό Λειτουργίας και Γενικό Κανονισμό Προσωπικού της ΕΡΤ, πιθανόν εξαρχής, χωρίς να επιστρέψει στα παλιά.

Το κτίριο της Κατεχάκη (παρ' ότι "ξηλώθηκαν" τα δύο από τα τρία στούντιο) θα επιδιωχθεί να επανέλθει στην ΕΡΤ με αίτημα στον αρμόδιο υπουργό. Από την περιουσία της ΕΡΤ η οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ έχει εκποιηθεί μόνο ένα μέρος του οικοπέδου - φιλέτου της ΕΡΤ στην Περαία της Θεσσαλονίκης.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

http://www.avgi.gr

 

 

Μέλη ΔΣ στην ΕΡΤ, χωρίς συνδικαλιστική ιδιότητα

Μέλη ΔΣ στην ΕΡΤ, χωρίς συνδικαλιστική ιδιότητα

17/03/2015

Στον αέρα ως την 1η Μαϊου θα βρίσκεται η ΕΡΤ. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός επικρατείας, Νίκος Παππάς σ τους 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που συνάντησε χθες στη Βουλή, για να τους ενημερώσει σχετικά με το νομοσχέδιο που θα έρθει για συζήτηση στη Βουλή εντός των επομένων ημερών. Κατά την ενημέρωση δεν υπήρξαν ενστάσεις, παρά μόνο διευκρινήσεις. Στο ζήτημα της εκλογής των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ από την πλευρά των εργαζομένων, ο Ν. Παππάς είπε πως όποιος αναλάβει θέση θα πρέπει να παραιτηθεί από τη συνδικαλιστική του ιδιότητα.

http://www.typologies.gr

 

Την επόμενη Δευτέρα το νέο ΔΣ στη ΝΕΡΙΤ

Την επόμενη Δευτέρα το νέο ΔΣ στη ΝΕΡΙΤ

17/03/2015

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου θα οριστεί το νέο ΔΣ στη ΝΕΡΙΤ, με απόφαση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. Η αλλαγή στη ΝΕΡΙΤ συμπίπτει χρονικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Γερμανία και τη συνάντηση με την Καγκελάριο, Άνκελα Μέρκελ. Το νέο ΔΣ θα αναλάβει την ευθύνη μετάβασης από τη ΝΕΡΙΤ στην ΕΡΤ.

http://www.typologies.gr

 

ΕΡΤ: Νομοσχέδιο –γέφυρα, με την κυβέρνηση του «μαύρου»

ΕΡΤ: Νομοσχέδιο –γέφυρα, με την κυβέρνηση του «μαύρου»

Μαρ 16, 2015

________________________________________

του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ προωθεί τη συνέχεια με την ΝΕΡΙΤ και όχι τη ρήξη και μια νέα αρχή

Ακριβώς αυτό αποδεικνύεται στην περίπτωση της ΕΡΤ, όπου αν και προωθείται ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την επαναλειτουργία της και την πρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων, όχι μόνον δεν παίρνει οριστικό διαζύγιο από το επί δεκαετίες αμαρτωλό καθεστώς λειτουργίας του οργανισμού, αλλά ούτε και από τα δομικά χαρακτηριστικά με τα οποία έστησε την ΝΕΡΙΤ, η κυβέρνηση Σαμαρά. Η ίδια που στις 11 Ιουνίου του 2013 έριξε με δικτατορικό τρόπο το «μαύρο» στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, προκαλώντας ένα κίνημα αγανάκτησης και αμφισβήτησης. Έναν σκληρό, πολύμηνο αγώνα με πυρήνα τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που σε κάποιες εκφάνσεις του έδωσε διαπιστευτήρια εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Οι εργαζόμενοι, έμπρακτα, έδειξαν τον δρόμο με τον οποίο η δημόσια περιουσία-οι υποδομές της ΕΡΤ και οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες- μπορούν πραγματικά να αξιοποιηθούν για ωφεληθούν οι αληθινοί δικαιούχοι της, ο λαός και η εργατική τάξη. Απέδειξαν ότι τα μικρόφωνα, οι κονσόλες, οι πομποί και οι κάμερες της αυτοδιαχείρισης μπορούν να γίνουν φωνή και δύναμη της λαϊκής διεκδίκησης, ένας δημόσιος οργανισμός να ζει και να αναπνέει με την κοινωνία ως οργανικό της κομμάτι, να ελέγχεται και να εμπνέεται από αυτήν, να παράγει καθημερινά έναν άλλο, απελευθερωτικό και γνήσιο πολιτισμό.

