Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Αναβολή της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης.

Αγία Παρασκευή  02  Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, συνεδρίασε σήμερα και συζήτησε διεξοδικά τα νέα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον Covid – 19,  που θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο 3 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμόδιων αρχών στην Αττική και σε άλλες περιοχές θα εφαρμοστεί γενική απαγόρευση  συνεδρίων, συγκεντρώσεων και συναθροίσεων.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα νέα  δεδομένα το ΔΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ αποφάσισε ομόφωνα:


την αναβολή της ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ,

που είχε προγραμματιστεί για τις  4  Νοεμβρίου  2020  ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 13:00 στα Studio  C και  E της Ραδιοφωνίας στο  Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου βρίσκεται σε  επικοινωνία με τις Υγειονομικές αρχές, όπως  και με τις  αρμόδιες Υπηρεσίες τις ΕΡΤ και θα ενημερώνει τα μέλη σχετικά.

Ως εκ τούτου θα υπάρξει νέα πρόσκληση, για την σύγκληση της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με  τα ιδία θέματα  ημερήσιας διάταξης. 


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                       Κασιμάτης Γ.

Ο Γενικός Γραμματέας     Ματλής  Σ.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣTHN ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣTHN

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι,

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αποφάσισε ομόφωνα και συγκαλεί την  

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

στις  4  Νοεμβρίου  2020 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 13:00

στα Studio C και E της Ραδιοφωνίας

στο  Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Λεωφ. Μεσογείων 432 Αγία Παρασκευή

Με θέματα Ημερήσιας Διάταξης :

 1. Γενική Ενημέρωση  –  Σ.Σ.Ε.
 2. Διοικητικός Απολογισμός
 3. Οικονομικός Απολογισμός - Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
 4. Πρόγραμμα δράσης
 5. Οικονομικός Προϋπολογισμός
 6. Εκλογή Τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, για τη διενέργεια των εκλογών

Η προσέλευση και η μαζική συμμετοχή μας, σε αυτές τις κορυφαίες καταστατικές λειτουργίες  του Συλλόγου,  είναι αναγκαία και απαραίτητη.

Υπενθυμίζουμε ότι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη Γ.Σ. έχουν δικαίωμα απουσίας 3 ωρών από την εργασία τους, όσοι υπηρετούν στην Αττική και 24 ωρών, όσοι υπηρετούν στην Περιφέρεια (εκτός από τα εντελώς απαραίτητα για τη λειτουργία της Υπηρεσίας μέλη μας).

Υπογραμμίζεται ότι η Γενική Συνέλευση  θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους  κανόνες και τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid – 19, όπως  προβλέπονται από τις αρμόδιες αρχές. Για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος εξασφάλισε τη χρήση των αναγκαίων χώρων, με τα κατάλληλα τεχνικά μέσα, έτσι ώστε να επιτραπεί η μεγαλύτερη δυνατή  προσέλευση των μελών, σε συνδυασμό με την  τήρηση όλων των απαιτουμένων μέτρων ασφάλειας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

Προεδρός    Κασιμάτης Γ.

Γενικός Γραμματέας     Ματλής Σ.

 

Ανακοίνωση ΠΑΣΥΜΗΤΕ , ΕΕΕΡΤ , ΣΕΚΟΧΕΡΤ

Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικώ Τεχνικών ΕΡΤ ( ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. )

Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ ( Ε.Ε.ΕΡΤ )

Σωματείο Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών  Χορωδίας ΕΡΤ ( Σ.Ε.Κ.Ο.Χ.ΕΡΤ )

Αγία Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2020
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,Πριν ενάμιση χρόνο μετά από ενέργειες της σύμπραξης των τριών Σωματείων ΠΑΣΥΜΗΤΕ,ΕΕΕΡΤ και ΣΕΚΟΧΕΡΤ, η Διοίκηση της ΕΡΤ ξεκίνησε τις διαδικασίες της ΣΣΕ.Όμως η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο ΠΣΥΠΕΡΤ ( 22 / 3 / 2019 ), προσέφυγαν από κοινού στην Επιτροπή τουΑρθ. 15 του Ν. 1264/82, προκειμένου να αποκλείσουν κάθε άλλο Σωματείο, από την κορυφαίααυτή διαδικασία, για όλους τους εργαζόμενους.Η απόφαση της Επιτροπής δικαίωσε τα Σωματεία μας, ορίζοντάς τα, ως τα πλέοναντιπροσωπευτικά και αρμόδια, για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη Επιχειρησιακής ΣΣΕ μετην ΕΡΤ ΑΕ. Ταυτόχρονα έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία της ΣΣΕ, σε όλα ταπρωτοβάθμια της ΕΡΤ, τα οποία και συμμετείχαν με τους εκπροσώπους τους σε όλες τιςσυνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν.Έκτοτε η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο ΠΣΥΠΕΡΤ έχουν επιδοθεί σε έναν ανίερο αγώνα εμπλοκής τωνσυλλογικών διαπραγματεύσεων. Με διάφορα νομικίστικα τερτίπια καταφέρνουν νακαθυστερούν, εις βάρος των εργαζομένων, τις διαπραγματεύσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περσινό πραξικόπημα στον ΠΑΣΥΜΗΤΕ και η δεκάμηνη αναστολή της ΣΣΕ.Μετά την δικαστική και ηθική δικαίωση του εκλεγμένου Δ.Σ. του Συλλόγου και αφού δενμπορούν πλέον να συνεχίσουν την εμπλοκή με τροχοπέδη τον ΠΑΣΥΜΗΤΕ, επανέρχονται με νέα προσφυγή, στην ίδια Επιτροπή, πάλι εναντίον των Σωματείων μας, η οποία εκδικάζεταιαύριο 16 Οκτωβρίου στις 09:00 , στην Ευελπίδων, Κτίριο 6 , αίθουσα 12.Εδώ και χρόνια οι πρακτικές της ηγεσίας της ΠΟΣΠΕΡΤ το μόνο που κάνουν είναι να πλουτίζουντους νομικούς τους συμβούλους και να κατασπαταλούν τα χρήματα των συναδέλφων.Υποσχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους σε όποιο σωματείο και αν ανήκουν ότι θα αντέξουμεκαι θα ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ τη συλλογική σύμβαση, όσο και αν δεν το θέλουν, γιατί αυτό είναι τοΔΙΚΑΙΟ και αυτό θα γίνει.Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ( πλην δημοσιογράφων ) είναι οι μόνοι εργαζόμενοι, χωρίς ΣΣΕ για 13χρόνια . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ …

Για τα Δ.Σ

των Σωματείων:

ΠΑΣΥΜΗΤΕ ο Πρόεδρος Κασιμάτης  Γαβριήλ 

                 ο Γενικός Γραμματεας Ματλής Στ.

ΕΕΕΡΤ        ο Προεδρος Παπανικήτας Εμ.

                 ο Γενικός Γραμματέας Σιμιτζής Αλ

ΣΕΚΟΧΕΡΤ  ο Πρόεδρος Γρατσίας Αν.

                 ο Γενικός Γραμματέας  Ζηγουράκης Ν.

 

Πρόσκληση στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

Αγία Παρασκευή  12  Οκτωβρίου 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣTHN

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι,

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αποφάσισε ομόφωνα και συγκαλεί την  Εκλογοαπολογιστκή Γενική Συνέλευση, στις 23/10/2020 και ώρα 13:00 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (Λεωφ. Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή).