Όμως αυτή η πολύτιμη παρακαταθήκη, παραμερίστηκε από τους συντάκτες του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, που βρίσκεται στο καθεστώς της δημόσιας διαβούλευσης και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής. Η ανατρεπτική πραγματικότητα που δημιούργησαν με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, την ΕΡΤ3 και της ΕΡΑ σε κάθε γωνιά της χώρας, προφανώς δεν χωρούσε στον «ρεαλισμό της υποταγής» που διαπνέει το θεσμικό πλαίσιο με βάση το οποίο θα λειτουργήσει ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας. Αντίθετα το χαρακτηρίζει η «δημιουργική ασάφεια» των μελλοντικών υπουργικών αποφάσεων που θα το υλοποιήσουν, ένα «πακέτο» συμβιβασμών στο όνομα της ανάγκης άμεσης επαναλειτουργίας και μία «υβριδική» αντίληψη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν (πώς λέμε … «πρόγραμμα γέφυρα»!).

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες νομικές γνώσεις για να καταλάβει κανείς διαβάζοντας το νομοσχέδιο ότι δεν πρόκειται για διατάξεις που δημιουργήθηκαν από μηδενική βάση αλλά για τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου με βάση το οποίο λειτουργεί η σημερινή ΝΕΡΙΤ. Όπως άλλωστε χαρακτηριστικά τονίζεται στην εισηγητική έκθεση «με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας χωρίς ασυνέχεια» ενώ «αποφεύγονται οι δαιδαλώδεις νομικές και κανονιστικές διαδικασίες και οδηγούμαστε στην ομαλή μετάβαση και λειτουργία του δημόσιου φορέα». Όσον αφορά τους απολυμένους σημειώνεται πως προβλέπεται «η αναβίωση των εργασιακών συμβάσεων αορίστου χρόνου των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013» αλλά «και η διατήρηση των εργασιακών σχέσεων αορίστου χρόνου των απασχολούμενων στη ΝΕΡΙΤ» αφού αυτή η επιλογή «αποτελεί το ασφαλές ουσιαστικό και νομικό πλαίσιο στελέχωσης του φορέα». Στο ίδιο νομικό πλαίσιο όμως κάθε άλλο παρά αποκλείονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Στο νομοσχέδιο προβλέπονται συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, δηλαδή το γνώριμο από το παρελθόν καθεστώς των συμβασιούχων καθώς και «συμβάσεις έμμισθης εντολής» ως μορφές απασχόλησης. Επίσης θα συνεχίσουν υπάρχουν οι περίφημες εξωτερικές παραγωγές αφού ορίζεται ότι επιτρέπεται η ανάθεση έργου παροχής σε νομικά η φυσικά πρόσωπα, το οποίο όμως περιορίζεται στο 25% του συνολικού παραγόμενου έργου.

Όσον αφορά την ανεξαρτησία του τρόπου λειτουργίας από την εισηγητική έκθεση ξεκαθαρίζεται ότι «ο εποπτεύων Υπουργός διατηρεί οργανωτικές και ελεγκτικές εξουσίες, χωρίς να θίγονται οι αρμοδιότητες της ανεξάρτητης αρχής (σ.σ Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης), υποκείμενος σε κάθε περίπτωση σε κοινοβουλευτικό έλεγχο». Σχετικά με την διοίκηση του οργανισμού προβλέπεται Διοικητικό Συμβούλιο 7 μελών. Από αυτά ο πρόεδρος, ο διευθύνοντας σύμβουλος και τρία ακόμη μέλη «διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Επικρατείας που είναι αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» αφού πρώτα εγκριθούν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία. Τα υπόλοιπα δύο μέλη εκλέγονται από τους εργαζόμενους.

Ιδιαίτερα ασαφές είναι το ποια τμήματα της ΕΡΤ θα λειτουργήσουν και πότε αφού στο νομοσχέδιο αναφέρεται δυνητικά η δυνατότητα αυτή για το σύνολο των δραστηριοτήτων της ΕΡΤ. Όπως σημειώνεται «η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. αποτελεί ενιαίο φορέα, ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει τηλεοπτικούς καιραδιοφωνικούς πανελλαδικούς ή και περιφερειακούς σταθμούς, Μουσικά Σύνολα και Χορωδία, καθώς και διαδικτυακούς ιστότοπους, που καθορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου».

Για την οικονομική διαχείριση της ΕΡΤ ορίζεται με σαφήνεια πως «η οικονομική εξυγίανση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα επιτυγχάνεται μέσω των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών». Η χρηματοδότηση ορίζεται να προέλθει από το «ανταποδοτικό τέλος ύψους τριών ευρώ (3,00 Ευρώ) μηνιαίως ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας παρακρατούν προμήθεια 0,5%επί των εισπράξεων». Από την επιβάρυνση αυτή θα εξαιρούνται οι χρήστες των κοινωνικών τιμολογίων της ΔΕΗ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το ανταποδοτικό τέλος είναι δεσμευμένα στον προϋπολογισμό του 2015 τα 100 εκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμένη των υποχρεώσεων προς τους δανειστές.