Σε περίπτωση μη απαρτίας, συγκαλείται δεύτερη συνεδρίαση στις 29/10/2020, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Αν πάλι δεν επιτευχθεί απαρτία τότε το Δ.Σ. συγκαλεί τρίτη συνεδρίαση :

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

στις  4  Νοεμβρίου  2020 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 13:00

στο  Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Λεωφ. Μεσογείων 432 Αγία Παρασκευή

Με θέματα Ημερήσιας Διάταξης :

 1. Γενική Ενημέρωση  –  Σ.Σ.Ε.
 2. Διοικητικός Απολογισμός
 3. Οικονομικός Απολογισμός - Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
 4. Πρόγραμμα δράσης
 5. Οικονομικός Προϋπολογισμός
 6. Εκλογή Τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, για τη διενέργεια των εκλογών

Η προσέλευση όλων είναι αναγκαία και απαραίτητη.

Υπενθυμίζουμε ότι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη Γ.Σ. έχουν δικαίωμα απουσίας 3 ωρών από την εργασία τους, όσοι υπηρετούν στην Αττική και 24 ωρών, όσοι υπηρετούν στην Περιφέρεια (εκτός από τα εντελώς απαραίτητα για τη λειτουργία της Υπηρεσίας μέλη μας).

Υπογραμμίζεται ότι η Γενική Συνέλευση  θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους  κανόνες και τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid – 19, όπως  προβλέπονται από τις αρμόδιες αρχές. Για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος θα εξασφαλίσει τη χρήση των αναγκαίων χώρων, με την κατάλληλη διαμόρφωση, έτσι ώστε να επιτραπεί η μεγαλύτερη δυνατή  προσέλευση των μελών, σε συνδυασμό με την  τήρηση όλων των απαιτουμένων μέτρων ασφάλειας.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

Πρόεδρος   -   Γαβριήλ Κασιμάτης 

Γενικός Γραμματέας     -    Ματλής Σταύρος


 

ΠΑΣΥΜΗΤΕ - Δικαστική, συνδικαλιστική και ηθική δικαίωση.

Αγία Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2020

ΠΑΣΥΜΗΤΕ  -  Δικαστική, συνδικαλιστική και  ηθική  δικαίωση.

Συναδέλφισσες,  -  φοι,

Με την έκδοση της οριστικής απόφασης 1882/2020 δείτε εδώ του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, έληξε μια δεκάμηνη περίοδος απαξίωσης και υποβάθμισης της συνολικής λειτουργίας του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, με άμεσο αντίκτυπο στα δικαιώματα και στις διεκδικήσεις των μελών μας, αλλά και στη συνολική πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΡΤ.

Αυτή η δικαστική  απόφαση ήταν η απάντηση στην προσφυγή του περασμένου Δεκέμβρη, η οποία - με σκοτεινές μεθόδους - αποκρύφτηκε από τα μέλη του Συλλόγου και από όλα τα μέλη του εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια με παραπλανητικά στοιχεία, οδήγησε στην καθαίρεση  της εκλεγμένης Διοίκησης του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, στην ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας,  στο μπλοκάρισμα της  ΣΣΕ , στην περιθωριοποίηση των μελών και στη βάναυση καταπάτηση του καταστατικού.

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο, που όρισε η δικαστική απόφαση και συγκροτήθηκε σε σώμα, επαναφέροντας τη σύνθεση του Προεδρείου,  που είχε καθαιρεθεί.  Το νέο Προεδρείο δεσμεύτηκε ότι σέβεται και  θα υλοποιήσει όλες τις αποφάσεις του εκλεγμένου ΔΣ και των ΓΣ., με κεντρικό στόχο την άμεση διενέργεια εκλογών και την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή ΣΣΕ.

Ταυτόχρονα επαναβεβαίωσε την εκπροσώπηση του Συλλόγου στο Πρωτοβάθμιο και Δευτεροβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, καθώς και στην Επιτροπή διαπραγμάτευσης  της ΣΣΕ, όπως είχε οριστεί με τις αποφάσεις του εκλεγμένου ΔΣ τον περασμένο Οκτώβριο. Αυτό το ΔΣ δεσμεύεται για την υλοποίηση των αποφάσεων της  ΓΣ της  7ης Φεβρουαρίου 2020,  που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα των μελών μας, για την άμεση διενέργεια εκλογών.

Η σύνθεση  νέου ΔΣ έχει ως εξής :


Πρόεδρος                         Κασιμάτης  Γαβριήλ

Α’  Αντιπρόδρεος              Μάντζαρης  Δημήτριος

Β’  Αντιπρόεδρος              Τσιτιρίδης  Ιωάννης

Γενικός Γραμματέας         Ματλής  Σταύρος

Ταμίας                             Αργύρης  Ευάγγελος

Ειδικός Γραμματέας         Αποστόλου  Σπυρίδων

Γραμ. Δημοσίων Σχέσεων Μαυρίδης  Ανδρέας

Έφορος                           Φίλος  Δημήτριος

Μέλος                              Βώβος  Γεώργιος

Μέλος                              Κονταξάκης  Σταύρος

Μέλος                              Κούνης  Δημήτριος

Μέλος                              Μεϊντάνης  Θεμιστοκλής

Μέλος                              Συγλέτος  Μιχαήλ

Μέλος                              Ταμήλια  Ευαγγελία

Μέλος                              Φλώρος  ΔημήτριοςΣυναδέλφισσες,  -  φοι,

Η επόμενη μέρα για τον ΠΑΣΥΜΗΤΕ είναι πλέον πραγματικότητα. Το ΔΣ  είναι σε τακτική επικοινωνία με τους  συναδέλφους  από όλες τις μονάδες και τους χώρους εργασίας. Καλούμε τα μέλη και τους συναδέλφους να πλαισιώσουν ενεργά και να στρατευτούν  στο Σύλλογό μας, για να καταγραφούν τα θέματα  που μας απασχολούν και να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την επίλυσή τους και την ισχυροποίηση του Τεχνικού κλάδου. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλα τα  μέλη και τους συναδέλφους μας ότι ο Σύλλογος  δεν θα ολιγωρήσει, ούτε θα υποχωρήσει στα δίκαια αιτήματα και στα δικαιώματα μας.


Όλοι μαζί συντεταγμένα θα αγωνιστούμε για το δυνάμωμα του Σωματείου.

Με την ενότητα και τη συμμετοχή μας θα δικαιωθούν οι διεκδικήσεις μας

                                         Για το ΔΣ

   Ο Πρόεδρος   -   Κασιμάτης Γ.                

  Ο Γενικός Γραμματέας    -  Ματλής Σ.

 

Φεστιβάλ υποκρισίας, ανευθυνότητας και κακοδιαχείρισης στην ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή 15.9.2020

Χθες μπορεί να χτύπησε για πρώτη φορά το κουδούνι στα σχολεία , καλώντας τα παιδιά να κάνουν μάθημα με μόνο όπλο εναντίον του κορωνοϊού μια μάσκα, συνωστισμένα ανάμεσα στις ακατάληπτες δηλώσεις της υπουργού παιδείας και στην ανεκδιήγητη επικοινωνιακή ρητορική του πρωθυπουργού – Μωυσή, όμως οι «καμπάνες» στην ΕΡΤ έχουν σημάνει εδώ και καιρό καλώντας συνδικάτα και εργαζόμενους σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα.