Τέλος το θέμα των αρχών και του κοινωνικού ελέγχου περιορίζεται σε αόριστες αναφορές στην ανεξαρτησία και την πολυφωνία καθώς και κατά τόπους εθελοντικά Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου που θα έχουν συμβουλευτικό όμως χαρακτήρα.

Ας μην λογαριάζουμε χωρίς …την DIGEA

Θα ήταν τουλάχιστον αφελές, να εξετάσει κανείς τις εξελίξεις που αφορούν την λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, χωρίς να συνυπολογίσει το συνολικό τοπίο λειτουργίας των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ένα «πεδίο δόξης λαμπρό» της εγχώριας διαπλοκής και έναν χώρο «στημένο» με γνώμονα την κερδοφορία του κεφαλαίου, και «θωρακισμένο» από σειρά προστατευτικών διατάξεων εκπορευόμενων κατευθείαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια προσεκτική ματιά στα ισχύοντα αποδεικνύει ότι δεν είναι δυνατή η αλλαγή του ραδιοτηλεοπτικού χάρτη από οποιαδήποτε κυβέρνηση χωρίς την ανατροπή του … «κοινοτικού κεκτημένου» των καναλαρχών.

Κομβικό στοιχείο της εξίσωσης, είναι η μονοπωλιακή θέση που κατέχει στην συγκεκριμένη αγορά η περίφημη DIGEA, δηλαδή η εταιρία που εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα της ψηφιακής μετάδοσης σήματος. Πρόκειται για την επιχείρηση που συμμετέχουν το MEGA, ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και το κανάλι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και στην οποία η ΕΡΤ οφείλει να πληρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ανά έτος προκειμένου να εκπέμπει. Άλλωστε πολλάκις οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν το κλείσιμο της ΕΡΤ ως «θυσία» στην κερδοφορία της συγκεκριμένης διαπλεκόμενης κοινοπραξίας. Θυμίζουμε ότι η ανάθεση σε αυτήν των ψηφιακών συχνοτήτων προέκυψε από διαγωνισμό για τον οποίο κλήθηκε να καταβάλει μόλις 18 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα 15 χρόνια (περίπου 222.000 ευρώ το έτος) ενώ το ελάχιστο κόστος – σύμφωνα με ανεξάρτητο εκτιμητή- έπρεπε να είναι 715.000.000 ευρώ!. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της η κυβέρνηση προτίθεται να επανεξετάσει τον διαγωνισμό και να προκηρύξει νέο, από μηδενική βάση.

Μόνο που ακόμη και μια τέτοια κίνηση προβλέπει την αντίθεση με τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έδωσαν το «πράσινο φώς» για την διενέργεια του και είναι έτοιμοι να υποδεχθούν θερμά μία προσφυγή της DIGEA. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που είχε κάνει τον Ιούνιο του 2014 ό τότε αρμόδιος υφυπουργός υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος τονίζοντας πως η κυβέρνηση «γνωστοποίησε το τεύχος προκήρυξης ανάδειξης παρόχου του δικτύου στην καθ’ όλα αρμόδια κατά τον έλεγχο της συμβατότητας της διαδικασίας για το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία απάντησε ότι δεν είχε καμία απολύτως αντίρρηση για το πλαίσιο το οποίο καθορίστηκε». Προφανώς η μέχρι τώρα κυβερνητική πορεία συμμόρφωσης με τους ευρωπαϊκούς κανόνες κάθε άλλο παρά εμπνέει εμπιστοσύνη

http://www.pandiera.gr

 

 

Σελίδα 251 από 263

Σεπτέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Κανένα γεγονός

Η σελίδα μας στο Facebook

Facebook Image

Athens - Electronics 2018

Δεν μπορείς να ζητάς από τους άλλους αξιοπρέπεια χωρίς πρώτα απ'όλους εσύ να είσαι αξιοπρεπής.... Κρίμα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΤ HD

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα "Σύστημα Υψηλής Ευκρίνειας HD & ΕΡΤ" την οποία οργάνωσε ο σύλλογός μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Το πληροφοριακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στις παρουσιάσεις των ομιλητών μπορείται να το δείτε εδώΑ-Δ ΔΙΔΥΜΩΝ_7.JPG
Image Detail
Α-Δ Σμέρνας_1.jpg
Image Detail
GO_TO_TOP