Από την πρώτη στιγμή η διορισμένη από τον πρωθυπουργό διοίκηση Γαμπρίτσου – Ζούλα & Σια, και πολύ πρίν δημοσιεύσει τον «στρατηγικό- επιχειρησιακό» της σχεδιασμό έδειξε με σαφήνεια τις προθέσεις της κυβέρνησης και της ίδιας σχετικά με το τι «μέλλει γενέσθαι» στην δημόσια ραδιοτηλεόραση. Προθέσεις που εν πολλοίς έγιναν πράξεις και που όπως έχουμε καταγγείλει δυναμιτίζουν το παρόν και το μέλλον της ΕΡΤ και των εργαζομένων σε αυτήν. Πράξεις και ενέργειες που σε ότι αφορά τον κλάδο μας και γενικότερα τη βελτίωση των τεχνικών υποδομών, στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι η αναπόφευκτη εφαρμογή μελετών , διαγωνισμών και ενεργειών που ήδη είχαν γίνει χωρίς τη δική τους συμμετοχή ή τη συμμετοχή των σημερινών στελεχών που χωρίς κανένα αντικειμενικό λόγο και κριτήρια παρά μόνο τα κομματικά, τοποθετήθηκαν σε θέσεις ευθύνης αντικαθιστώντας ικανά και αποτελεσματικά πρόσωπα που έμπρακτα συνέβαλλαν στην ανοικοδόμηση της ΕΡΤ εκ των ερειπίων που άφησαν πίσω τους οι πραξικοπηματίες του μαύρου και οι εντός και εκτός ραδιομεγάρου σύμμαχοί τους.

Τα προβλήματα και τα τεράστια ζητήματα που έχουμε θέσει κατά καιρούς και για τα οποία έχουμε αγωνιστεί όχι μόνο παραμένουν άλυτα, αλλά τα περισσότερα με τον εντός και εκτός εισαγωγικών στρατηγικό σχεδιασμό κυβέρνησης και διοίκησης , έχουν γιγαντωθεί , έχουν γίνει σε πολλές περιπτώσεις κατεστημένος θεσμός λειτουργίας, που απειλεί ευθέως το παρόν και το μέλλον ειδικά όσων εργάζονται στον τεχνικό κλάδο.

Συγκεκριμένα:

 • Αντί για προσλήψεις μόνιμου τεχνικού προσωπικού που ζητάμε διαρκώς για να καλυφθούν τα υφιστάμενα και τα δημιουργούμενα από τις συνταξιοδοτήσεις και τις μετατάξεις κενά, βλέπουμε τη σταδιακή μετατροπή της ΕΡΤ σε εταιρεία υποδοχής κάθε λογής εργολάβων και εργολαβικών …υπηρεσιών όπως π.χ η παροχή «ενοικιαζόμενων» τεχνικών , δηλαδή υποαμειβόμενων ειλώτων χωρίς ΣΣΕ και δικαιώματα.

 • Η απαίτησή μας για ορισμό και αναλυτική περιγραφή των οργανικών θέσεων και των υπαρχόντων οργανικών κενών έστω και σε αυτό το παρουσιαζόμενο από τη διοίκηση ως οργανόγραμμα, σκόπιμα παραμένει αναπάντητη, δίνοντας της την …ευχέρεια να μπορεί να κατασκευάζει κενά όπου θέλει και όπως θέλει , να καταργεί ή να συγχωνεύει υπηρεσίες και τμήματα όπως π.χ το τμήμα δικτύων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το μοντάζ, το master, link,ηλεκτρολόγους, οδηγούς και τη ροή προγράμματος στην ΕΡΤ 3 κλπ, στρώνοντας το χαλί για …συνέργειες με ιδιωτικές εταιρείες, εργολάβους κ.α, ή και για να εξυπηρετήσει ημέτερους και …φίλους , είτε με προσλήψεις Σ.Ο.Χ σε θέσεις που δεν υπάρχει αντικειμενικά έλλειψη προσωπικού, είτε με αναθέσεις έργου, είτε με μικτές παραγωγές που χρησιμοποιούνται ως η «πίσω πόρτα» για εξυπηρέτηση ρουσφετιών κλπ με ταυτόχρονη μετατροπή των εργαζομένων σε λαστιχένια διαθέσιμα τεμάχια δια πάσαν χρήσιν…

 • Ακόμα και όταν δεν υπάρχει αντικειμενικά υπαρκτή ανάγκη, η διοίκηση και οι εντολοδόχοι της διευθυντές, συνειδητά και χωρίς να ενδιαφέρονται για το συμφέρον της εταιρείας, απαξιώνουν το έμπειρο και ικανό τεχνικό προσωπικό και τα υπάρχοντα υλικοτεχνικά μέσα της εταιρείας, αναθέτοντας τηλεοπικές και ραδιοφωνικές παραγωγές, μεταδόσεις και καλύψεις σε ιδιωτικές εταιρείες, χωρίς μάλιστα να τηρούνται τις περισσότερες φορές οι νόμιμες και οι συνηθισμένες διαδικασίες όπως η τήρηση μητρώου συνεργατών , προσκληση ενδιαφέροντος και διαγωνισμοί όπως πρέπει κλπ . Ένα πάρτυ δηλαδή αδιαφάνειας και προκλητικής υποβάθμισης ενός ολόκληρου κλάδου που αυξάνει χωρίς λόγο το λειτουργικό κόστος , επιβαρύνει το παθητικό και τελικά είναι πολύ πιθανό να ανατρέψει τον κατά το νόμο υποχρεωτικά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό της ΕΡΤμε τραγικές συνέπειες στη μισθοδοσία των εργαζόμενων.

 • Σε αυτά τα πλαίσια της αδιαφάνειας και του αυταρχικού τρόπου διοίκησης, τις τελευταίες ημέρες διακινούνται προς κάποιους διευθυντές σχέδια «καθηκοντολογίων» προς …συζήτηση, η οποία προφανώς θα γίνει μεταξύ τους και πάλι ερήμην των εργαζομένων και των εκλεγμένων σωματείων τους, για να παρουσιασθεί αιφνιδιαστικά μια ημέρα ως αναμφισβήτητη «φετφά» με ότι κι αν σημαίνει αυτό για όλους μας.Απαιτούμε από τη διοίκηση να σεβαστεί τους νόμους και να ενημερώσει το σωματείο μας και να προχωρήσει με διαφάνεια σε διαβούλευση μαζί μας όπως είναι υποχρεωμένη, δεδομένου ότι το «καθηκοντολόγιο» είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά και μόνο τους εργαζόμενους .

 • Με τις πρωτοβουλίες τις δράσεις τις ενέργειές μας και την παρουσία μας στον ειδικό διαχειριστή , έχει ήδη ως γνωστό δρομοληγηθεί μία εξωδικαστική λύση σε όποιους την επιλέγουν, στο λιμνάζον επι χρόνια ζήτημα των «δεδουλευμένων» της πρό του «μαύρου» περιόδου. Το ζήτημα όμως των οφειλομένων εκτός έδρας αποζημιώσεων εκείνης της περιόδου παραμένει σε μια θολή κατάσταση. Απαιτούμε και για τις οφειλόμενες εκτός έδρας αποζημιώσεις να δρομολογηθεί με τον ίδιο τρόπο η λύση σε όσους συναδέλφους φυσικά το επιθυμούν.

 • Καταγγέλλουμε τη διοίκηση για την μικρόψυχη και αντιεπιχειρηματική συμπεριφορά της σε ότι αφορά το πογκρόμ εναντίον άξιων συναδέλφων μας, είτε κατέχουν θέσεις ευθύνης είτε όχι, τους οποίους μετακινεί αυθαίρετα χωρίς τη συναίνεσή τους και χωρίς καμία αληθοφανή έστω δικαιολογία, στα πλαίσια αφενός της λογικής του «ιχθυοτροφείου» ή της «δεξαμενής διαθεσίμων τεμαχίων» και αφετέρου της περιθωριοποίησης όσων δεν υποτάσσονται στις αντεργατικές και εν πολλοίς αντιερτικές βουλήσεις της εργοδοτικής και κομματικής βουλιμίας. Εξυπακούεται ότι ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ είναι στο πλευρό κάθε διωκόμενου συναδέλφου μας στους συνδικαλιστικούς και στους δικαστικούς αγώνες που τυχόν θα επιλέξουν κάποιοι εξ αυτών.

 • Η απαίτησή μας να συνεχίσει η εκπομπή της «φωνής της Ελλάδας» από τα βραχέα κύματα βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στην ομογένεια αλλά και τους Έλληνες ναυτικούς τα σωματεία των οποίων πρόσφατα με επιστολή τους στη διοίκηση της ΕΡΤ και στον αρμόδιο υπουργό στήριξαν αυτήν την διεκδίκησή μας εξηγώντας πόσο αναγκαίο για αυτούς είναι η επαφή με την πατρίδα μέσω των βραχέων κυμάτων.Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ τους ευχαριστεί για αυτή την συμπαράσταση και τους υπόσχεται ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την διατήρηση των βραχέων, αυτού δηλαδή του τρόπου επαφής των ναυτικών μας και των απανταχού Ελλήνων με την πατρίδα και για τον πρόσθετο εθνικό ρόλο που επιτελεί αυτού του είδους η εκπομπή ραδιοφωνικού σήματος.

 • Υπενθυμίζουμε στη διοίκηση ότι δεσμεύθηκε ενώπιον της τριμερούς επιτροπής που συνεδρίασε στις 21/7/20 στο Υπ. Εργασίας, να καταθέσει στις αρχές Οκτωβρίου τα οφειλόμενα ένσημα της διετίας 2013-2015 σύμφωνα με τους νόμους και την πρόσφατη ΚΥΑ συμψηφισμού.Τα χρήματα για αυτόν τον σκοπό έχουν ήδη εκταμιευθεί από το αποθεματικό της ΕΡΤ από το 2019 , η ΚΥΑ που ρυθμίζει όλα τα σχετικά θέματα έχει επίσης θέση νόμου εδώ και καιρό, οι απαιτούμενες ενέργειες από το προσωπικό έχουν γίνει, οι κρατήσεις στο μισθό των εργαζομένων που πρέπει επίσης εδώ και καιρό πραγματοποιούνται , επομένως δεν υπάρχει εκ μέρους της διοίκησης καμία σοβαρή δικαιολογία για οποιαδήποτε περαιτέρω κωλυσιεργία και καθυστέρηση στην καταβολή των ενσήμων.

Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ και οι τεχνικοί της ΕΡΤ που είναι μέλη του θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας το δίκιο κάθε εργαζόμενου, την αληθινή ανάπτυξη και πρόοδο της ΕΡΤ, ούτε θα δεχτούμε ποτέ το ψέμα σαν αλήθεια υιοθετώντας το δόγμα του αριβίστα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος - Γ. Βωβός

Ο Γενικός Γραμματέας - Δ. Κούνης

 

Σελίδα 3 από 271

Ιανουάριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Κανένα γεγονός

Η σελίδα μας στο Facebook

Facebook Image

Athens - Electronix 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΓΑΒΡΙΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ  ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΗ ΝΙΚΟΥ


Δεν μπορείς να ζητάς από τους άλλους αξιοπρέπεια χωρίς πρώτα απ'όλους εσύ να είσαι αξιοπρεπής.... Κρίμα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΤ HD

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα "Σύστημα Υψηλής Ευκρίνειας HD & ΕΡΤ" την οποία οργάνωσε ο σύλλογός μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Το πληροφοριακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στις παρουσιάσεις των ομιλητών μπορείται να το δείτε εδώ

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

Ενημέρωση δικηγόρων ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ για ΚΥΑ 2019

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 1

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 2

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 3

Συζήτηση ΠΑ ΣΥ ΜΗ ΤΕ για το ασφαλιστικό Μέρος 4

Ραδιοφωνικό μουσείο - πάρκο ΕΡΤ

ΚΕ Αίνος Κεφαλλονιά 3.jpg
Image Detail
3. Α-Δ ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ ΚΥΘΗΡΩΝ.JPG
Image Detail
GO_TO_TOP